Jump to content

TheKingofBooks

Leden
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

  1. Allemaal bedankt voor jullie hulp
  2. Ik ben even een jaar uit Filemaker geweest en ik was vandaag aan het denken hoe het zit met Filemaker. Begrijp ik het goed dat je nu niet meer een "standalone"-licentie kan kopen maar dat je vanaf nu maandelijks een bedrag moet neertellen om Filemaker te kunnen gebruiken?
  3. He bedankt allemaal voor jullie input. Als ik het goed begrijp dan is er geen sluitende, veilige manier en zal het altijd via zoeken moeten gaan alvorens ik een nieuw record (contact) aanmaak. Maar da's best intensief want ik heb meer dan 11.000 klanten op dit moment. En er komen er elke dag bij. Ik verkoop nl via Amazon en bol.com en de klanten zijn in feite klanten van die platformen. Omdat ik voor mezelf de verkopen die ik op die platformen realiseer wil bijhouden heb ik dit met een database programma FM Starting Point. Ik zou dit probleem niet hebben moesten de klanten via mijn webwinkel kopen ipv via Amazon en bol.com. Ik zoek nl. een manier dat als ik een naam zou invoeren Filemaker mij zou informeren of die naam er al in staat of niet. Staat deze naam er al in dan zou ik automatisch geen nieuwe contact id kunnen maken. En zoals hierboven gezegd zou de naam tesamen moeten lopen met het postn° omdat inderdaad een naam zoals "Peeters of Janssens" veel voorkomt. Op dit moment ga ik elke keer ik een order krijg de naam intikken en vergelijk ik of deze er al in staat of niet.
  4. Ik heb een database met "contacts" waarin de velden staan "First Name", "Last Name", "Address", "City", "Postal Code" en "Country". Elke dag heb ik orders. De meeste orders zijn nieuwe klanten (Contacts), maar af en toe heb ik terugkerende kopers (contacts). Om nu te vermijden dat ik al een bestaande "contact" als "nieuw contact" toevoeg, doe ik bij veelvoorkomende achternamen een "find" en als deze geen resultaat geeft, dan voer ik die naam als "nieuw contact" in. Ik zou echter graag gewoon willen dat als ik een naam toevoeg (First Name en Last Name) en deze al bestaat in "Contacts" dat Filemaker mij deze naam niet laat toevoegen en dat daarbij de nieuwe "ID" die gepaard gaat met het creëren van een nieuw "contact" ook dan niet gebruikt. Iemand een idee hoe dit te doen?
×
×
  • Create New...