Ga naar inhoud

MBS Plugin 12.5 voor Claris FileMaker - Meer dan 6800 functies in één plugin


Aanbevolen berichten

Nickenich, Duitsland - (8 november 2022) -- MonkeyBread Software kondigt vandaag met genoegen MBS FileMaker Plugin 12.5 voor Claris FileMaker voor macOS, iOS, Linux en Windows aan, de nieuwste update van hun product dat gemakkelijk de krachtigste plugin is die momenteel beschikbaar is voor de Claris FileMaker-productlijn. Als de toonaangevende oplossing voor databasebeheer voor Windows, macOS, iOS en het web ondersteunt de Claris FileMaker Pro Integrated Development Environment een plugin-architectuur waarmee de functieset van de toepassing gemakkelijk kan worden uitgebreid. MBS FileMaker Plugin 12.5 is bijgewerkt en bevat nu meer dan 6800 verschillende functies, en de veelzijdige plugin heeft meer nieuwe functies gekregen:

 

We zijn er trots op dat de eerste plugin-versie beschikbaar is voor gebruik met Claris Pro en Claris Server. Hoewel beide productlijnen hun kleine verschillen hebben, zijn we erin geslaagd een enkele plugin voor beide te hebben. U kunt de MBS FileMaker Plugin gebruiken in Claris Pro lokaal op macOS of Windows en in de Linux-versie van Claris Server.

Omdat transacties heel nuttig zijn in databases, hebben we die toegevoegd voor onze MongoDB-functies. Je kunt een transactie starten, een paar wijzigingen doen en later beslissen of je wijzigingen vastlegt of terugdraait. Als je niet in een transactie zit, worden alle wijzigingen automatisch vastgelegd.

Voor iOS hebben we nieuwe PhotoPicker functies toegevoegd om toegang te krijgen tot de Photos database op het apparaat. Zonder vervelende toestemmingsdialogen kan de gebruiker de te importeren foto's selecteren en deze doorgeven aan uw FileMaker-toepassing.

Ontwikkelaars die Windows gebruiken met FileMaker zullen blij zijn met een klein zoekvakje in het databaseontwerpdialoogvenster wanneer ze op de relatiegrafiek kijken. Probeer het uit en laat ons weten hoe het gaat, zodat we het in de toekomst kunnen verbeteren.

De matrixfuncties hebben een paar nieuwe trucs gekregen. Ten eerste kunt u namen van kolommen en rijen instellen met een lijst. De functie Matrix.ConvertDataType kan het gegevenstype van waarden in de matrix wijzigen, zodat ze later beter kunnen worden gebruikt in SQL-invoegingen.

Ontwikkelaars op macOS zullen genieten van de nieuwe sneltoetsen command-[ en command-] in tekstweergaven, zodat je tekst van formules kunt inspringen. Het opvouwen van code klapt in If-blokken in naar de volgende else. En de URL's in commentaren kunnen beginnen met fmp://$/? om de huidige bestandsnaam te gebruiken.

Je kunt instellen welke sleutels binaire gegevens zijn voor LDAP met LDAP.SetBinaryKeys functie. De functie CNContact.Show werkt op macOS met een popover. De functie TOTP.Calculate kan meer algoritmen voor hashing gebruiken, de functie BinaryFile.WriteInt kan de endian-status opgeven, je kunt een bestand op Windows alleen-lezen maken met Files.SetReadOnly en App.GetFocussedWindowTitle kan je de titel van het voorste venster geven.

Tot slot hebben we de CURL-bibliotheek bijgewerkt naar versie 7.86.0, DynaPDF naar 4.0.70.200, LCMS naar 2.14, openssl naar 1.1.1s, SQLAPI naar 5.2.2, SQLite naar 3.39.4 en Xcode naar 14.0.1.

 

Zie de release notes voor een volledige lijst van wijzigingen.

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...