Jump to content

mdw

Leden
 • Posts

  10
 • Joined

 • Last visited

 1. mdw

  Button icon

  Ok, dat ga ik meteen proberen! Bedankt!!
 2. mdw

  Button icon

  Bestaat er een manier om alle button icon pictogrammen die in een FileMaker bestand zitten te exporteren of over te brengen naar een ander FM bestand?
 3. Hallo iedereen Het heeft ff geduurd maar ik ben tot een oplossing gekomen. Het gaat fout bij TIF bestanden. Ik kwam er achter dat we een mix hadden van TIF en PNG bestanden. Waar ik eerst dacht dat ze allemaal de fout in gingen, blijkt het enkel bij TIF bestanden mis te gaan. Dus via Paint ff save as PNG gedaan en die opgeladen in de layout en klaar/opgelost. Ter info: als je de TIF op de layout plaatst ziet ie er goed uit. Pas bij Save as PDF wordt ie gespiegeld. Dus ofwel doet FM daar iets raar in de behandeling van de TIF towards PDF ofwel kan Acrobat niet goed om met TIF... Ik wou dit toch ff delen zodat anderen hier ook baat bij kunnen hebben. Mvg Mario
 4. Hallo heeft er iemand al eens een applicatie geschreven die inhaakt op SigningHub? En zoja, zou je bereid zijn me wat code te bezorgen? Ik ben op zoek naar de code voor de Loose integration (zie http://manuals.ascertia.com/SigningHub-apiguide/default.aspx#pageid=1005) In de case flow die daar beschreven staat, loop ik vast op punt 3 Creating a package. Ik krijg steeds error 401 Unauthorized. Maar ben niet zo'n cURL expert dus ik vermoed dat ik in de coding iets fout doe. Graag uw hulp! Alvast bedankt Mario
 5. Na wat zoeken, vonden we uiteindelijk toch wat er mis was. Zoals gesteld powerpoint, excel en pdf files gingen wel goed open. Word files niet. Bleek dat in Windows 10 sommige Word files een duidelijk Word icoon hadden en ook geopend konden worden vanuit de verkenner. Maar er waren ook voorbeelden van .docx files die niet als dusdanig herkend / geassocieerd waren met Word als standaard applicatie. Voor alle duidelijkheid: er waren dus .docx files die geassocieerd werden met Word en er waren er ook die niet geassocieerd waren met Word. Hoe dat kan is mij een raadsel want docx is docx... Nou goed, de files die niet geassocieerd waren, hebben we ingesteld altijd standaard openen met Word en dat was de oplossing.
 6. Bedankt voor je antwoord. We hebben het probleem op een pc met Windows 10 Pro. Een Word bestand in een folder of netwerkmap opent wel ; dus de associatie tussen bestandstype en applicatie die het standaard opent, lijkt me ok. Ik heb gisteren ook even met de FM debugger gewerkt. Beide statements worden uitgevoerd met result code 0. Dus voor FM is alles ok. Maar het document opent niet.
 7. Hallo vreemd probleem. Wij draaien FM server 17 met ongeveer 15 clients. We hebben een toepassing waarin we documenten (pdf, word, excel, powerpoint) in containers bewaren en openen. Bij elke gebruiker werkt het openen van documenten vanuit de container mbv. Export field automatically open of via Send event Bij 1 gebruiker werkt het alleen voor PDF, Excel en Powerpoint en NIET voor Word bestanden. Het lijkt dat de instructie vanuit FM aan Word of Windows om een word bestand te openen niet gebeurt of fout gaat. Ik ga er van uit dat het iets is op niveau van de pc van deze gebruiker. Kan iemand dat bevestigen of me op weg helpen? Tnx Mario
 8. Jazeker server + advanced allemaal netjes onder licentie
 9. Ik heb iets vreemds aan de hand. We gebruiken al eens een handtekening die opgeslagen zit in een containerveld, plaatsen deze op een layout en maken dan meestal daarvan een pdf. We draaien de laatste release van FM17 Adv. maar we weten niet precies hoe lang dit zich al voordoet. Als we de pdf bekijken zit de handtekening verticaal gespiegeld. Nochtans, als je in table view naar de handtekening kijkt, dan wordt ze correct getoond. Als je de layout in preview neemt (met sample data) dan ook. Enkel op PDF loopt het fout. Dus het lijkt dat daar iets is gewijzigd. Iemand dit ook al gemerkt? De afbeeldingen in de container zijn vh type TIF.
 10. We hebben een FMS15 die draait op een domein server. Binnenkort veranderen we van domein (dus nieuwe Active Directory) en willen we deze server ook uit het oude domein halen en in het nieuwe domein voegen. Dit kan volgens mij zonder dat je FMS15 opnieuw moet installeren, maar ik vraag me af of single sign-on gaat blijven werken? Nu moeten onze gebruikers die aangemeld zijn op hun domein pc niet aanmelden op FM. Maw, waar haalt of hoe weet FMS tegen welke Active Directory hij gebruikers moet verifiëren?
×
×
 • Create New...