Ga naar inhoud

BeginnerRT

Leden
  • Items

    10
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

  1. Vooralsnog gebeurt er niks maar dat kan ook aan mij liggen....
  2. "Hoe je dat layouttechnisch en scriptmatig oplost is volledig open" Ik ben misschien niet heel erg duidelijk geweest maar daar gaat het dus mis, m.a.w. ik snap niet hoe ik het layouttechisch moet oplossen vandaar mijn opmerking ook "hoe nu verder in mijn layout". Dat is het enige wat ik hoef te weten om weer een beetje verder te kunnen komen met mijn knutselwerk.
  3. Misschien aan de hand van een eigen voorbeeld het visueel maken?
  4. Hallo Menno, kan je hier meer over vertellen? Ik snap dat een extra tabel gaat helpen maar ik heb er nog geen beeld bij hoe nu verder in mijn layout.
  5. Ik blijf het lastig vinden om goed te begrijpen hoe ik nu verschillende gebruikers kan koppelen aan één product. Wanneer mij nu iemand verteld hoe hij het zelf zou doen voor mijn eenvoudig opzetje dan kan ik het wellicht beter begrijpen. Uitgangspunt blijft dus mijn klant. Iedere klant heeft 1 of meerdere producten/diensten (zoals bijv. een Office product of bijv. een backup product) Bij ieder product/dienst horen gebruikers en het lukt wel om 1 gebruiker te koppelen aan 1 product maar niet 2 of 3 of 10 aan datzelfde product. Want ieder product heeft een uniek product_ID en hoe maak ik nu een layout of een tabel of wat het dan ook moet zijn om extra gebruikers te koppelen aan dat ene unieke product_ID? Kan het soms alleen maar met een script? Hoe doe ik dat dan? (een portal in een portal werkt helaas niet, dan was het volgens mij opgelost) Voor alle duidelijkheid, ik ben geen product aan het maken om te verkopen, het is puur om te leren en voor eigen gebruik.
  6. Hoi, ik zal dit filmpje opslaan en later bekijken om te zien wat ik ermee kan. Alvast bedankt.
  7. Ik ga inderdaad uit van klanten die producten hebben om bij alle gegevens te komen die ik nodig heb. Aan de producten van de klant koppel ik de basis login gegevens van het product, echter aan ieder product kan wel één of meerdere gebruikers/medewerkers gekoppeld worden. Dus klant X heeft Product A, B en C. Alle producten zijn voorzien van een hoofdlicentie en een online beheer omgeving en die gegevens wil ik koppelen. Voor medewerker Piet en Jan word ieder een eigen account aangemaakt met eigen inlognamen en wachtwoorden. Piet heeft toegang tot A en B. Jan heeft toegang tot B en C. Wanneer ik van klant X alle gebruikers/medewerkers wil zien dan wil ik daar een overzicht van kunnen maken en in dat overzicht wil ik dan een medewerker kunnen selecteren en zien voor welke producten hij een inlog/toegang heeft gekregen. En die inloggegevens wil ik dan ook van die medewerker voor alle producten waar hij een account voor heeft kunnen zien. Dat is eigenlijk het idee. Ik weet dat het kan en ik hoop dat ik het zo wat duidelijker heb gemaakt. Kan je hier iets mee?
  8. Hi Marsau en Hiker, Jullie hebben allebei gelijk maar ik loop vast omdat ik niet weet welke stappen ik nu precies moet nemen zoals jullie beiden aangeven. Ik denk dat ik een of 2 tabellen mis en dat ik voor de inloggegevens die ik nu noteer bij een gebruiker een aparte tabel moet maken, want ik heb bij een klant natuurlijk meerdere producten en diensten en een klant kan één of meerdere gebruikers hebben met verschillende inlog gegevens voor dat ene en andere product. Om dan een overzicht te kunnen maken van alle gebruikers met al hun producten en gegevens moet ik dus tabellen opsplitsen. Daarnaast wil ik voor iedere klant een overzicht kunnen maken van alle gebruikers van die klant en hun gekoppelde toegang tot producten en inloggegevens. Mijn lay-outs zullen aangepast moeten worden en het maakt mij niet direct uit hoe ik het kan weergeven maar zoals gezegd ik krijg het niet voor elkaar om dit te realiseren omdat ik niet precies weet hoe ik dit moet doen. Dus, stel ik heb een Office 365 abonnement en een back-up tool waarvoor meerdere gebruikers hun eigen inloggegevens hebben dan wil ik die gebruikers specifiek kunnen benoemen en los daarvan de gegevens die nodig zijn invoeren om deze gegevens later op te zoeken zodat men kan inloggen etc. Ik heb nog geen enkel voorbeeld gezien op internet dat mij precies duidelijk maakt hoe ik dit voor elkaar krijg. Wanneer ik een voorbeeld had hoe het gedaan wordt dan kon ik het wellicht nabouwen, nu lukt mij dit niet. 🙄
  9. Hoi, Ik denk dat ik een begin wel heb aangemaakt en ik heb genoeg ideeën hoe het er uit zou kunnen zien. Echter ik heb geen idee of het wel kan wat ik wil. Ik denk wel dat het kan, maar waarschijnlijk heb ik daar wel een script voor nodig. De online informatie heb ik nog niet als zodanig kunnen vinden omdat het misschien te specifiek is. Ik hoop dat ik via dit forum verder geholpen kan worden al is het maar een gevonden filmpje dat ik nog niet heb gezien! Waar ik op dit moment dan tegenaan loop is dat er in het portaal dus één of meerdere gebruikers kunnen worden aangemaakt echter deze zijn dan niet 100% gekoppeld aan dat ene product. Wanneer ik dan een gebruiker met zijn gegevens delete dan wordt ook het product gewist maar dat mag niet gebeuren tenzij het product niet meer wordt gebruikt of niet meer bestaat. Wat ik dan wil is dat ik één of overdreven gezegd 100 gebruikers met elk hun eigen ID kan koppelen aan dat ene Product A met ID1 en dit wil ik dan ook als zodanig kunnen weergeven. Wanneer daar een nieuwe layout voor nodig is prima. Maar zoals gezegd, hiervoor is het waarschijnlijk nodig om met een script te werken. Onderstaand mijn relatie grafiek en een 2-tal voorbeelden van de layout met portaal. Om te zien wat er gebeurt met de ID en IDF heb ik deze zichtbaar gemaakt in mijn huidig scherm.
  10. Beste, Ik ben een beginnende gebruiker van filemaker en probeer voor mijzelf een handige tool te maken. Ik heb een bestand gemaakt waarin ik contact gegevens kan bewaren, notities, taken en producten met gegevens van gebruikers. Het lukt alleen niet de tabellen op de juiste manier te koppelen zodat ik bijv. verschillende producten kan invoeren voor één contact en één of meerdere gebruikers kan koppelen aan één of meerdere producten voor dat ene contact. Het is de bedoeling om met dat bestand een overzicht te maken van relaties met hun specifieke producten en diensten waarbij o.a. gegevens bewaard worden als inlog namen, wachtwoorden, website links en alle andere informatie die ik belangrijk vindt te noteren. Ik heb een bestand dat ik kan sturen om mee te kijken. Wie wil meekijken en mij verder op weg helpen?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...