Jump to content
  • 0

importeren meerdere .xls-werkbladen naar 1 record


marieke

Question

Beste Filemaker-experts,

 

Ik heb een Excel-bestand met zo veel variabelen (kolommen), dat ik er 2 werkbladen voor nodig heb. Nu probeer ik beide werkbladen vanuit Excel in Filemaker te importeren, waarbij 1 record dus gegevens van zowel het eerste als het tweede werkblad bevat. Ik heb daarvoor in Filemaker 2 tabellen aangemaakt die aan elkaar gerelateerd zijn door 1 unieke variabele die zowel op werkblad 1 als 2 voorkomt. Tabel 1 in Filemaker correspondeert met werkblad 1 van Excel, en 2 met 2.

Wanneer ik werkblad 1 van Excel importeer, gaat dat zonder problemen, maar ik krijg het niet voor elkaar het tweede werkblad te importeren. Ik kies het tweede werkblad (dat gaat goed), maar als ik dan bij 'Doel' de gerelateerde tabel 2 wil selecteren, is die grijs en dus niet selecteerbaar. De enige optie is importeren naar tabel 1 (die dus niet dezelfde velden bevat) of een nieuwe tabel aanmaken. Ik heb de optie 'Overeenkomende records in gevonden reeks bijwerken' aangevinkt.

Hoe krijg ik tabel 2 ook selecteerbaar zodat ik de velden van mijn Excel-werkblad 2 in de overeenkomstige velden van Filemaker-tabel 2 kan krijgen? Of: hoe voeg ik beide tabellen samen, dat lost het probleem ook op, denk ik?

 

Veel dank alvast!

groeten, Marieke (Filemaker-groentje)

(ik gebruik Filemaker Pro 9 voor Mac)

Link to comment

2 answers to this question

Recommended Posts

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...