Jump to content

Stijn Vanden Eynde

Leden
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

  1. Ik had iets langer moeten zoeken alvorens hier te posten... want 5 minuten na mijn post vond ik op een engels forum hetzelfde antwoord als het jouwe. Bij het importeren van een xml van een ander programma had ik geen problemen, maar die had dan ook geen namespace gedefinieerd. Deze dus wel, en achteraf gezien is het ook logisch dat het omwille van namespaces niet werkt. Toch bedankt voor de hulp !
  2. @Menno bedankt voor je antwoord. Je suggestie werkte voor een zelfgeschreven xml, helaas niet voor de xml die uit het ander programma komt. Dit is een summier voorbeeld van hoe de xml van het ander programma er uit ziet: <?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="no"?> <Container xmlns="http://url.to.vendor.com"> <Products> <Product name="product-naam"/> </Products> </Container> Het probleem zit in het feit dat er een xmlns attribuut is gedefinieerd in Container. Als ik die definitie verwijder, werkt de xsl omzetting zoals verwacht. Voorlopig probeer ik het op te lossen door de xml eerst met behulp van php om te zetten naar json. Ter referentie, de php om xml om te zetten naar json: <?php $xml = simplexml_load_string($_POST['xml_content']); $json = json_encode($xml); header('Content-Type: application/json'); echo $json; Hierdoor kan ik dan de volgende code schrijven: Insert from URL [ Select ; With dialog: Off ; $json ; $url_to_php ; cURL options: $post_opts ] Set Variable [ $product_name ; JSONGetElement( $json ; "Container.Products.Product[0].@attributes.name" ) ] Deze manier werkt ook goed, maar ik verkies toch liever een xsl methode. Alle hulp of feedback is altijd welkom.
  3. Hallo allemaal, Ik zou volgende xml willen importeren <?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="no"?> <Products> <Product id="3001" name="product1" /> <Product id="3002" name="product2" /> </Products> met behulp van deze xsl <?xml version='1.0' encoding='UTF-8'?> <xsl:stylesheet version="1.0" xmlns:xsl="http://www.w3.org/1999/XSL/Transform"> <xsl:template match="/"> <FMPXMLRESULT xmlns="http://www.filemaker.com/fmpxmlresult"> <METADATA> <FIELD NAME="product_id" TYPE="NUMBER"/> <FIELD NAME="product_name" TYPE="TEXT"/> </METADATA> <RESULTSET> <xsl:for-each select="Product"> <ROW> <COL><DATA><xsl:value-of select="@id"/></DATA></COL> <COL><DATA><xsl:value-of select="@name"/></DATA></COL> </ROW> </xsl:for-each> </RESULTSET> </FMPXMLRESULT> </xsl:template> </xsl:stylesheet> Helaas worden er geen records geïmporteerd. Er staat ook geen data in het gegenereerde fmpxmlresult. Als de gegevens tussen xml-tags staan is er geen probleem. De xml van een extern programma, dus het formaat kan ik niet wijzigen. Kan dit opgelost worden ?
×
×
  • Create New...