Jump to content
  • 0

help - gegevens kwijt


alfashirt

Question

graag jullie hulp. Zit met volgend probleem. Server met 5 computers aangesloten. Dagelijks een back-up van alle bestanden op computer en op usb stick.

maar om één of andere reden is vindt de server de gegevens niet meer sinds vorige week dinsdag. geen probleem dacht ik, want ik heb een dagelijkse back-up. Deze back-ups blijken te zijn blijven steken op vorige week dinsdag. Sindsdien is niets meer terug te vinden, ook niet in de onderliggende bestanden. Het is alsof de server, die permanent aan blijft, de gegevens niet bewaarde op de harde schijf en daardoor telkens een back-up maakt van de laatste gegevens op de harde schijf (vorige week dinsdag)

en nu ???? (ter info: vorige week dinsdag was er een kleine update van de server macosx, waarbij de computer niet herstart moest worden. Kan dit iets verklaren ?)

Link to comment

2 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Hoi,

 

Heb je voor de dagelijkse backup (ingesteld in FM server neem ik aan) voor iedere dag een map aangemaakt?

Als je dagelijks een backup maakt die steeds bewaard wordt in dezelfde map worden inderdaad de bestanden gewoon overschreven door de laatste versie. Als die laatste versie dus corrupt is heb je een probleem.

 

Ik hoop dat je ergens op de usb stick nog een redelijke recente backup hebt die je kunt gebruiken, ik vrees dat je, tenzij iemand anders nog een heldere ingeving heeft, inderdaad je gegevens kwijt bent.

 

Succes, Niels

Link to comment
  • 0

voor iedere dag een nieuwe map met datum eraan gekoppeld. voorbeeld Alfa Shirt copy (10-25) enz... voor iedere dag. De usb stick wordt overschreven.

maar alle copies na dinsdag zijn met de gegevens van dinsdag 21 oktober. er werden ook in latere copies geen verdere gegevens bewaard. Raar maar ik vind ze toch niet terug.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...