Jump to content
  • 0

Verdwenen records op server, niet in client


BVB

Question

Sinds vorige week zijn we overgeschakeld van een FM Server 7 naar Server 9; het is een behoorlijke database, met verschillende fm-files die elk meerdere table's bevatten. In 1 specifieke table bleken na de omschakeling heel wat records te ontbreken. Ik heb dan de file even uit de server gehaald, en vreemd genoeg blijken alle records wel nog aanwezig als ik die open in een gewone FM 9 Pro client... Omdat ik het niet vertrouwde, heb ik de file via recover laten verifiëren, en dan bleken de records uiteindelijk weer verdwenen, ook in de FM Pro client!

Om de verdwenen records terug te halen, heb ik een backup genomen, en die opnieuw via recover laten verifiëren, het resultaat daarvan leek in eerste instantie in orde (in FM Pro client waren alle records aanwezig, zoals verwacht). Toen ik de file opnieuw in de server uploadde, bleken er dit keer zowaar nog meer records verdwenen. Nu ja, in Server lijken ze verdwenen, als ik de file terug uit te server haal en lokaal open, zijn de records er wel nog. In Filemaker 7 Server worden ook alle records getoond.

Bij alle recover-commando's kreeg ik overigens de melding dat er geen records of data geskipped waren of zo, dat leverde eigenlijk nooit foutmeldingen op. Klinkt dit bekend, is het een FM Server 9 probleem of is er een ernstigere corruptie van de data?

 

Groeten,

Bart

Link to comment

2 answers to this question

Recommended Posts

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...