Jump to content
  • 0

som, gerelateerd plus herhalend


Richard

Question

Met FM 7 probeer ik succesloos het onderstaande, wat mis ik..?

 

1e bestand bevat in een herhalend veld, 'bezoekers', het aantal personen in een hotel kamer. 7 herhalingen voor alle dagen van de week. In een ander veld staat een weeknummer.

 

2e bestand heeft een berekeningsveld met 7 herhalingen: 'totaal bezoekers per dag'. In een ander veld staat een weeknummer. Op basis van de relatie 'week nummer', berekent 'totaal bezoekers per dag' de bezetting per dag en door de herhalingen zie je de resultaten van een week in 1 record.

 

sum( weeknummer::bezoekers ) levert alle bezoekers in alle kamers in een week op. Daar heb ik niks aan, maar dat ligt niet aan FM. Dit resultaat staat omschreven in de handleiding.

 

Er is een 2e veld in de 'sum' omschrijving nodig met hetzelfde aantal herhalingen om per herhaling te kunnen rekenen. Dus een herhalend veld gemaakt met alleen maar nullen onder de naam 'onzin veld'.

 

sum( weeknummer::bezoekers ; weeknummer::onzin veld ) levert alle bezoekers per dag in een aparte herhaling op, maar alleen van 1 kamer. De relatie verwijst naar meerdere kamers, maar alleen de eerste wordt gezien.

 

vanuit het 1e bestand, werkt het wel. sum( bezoekers ; onzin veld ) levert alle totalen van bezoekers per dag in een aparte herhaling op van alle kamers, maar ook alle weken, terwijl het om een week gaat.

 

...en zo kunnen we nooit op vakantie.

Link to comment

0 answers to this question

Recommended Posts

There have been no answers to this question yet

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...