Jump to content

MCoolen

Leden
 • Posts

  17
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hoi Menno, Ben vergeten je te melden dat je me met je tip hebt geholpen. Het is me inderdaad gelukt. Dank je wel.
 2. Hoi Menno, Geweldig dank je wel voor je tip. Helemaal helder, eigenlijk super simpel en doeltreffend. Nogmaals dank je wel. Gr.
 3. Ik wil graag voorkomen dat mijn Filemaker oplossing niet door de gebruiker kan worden gesloten door op het windows kruisje te kilikken (rechts boven in het windows venster). Daardoor worden bepaalde controles en settings niet uitgevoerd en ontstaan er problemen als de gebruiker de oplossing de volgende keer weer start. Ik hoop dat iemand mij dé tip kan geven hoe ik de windows besturingselementen kan uitschaken. Gr.
 4. Hoi Ari, dank je wel voor je reactie. Het antwoord op je vraag: Omdat dan automatisch bij het aanmaken van een nieuw record een ID wordt toegekend Anders moet ik bij het aanmaken van élk record in élke tabel een ID toekennen via een script. Maar ter info... ik heb uiteraard getest of het probleem zich niet voordeed wanneer de ID niet in een calculatie veld maar in een gewoon tekst vel zou staan. Resultaat: het probleem bleef bestaan. uiterst vreemd, begrijp ‘t niet.
 5. Hoi, Ik heb een tabel warehouse_orders en een tabel warehouse_orderlines. Deze beide tabellen zijn gekoppeld op basis van veld warehouse_order_uuid waarbij: - in tabel warehouse_orders dit veld een calculatieveld is: Get(UUIDNumber) - text - in tabel warehouse_orderlines dit veld een text veld is. - bij de relatie is aangegeven dat wanneer een warehouse_order wordt verwijderd, ook de warehouse_orderlines worden verwijderd. De relatie werkt gewoon goed maar soms, heel soms zie ik geen warehouse_orderlines terwijl ze er wel zijn. Als ik vervolgens Filemaker Pro herstart, dan zie ik gewoon weer alles zoals hoort, dan werkt alles weer goed. Hoe kan dit, heeft iemand hier een verklaring voor ? Hier moet een verklaring voor bestaan toch ? Alvast dank jullie wel voor jullie hulp. Gr.
 6. Ik heb een layout waarop twee portals staan. Via een script wil ik de functie 'go to portalrow' gebruiken. Dat gaat op zich goed alleen gaat FM naar de portalrow van de eerste portal in de layout. Ik wil echter naar een portalrow van de tweede portaal. Hoe kan ik in mijn script ervoor zorgen dat de tweede portaal actief is en daar dus de betreffende portalrow selecteert ? Alvast dank jullie wel voor jullie hulp. Gr. Michel
 7. mw, Wat jij voorstelt heb ik inmiddels uitgevoerd en met succes. Ik kan nu sorteren binnen een sortering (5 kolommen, 2 levels. En zelfs daarbinnen afwisselend op- en aflopend sorteren. Dank je wel dat je de moeite hebt genomen mij te helpen. Ik hoop wel nog dat FM hiervoor een functie bouwt. Dat zou veel tijd schelen. Gr. Michel
 8. Hoi allemaal, Ik wil graag het volgende realiseren: Ik het een tabel met records (productievoorstellen) waarin ( bv) de kolommen artikel, klant, contract en leverdatum in voorkomen. Nu kan ik op elk genoemde kolom separaat sorteren... geen probleem. Ik koppel aan elke titelveld (in de layout) een script dat de betreffende kolom oplopend en aflopend sorteert. Klaar is Kees! Maar wat ik graag wil regelen is dat ik (bv) eerst op het titelveld van kolom 'artikel' klik (waardoor op artikel wordt gesorteerd (oplopend)) en daarna wil ik op het titelveld van (bv) de kolom 'leverdatum' klikken waardoor binnen de eerder uitgevoerde sortering (op artikel), nogmaals op leverdatum wordt gesorteerd . Heeft iemand een tip hoe ik dit kan realiseren ? Alvast dank jullie wel voor jullie hulp. Gr. Michel
 9. Ja, de gebruiker kan bij het gebruik van een dropdown list zelf een waarde invullen en dat wil ik niet. Ik wil dat de gebruiker persé kiest uit de door mij gedefinieerde keuzes. Vandaar.
 10. Hoi hoi, Ik heb een veld (machine_id) welke is ingesteld als venstermenu (laat alle machines zien). Op het moment dat op het veld wordt geklikt, verschijnt direct het venstermenu en kan ik een andere machine kiezen. Prima. Ik wil graag met scriptactivering[BijToegangObject] de oorspronkelijke waarde in een variabele plaatsen. Maar dat lukt mij niet omdat scriptactivering[BijToegangObject] niet werkt met een venstermenu opmaak. Als ik de opmaak 'keuzelijst' gebruik, gaat het wel goed. Weet iemand hoe ik toch scriptactiveringf[BijToegangObject] kan gebruiken in combinatie met de opmaak 'Venstermenu'? Alvast dank jullie wel voor jullie hulp. Gr. Michel
 11. Heeft iemand ervaring met de CNS Menu plugin ? Je kunt er op verschillende menu's mee maken en nog veel meer. Ik heb de plugin aangeschaft en vraag me af hoe ik de fontsize van zo'n menu kan aanpassen. Dit lukt me nog even niet. Ik hoop dat iemand me hiermee kan helpen. Alvast dank jullie wel voor jullie hulp. Gr.
 12. Dank je wel Menno en hbrendel... Ik heb de parameter ingesteld en geeft het gewenste resultaat. Top ? Gr.
 13. Hoi hoi, Ik ben op zoek naar een font die ik wil gebruiken om een wachtwoord in mijn oplossing te verbergen. Voorheen gebruikte ik hiervoor het font Omnis Password maar die schijnt niet te werken in Windows10. Heeft iemand voor mij een betrouwbare site waar ik een dergelijk font kan downloaden (mogen astrixen zijn, of dots.... mij om het even). Alvast dank jullie wel voor het meedenken.
 14. Hoi Banach, Ik heb de oplossing gevonden en wil deze graag me je delen. Ik had per tabel een veld aangemaakt (sys_in_editmode) maar kon deze dus niet op 1 zetten (= in wijzigmodus) vanwege de privilegeset. Het veld sys_in_editmode was een normaal numeriek veld (waarde 1 of 0). Nu heb ik ditzelfde veld gewijzigd naar een globaal veld. En nu gaat het wel goed. Ik hoef dus geen dubbele layouts te maken en geen trigger scripts. FileMaker geeft alle records vrij voor wijzigen als het globale veld sys_in_editmode de waarde 1 heeft (in de Privilegeset ingesteld). Werkt perfect en géén extra layouts of scripts. Gr.
×
×
 • Create New...