Jump to content

Brecht

Leden
  • Content Count

    5
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Dag iedereen, Ik heb volgende database opgezet: "Meer dan één lesmomenten op meer dan één plaats gegeven op verschillende maanden". Hieronder de ERD. Ik maak lesmomenten vanuit de layout "Plaatsen" (gebaseerd op de tabel "Plaatsen"). Ik wil op de Layout plaatsen (tabel plaatsen) zien welke lessen er gegeven worden in een bepaalde maand. Daarom maakte ik een portaal naar "Maanden" met het veld "maand". Ik zie nog steeds alle cursussen (wat normaal is) maar ik wil een maand kunnen selecteren en rechts ervan alle lessen van de geselecteerde maand zien.Waarschijnlijk moet ik met een globaal veld iets doen maar ik weet niet waar beginnen. Kan iemand even helpen aub? In bijlage het bestand met wat ik nu heb. Untitled 2.fmp12
  2. Klopt wat je zegt! Ik ben nu één maand bezig met Filemaker en begin inzichten te krijgen maar niet alles is altijd te vinden op het internet. Ik heb trouwens vandaag gevonden waar ik moet starten maar de weg is nog lang en ik kom zeker nog bruggen tegen die nu nog te ver zijn... Maar ik ben een doorzetter!!
  3. Ben hier niet echt mee geholpen want wil dit zelf leren. Als dit een forum is voor professionelen dan maar nog wat meer video's bekijken op Lynda.com. Cursussen volgen is niet betaalbaar voor iemand die dit gewoon uit interesse leert (ik heb namelijk al een beroep). Met verticale leerroute bedoel je eerst leren stappen voor je loopt waarschijnlijk?
  4. Hallo, Ik werk sedert 1 maand met Filemaker en wil een soort van 'agenda' opzetten voor leerkrachten. Ik had al iets gemaakt wat goed werkte maar kwam dan tot de vaststelling dat mijn basis niet in orde was waardoor ik opnieuw kan beginnen... He zit zo: Een leerkracht geeft les in meerdere scholen, iedere school heeft meerdere afdelingen. Als die leerkracht de app opent (of inlogt) wil hij leerlingen kunnen toewijzen aan een school en vervolgens lesmomenten toekennen aan die leerling. De lesmomenten verschillen van school tot school. Het is niet de bedoeling dat hij de lesmomenten van school B ziet als hij leerlingen toevoegt en toewijst in School A. Ik bedoel hiermee: Als school A volgende lesmomenten heeft: "maandag 16u-17u wiskunde" en "maandag 17u-18u turnen" dan wil ik deze mogelijkheden niet zien in school B als deze daar niet bestaan. Ik zou werken met ofwel vooraf gedefineerde lesmomenten (leraar maakt deze eerst aan) of door middel van keuzelijsten in lesuren, weekdagen, cursussen... Vooraf gedefineerd zal misschien beste oplossing zijn. Ik zou dus eigenlijk een keuze moeten hebben bij openen van de app naar welke schoolomgeving de leerkracht naartoe wil. Maar hij wil ook kunnen schakelen tussen de scholen... Hieronder zien jullie de ERD die ik gemaakt heb. Ik weet niet goed hoe ik nu verder moet: Heb ik 2 layouts nodig waar ik dan op filter per school? Kan ik die lesmomenten en de leerlingen dan ook filteren? En op welke tabel zal die layout best gebaseerd zijn? Alvast dank als iemand eens tijd heeft om dit na te zien en me verder te helpen.
×
×
  • Create New...