Jump to content
  • 0

Hoe veld 4 automatisch inhoud veld1en2 invoegenvanalsVELD3=0


Roko000

Question

Voor een klasseermethode heb ik dringend nodig om ten allen tijde in veld4 de inhoud van veld 1 en veld 2 (in veld 1 en 2 staat steeds iets maar nooit tegelijk: er staat steeds iets in veld1 of in veld2) automatisch te laten invoeren VANALS IN VELD3 het woordje 'firstrecord' wordt ingevuld. Kan dit met een simpele relatie, een simpele autoinvoeroptie of een simpel script? Voor wie de methode vindt, beloof ik kort uit te leggen hoe dit mijns insziens tot een goede klasseermethode in Microsoft Verkenner kan leiden en kunnen we daarover indien interesse verder brainstormen... Voor mij is deze vooruitgang (hoe filemakerinherent de oplossing voor dit vraagje ook is) althans veel waard.

Link to comment

2 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

U hebt me schitterend snel geholpen: zeer veel dank hiervoor. Zoals beloofd twee truucs uit de velen (eenvoudige truuc, iedereen welbekend, misschien toch fijtelijk een heel krachtige) om filemaker te koppelen aan verkenner:

1) het mooiste wat je je kan inbeelden is toch verkenner van windows waar je extra klasseervelden aan kunt koppelen zodat je in verkenner tussen al je foto's bijvoorbeeld gewoon trefwoord "top10 van mijn foto's" kunt aanvinken en enkel die krijgen: in verkenner van microsoft kan je dit door "alle verborgen velden zichtbaar te maken".

2) uiteraard is het beter om alle voordelen van de containervelden van filemaker en haar scripts te kunnen gebruiken: in tabelweergave kan je in feite een trefwoordenveld maken (alle trefwoorden), in veld2 zet je "firstrec" telkens eerste rec van een reeks en veld3 is titelveld: zie uw eigen antwoord: enkel als 'firstrec' neemt deze trefwoord over, in veld4 omschrijf je subtitels voor elk record, veld4 is je containerveld

3) supertof vind ik dan dat je door rechtsklik op containerveld en invoegen bestand in verkenner microsoft komt en daar in mapje van datum van deze maand NOG EENS RECHTSKLIK KAN DOEN en daar in dat verkennermapje een nieuw WORDDOCUMENT KUNT AANMAKEN : DOOR AAN TE VINKEN DAT JE ENKEL EEN KOPPELING IN FILEMAKER WILT INVOEGEN, maak je in feite het nieuwe worddoc in verkenner aan en toch 'klasseer je en denk je' enkel in filemaker.

 

Vriendelijke groetjes en stevig bedankt voor uw snel antwoord!

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...