Jump to content
  • 0

data migratie ?


guyvt

Question

Ik ben bezig een bestaande FM applicatie (met elke tabel nog in een aparte file :-) te migreren naar een nieuw geschreven applicatie. Gezien ik de datamigratie van oud naar nieuw waarschijnlijk niet één keer zal doen, maar het een proces van migreren, bugfixen, uitzuiveren, vloeken en herbeginnen zal zijn, ben ik een migratie applicatieke aan het maken.

Daarin staan TO groups met de tabellen van de oude en de nieuwe applicatie, en bouw ik de data migratie scripts op. De scripts bevatten elk een "Import Records ()" script step, gevolgd door een aantal Replace Field... steps om een en ander aan te passen.

 

Zolang alles 1-op-1 te migreren is, valt dat allemaal mee maar ik loop in de patatten zodra ik niet alle records moet migreren : met de Import Records() heb je geen controle over wélke records je migreert. Je kan geen filter zetten of zo denk ik.

 

En met de brontabel te openen, een Find uitvoeren en dan migreren heb ik geen success : ik blijf alle records importeren.

 

Iemand een goed idee ?

Link to comment

3 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

"En met de brontabel te openen, een Find uitvoeren en dan migreren heb ik geen success : ik blijf alle records importeren."

 

Dit moet normaal gesproken de oplossing van je probleem zijn.

 

Voor alle zekerheid

Je zoekt de te exporteren records op in je brontabel, met de brontabel OPEN en je importeert.

 

Vr groet

Harry

Link to comment
  • 0

Zou het verschil 'm zitten in het volgende : ik voeg nu de brontabel toe als FM data source in mijn migratiefile, ga naar een layout op deze tabel, ik doe een Find en dan de migratie;

vs.

misschien moet ik een window openen van de file waarin m'n brontabel zit (amai wat ne zin ;-) ) en dáár m'n Find uitvoeren ?

 

 

dank je,

Guy

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...