Ga naar inhoud

Boele

Leden
  • Items

    4
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  1. Boele

    Script activeren

    Ik denk dat ik het idee begrijp en zal ermee gaan stoeien. Ik kan neem ik aan ook het unieke ID van het veld uit die tabel gebruiken dat gebruikt wordt om relaties met andere tabellen te leggen? In dit geval blijf ik ook binnen dezelfde tabel. Alleen dat instellen van een variabele is nieuw voor me, maar ben daar wat over tegengekomen in een van de FM boeken die ik gekocht heb op Amazon ga me erin verdiepen. Wederom bedankt!!
  2. Boele

    Script activeren

    Met iedere oplossing komt een nieuw probleem... Voordat ik het "tabblad triggered script" (en het script zoekt records op basis van de instelling van 1 veld) werkend had, kon ik vanuit layout x naar layout y, tabblad z met behoud van de selectie van het record waar ik mij in bevond op layout x. Dus stel ik bevond mij in record c op layout x en ik klikte op een link (waar een script achter hangt, die zegt: ga naar layout y, tabblad z), dan bevond ik mij vervolgens in layout y nog steeds in record c. Maar *nu* wordt ook het nieuwe script geactiveerd dat aan de tabbladkeuze hangt en dat script komt blijkbaar pas in werking na het hierboven genoemde script en daardoor ben ik de verbinding met het record c kwijt. Volgt u het nog? In het kort, is er een manier om het record waar je je in bevindt vast te leggen en opnieuw op te roepen aan het einde van dat laatste script? Excuses voor de onkunde. Ik neem uit nood een Filemakersysteem over op het werk van de pas overleden beheerder, en was tot voor kort dus slechts gebruiker. Nu moet ik in sneltreintempo de "achterkant" leren. Erg leuk overigens, maar ja, soms ook frustrerend als je het antwoord niet zelf kunt vinden. Hopelijk kan iemand mij wederom op weg helpen.
  3. Boele

    Script activeren

    Fantastisch! Ik was me er niet eens van bewust dat er een *Nederlandstalige* handleiding online bestond van FM16! Maar je voorbeeld maakt het compleet duidelijk. "BijOverschakelenPaneel" had ik wel gevonden, maar die stap erna was me onduidelijk, maar dankzij het voorbeeldbestand niet meer. "Maakt diepe buiging": bedankt!!
  4. Boele

    Script activeren

    Nou, mijn eerste post hier. Ik kan het maar niet vinden en dat komt hoofdzakelijk doordat ik niet weet hoe je dingen uit het Engels vertaalt naar de Nederlandstalige versie van Filemaker waardoor Googelen me niet verder helpt. Ik wil dat een script start op het moment dat ik een tabblad kies in een bepaalde layout. Die layout heet "Exploitaties" heeft 8 tabs, en de laatste "Totaalplanning" moet dat script activeren zodra ik het tabblad kies. Het script werkt, maar hoe stel ik dat activeren in? Kan iemand mij op weg helpen? Bij voorbaat dank!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...