Jump to content

gjturnhout

Leden
 • Posts

  7
 • Joined

 • Last visited

 1. Dat helpt niet veel Banach, daarmee verplaats je het probleem alleen maar, Dan zie je de tekst en zet Filemaker het getal in het veld. Dit kan ik wel oplossen door er een veld in het formulier over het resultaat te zetten, maar dat vindt ik ook niet echt top. Ik heb gekozen voor de oplossing van Menno. Deze werkt zoals ik het wil.
 2. Hallo rutgerm, Bedankt voor je oplossing. Deze werkt zeker en is misschien wel de meest eenvoudige oplossing. Maar om overal voorloop nullen voor te zetten vindt ik als perfectionist ook niet echt top! Ik heb de oplossing van Menno geïmplementeerd en deze werkt prima. Is wel wat lastiger te maken maar als het eenmaal werkt gaat het goed.
 3. Hoi Menno, Heb deze oplossing geïmplementeerd en deze werkt naar behoren! Bedankt voor deze tip.
 4. Hallo PJ007, ook deze oplossing gaat niet werken. 2 redenen. 1, deze oplossing is beperkt tot 100 records. Hoewel er nu nog niet zoveel zijn gaat het aantal record wel snel groeien. Ten 2de omdat hij als resultaat ook het ID weergeeft en niet de complete omschrijving.
 5. Lijkt wel de oplossing te zijn voor mijn probleem. Ziet er ingewikkeld uit voor een beginner maar volgens mij zijn de stappen duidelijk beschreven. Ik ga er mee aan de slag. bedankt zover.
 6. Hoi Banach, Bedankt voor je reactie, maar je gegeven oplossing geeft niet het gewenste resultaat. (zie bijlage). Ik zie nu alleen het tweede veld in de drop down (wel goed gesorteerd) en als ik hem dan selecteer veranderd de waarde in het veld met de waarde uit het eerste veld. Het resultaat is wel goed maar je kunt zo moeilijk de juiste waarde selecteren met de getallen uit de sorteer volgorde.
 7. Hallo, Ik ben een beginner met Filemaker en heb een vraag. Ik heb een afhankelijke keuzelijst invoer veld gemaakt op basis van een tabel (zie tabel). De waarde in de keuzelijst worden normaal op basis van alfanumeriek gesorteerd. Omdat dan de 10. voor de 9.2 komt wil ik dat niet! Ik heb daarom in de tabel een numerieke volgorde veld opgenomen "section_main" waarop nou gesorteerd word (zie invoerlijst setup). Maar nu zie ik in de keuzelijst achter de section_sub ook de waarde van section_main staan. Dat ziet er niet uit en dat wil ik niet Ik wil nu eigenlijk het index veld niet zichtbaar laten zijn (zie resultaat). Wie kan me helpen? Gr. Gert-Jan
×
×
 • Create New...