Jump to content
  • 0

plakken


Y&T

Question

ik wil op meerdere tabbladen verschillende foto's zetten. De plaatsing van het mediaveld wil ik op ieder tabblad hetzelfde hebben. Ik kan het mediaveld van tabblad 1 naar tabblad 2 kopiëren, maar naast het toe te wijzen aan fotoveld 2, moet ik het ook nog eens gaan verplaatsen tot de juiste coordinaten (via objectinfo kan ik zien of het object gelijk is geplaatst). Is er geen eenvoudige manier om die objectinfo mee te nemen bij eht plakken op eht andere tabblad?

Y&T

Link to comment

3 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Nee helaas.

Er zijn wel verschillende truukjes:

 

1) gebruik de T-squares (View menu) en positioneer die verticaal en horizontaal gelijk aan boven- en linkerrand van afbeelding. Die T-quares blijven staan bij switchen van tab en zelfs bij switchen van layout in hetzelfde venster.

 

2) memoriseer X en Y co-ordinaten en stel die rechtstreeks in. Na een tijdje wordt dat een tweede natuur :lol:

 

3) op de devCon was er een presentatie waarbij iemand met een zelfgemaakt 'grid' werkte zoals in layoutprogramma's: een reeks zelfgetekende horizontale en verticale lijnen met vaste tussenruimten, gegroepeerd tot één object. Op die manier ben je niet beperkt tot één set rulers zoals bij de T-squares en kan je een layout steeds volgens een vaste indeling ontwerpen

 

4) er zijn er die linksboven op hun layout een 'ankerobject' hebben staan dat ze telkens mee kopiëren. Als je dan plakt moet je er enkel voor zorgen dat je ankerobject linksboven staat. Het andere object staat dan mee uitgelijnd. Daarna verwijder je het ankerobject.

 

Groeten,

Joris

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...