Jump to content

Kees Velker

Leden
 • Posts

  13
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ja, dat had ik inderdaad ook bedacht. Kleven daar bezwaren aan? Anders is dat een prima werkbare oplossing. Dacht het mogelijk negatieve invloed op performance zou hebben.
 2. Hoi Hans Erik, Dat klopt. Mijn idee was eigenlijk dat ik voor labels en invoer aparte velden in een preference tabel zou maken. Vanuit de invoer, buttons, etc. wordt dan mbt van het TextFont commando de veldwaarde voor resp. invoer- of labelfont gebruikt. Zo kan je in een keer de uitstraling van een applicatie veranderen. Calculated fields is geen probleem, daarin kun je natuurlijk TextFont al meenemen, maar labels... daarom de vraag..
 3. Ja, die snap ik... nou dan haal ik me heel wat op de hals idd...
 4. Thx, ga ik proberen. Het is eigenlijk een experiment. Via stijlen kan het vrij simpel, maar eigenlijk zou ik het liefst via één instelling het gewijzigde font laten doorwerken. Dat is voor calculated fields best simpel. Voor labels kon ik dat zo gauw niet verzinnen. merge fields .. hoe pas ik daar het berekende font op toe?
 5. Ik wil het font van de labels in mijn database eenvoudig door de gebruiker kunnen laten wijzigen. Daarvoor heb ik een instellingen tabel aangemaakt met een veld waarin het gewenste lettertype kan worden opgegeven. Iemand een idee hoe ik een label van deze instelling afhankelijk kan maken? Kan ik hiervoor TextFont gebruiken en hoe?
 6. Nou... het is opgelost. Omdat ik vanuit de relatiekaart via adresselectie een record toevoeg in relatie_adres_koppeling gebruik ik $$relatieID als variabele. Verder heb ik twee tijdelijke globals toegevoegd. Dat werkt nu goed. Ook het sorteren werkt prima en het flitst allemaal over het scherm. Thx voor het op de route zetten! BTW: hoe kan ik dit item sluiten? Probleem is opgelost, issue kan gesloten worden.
 7. Helaas... werkt niet. Ik had de dubbel $$ gebruikt omdat ik eigenlijk dacht dat de variabele beperkt was tot het script waarin ze worden gedeclareerd. Vandaar al een poging om de variabele in een ander script opnieuw te gebruiken door dubbel $$ te gebruiken... Maargoed... ik begrijp eigenlijk niet waarom het niet werk. Ik heb nu Records/verzoeken vastleggen toegevoegd, maar dat helpt niet
 8. Hoi Banach, ik heb nog een (waarschijnlijk simpele) vraag: ik heb een relatiebestand, heb een adressenbestand en een jointable (adressen bij relaties). Vanuit de relatiekaart wil ik een adres zoeken en koppelen (dus relatieID en adresID opnemen in de jointable). Ik heb dat nu als volgt opgelost: Ik heb in de relatiekaart een knop (adres toevoegen), die springt naar een zoeklay out, daar kun je adressen zoeken en als je een adres selecteert, dan vult ie de jointable met een relatieID en een adresID. Dat gaat bijna goed De relatieID wordt netjes gevuld. Ik gebruik daar een $$relatieID variabele voor, maar op een of andere manier wordt het adresID in de jointable niet gevuld (blijft leeg). Weet jij hoe ik vanuit de zoeklay out een scripje maak waarmee ik ook adresID in de jointable kan vullen? Het script op dit moment: === Variabele instellen [ $$AdresID ; Waarde: Adressenbestand:Primaire sleutel_adresID ] Ga naar lay-out [ "Adreskoppeling" (jointable) ; Animatie: Geen ] Nieuwe record/nieuw verzoek Veld instellen [ Jointable::relatieID ; $$RelatieID ] Veld instellen [Jointable::adresID ; $$AdresID ] === Bijzonder is dat $$RelatieID wel wordt doorgegeven, maar $$AdresID niet...
 9. ok, had al in die richting gekeken. Nu alleen nog kijken hoe ik de recordselectie (iD's kan meegeven) maar dat zal niet veel anders zijn dan ik nu al doe via de portalselectie. Ik ga het proberen. Thx so far!
 10. Dank voor je antwoord. Ik denk dat ik begrijp wat je bedoelt, in ieder geval van dat ongeindexeerd zoeken. Snap dat dit traag wordt. Had via het normale zoeken al een test gedaan en dat flitste over het scherm. Blijft wel een vraag nu over: hoe kan ik zoeken zonder een portal filter, heb je een voorbeeld of linkje?
 11. De volgende situatie: - ik heb een relatie waaraan ik een adres wil toevoegen. Een relatie kan meer adressen hebben. Ik heb een portal gebruikt voor het weergeven van de gekoppelde adressen. Als ik een adres wil toevoegen wil ik dat als volgt: ik heb een popupbutton gemaakt. In het popupscherm heb ik een portaal dat alle adressen toont. Vervolgens zit er een zoekglobal met een zoekknop in het popupscherm waarmee ik in het popup portal kan zoeken. Voor de weergave van de gevonden adressen in de popup portal gebruik ik als filtering: PatternCount ( Adressenbestand__ALL::Straat ; Adressenbestand__ALL::ZoekAdres_g ) maar het zoeken is vreselijk langzaam (er zitten ca. 9 miljoen adresrecords in). Waarschijnlijk doe ik iets doms, ik ben een beginnende gebruiker van Filemaker. Heeft iemand een tip hoe ik snel kan zoeken in een popscherm?
×
×
 • Create New...