Jump to content
  • 0

Briefboeknummer probleem


m.versteegh

Question

Ik heb laatst een database gemaakt voor het inschrijven van in en uitgaande poststukken. Het leek goed te werken totdat het gister op de server werd gezet. Het probleem doet zich voor als 2 mensen op hetzelfde moment een post stuk gaan inschrijven, dus als meer als een gebruiker op hetzelfde moment een nieuw record aanmaakt. Het probleem is dat er dan hetzelfde briefboeknummer wordt aangemaakt. Ik heb geen idee hoe ik dit probleem kan onder vangen. Heeft iemand een idee? De database tref je bij deze post.

versie6.fp7

Link to comment

1 answer to this question

Recommended Posts

  • 0

serienummers die niet door de automatisch invullen optie zijn gemaakt zijn altijd onbetrouwbaar in netwerkomgeving. Is het een vereiste dat ingaande en uitgaande post een eigen reeks serienummers hebben? Zo niet, gebruik dan een filemaker-serienummer en probleem opgelost.

zo ja,... je zou twee tabellen kunnen maken, één voor in en één voor uit, en dan eveneens met filemaker serienummers. in je huidige scherm kun je dan gegevens aanmaken in globaalvelden en per script de gerelateerde records maken.

je zou dan een portaal voor inkomende en een portaal voor uitgaande post kunnen maken. of dit ook handig is voor zoeken en rapportage ligt aan je verdere vereisten die ik niet ken.

 

als alternatief, bijgaand een demo met drie andere (waarschijnlijk, commentaar welkom :) ) robuuste oplossingen voor serienummers in één tabel. de demo is in het engels want voor een engelse site gemaakt. voor jouw probleem zou je de "foreign key tracking serial" moeten hebben denk ik.

FancySerials.fp7

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...