Jump to content
  • 0

hulp met totalen en subtotalen?


rbn

Question

beste forumleden,

Ik ben nieuw hier en heb geen ervaring met filemaker pro 9. Voor onze Stichting wou ik twee simpele registratiesystemen maken zodat wij avondspreekuren en telefonische spreekuren kunnen registreren. Wij draaien op subsidiegeld en hebben dus niet veel geld om een duur systeem te kopen, vandaar dat ik zelf aan de slag gegaan ben. Ik ben inmiddels aardig ver en alles werkt zoals ik het wil (op basis van een standaard template, dus er zitten wat overbodige database's in etc maar dat maakt me verder niet uit) maar 1 ding lukt me niet; de totalen en subtotalen genereren. Nu heb ik her en der al wat gelezen over berekeningen en selfjoin etc en heb ik al wat opgezocht in de filemaker-hulp maar ik kom er echt niet uit. Maar ja, wat wil je zonder enige kennis van het programma en enige cursus.

Daarom was mijn vraag als volgt: is er hier iemand die mijn 2 filemaker bestandjes kan aanpassen zodat de totalen worden opgeteld?

Ik denk dat het niet veel werk moet zijn en de opmaak etc kan ik verder zelf invullen, dus als iemand zou kunnen helpen zou ik daar erg blij mee zijn. Omdat we een stichting zijn die draait met vrijwilligers en subsidie kunnen we er niets voor betalen. Wel kan ik een vvv-bon van 10 euro per programma (2 dus in totaal) opsturen voor de hulp, dus mocht het inderdaad een kleine taak zijn dan hoop ik dat iemand wil helpen.

Ik voeg even een screenshotje toe van het programma:telefoondienst.jpg

 

Wat ik dus graag zou willen is dat er een 3e lay-out komt waarin per record wordt bijgewerkt, dus een overzicht waarop staat:

Totaal geslacht = 250, aantal vrouw = 120 aantal man =130 en dat voor het eerste programma 6 keuzelijstjes en bij het 2e programma 5 keuzelijstjes.

Eventueel is een verwijzing naar een korte uitleg of een tutorial ofzo ook goed zodat ik het zelf maken kan.

Dus graag hulp of advies :)

Link to comment

2 answers to this question

Recommended Posts

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...