Jump to content

Data API in FileMaker Cloud mbv node.js app op AWS Lambda


Recommended Posts

Hallo allemaal,

Voor een klant van mij ben ik samen met een front-end ontwikkelaar een koppeling aan het maken tussen FileMaker en een website middels de data API. Omdat de FM server van deze klant in de FileMaker Cloud - dus AWS cloud - draait, is er een extra authenticatie hobbel: er moet eerst een FileMaker ID token opgehaald worden, welke vervolgens in de authorization header geplaatst moet worden alvorens data API requests te kunnen doen. Wim DeCorte van Soliant heeft hier een goed artikel mét oplossing voor geschreven: https://www.soliantconsulting.com/blog/data-api-filemaker-cloud/

In het kort: Wim heeft een Node.js appje geschreven (open source) welke je op 'een' computer (server, Raspberry Pi, wat dan ook) kunt draaien welke een authenticatie request kan ontvangen, peper en zout bij doet en vervolgens bij AWS een FileMaker ID ophaalt. Dit werkt prima, maar dit stukje node.js is dermate klein dat het ook weer wat overdreven is om hier een complete VM voor in de lucht te houden. Wim doet de suggestie om dit stukje code dan serverless bij AWS te draaien met de service 'Lambda' en de 'API Gateway'. Voordelen zijn dat het zeer robust draait tegen nihile kosten.

Ik heb echter zeer weinig (tot geen) verstand van Node.js / JavaScript. Ik heb geprobeerd samen met Google en YouTube om deze code naar AWS Lambda te brengen, maar geen succes. Kan iemand hier mij in de juiste richting duwen?

Vriendelijke groet!
Corné

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...