Jump to content
  • 0

auto complete zoeken


hydex

Question

Hallo allen,

 

Ik heb het hele internet afgespeurd, wel wat gevonden, maar niet iets wat ik goed begrijp. Wat ik zoek is een zoek script die d.m.v auto complete een dropdown lijst geeft waar ik een waarde kan selecteren om vervolgens naar een layout te gaan met het specifieke id van die waarde.

 

mijn situatie is als volgt:

Tabel: Clienten

Client_id

Voornaam

Achternaam

 

Nu wil ik kunnen zoeken op zowel de voornaam als op de achternaam. Dus als ik bv zoek op Jan dijkman en ik zoek alleen op Dijkman dan moet de waarde Jan dijkman ook terugkomen in de dropdown. Ik ben nog best wel een beginner wat betreft filemaker dus het zou erg fijn zijn als iemand een voorbeeld heeft met uitleg.

 

alvast erg bedankt

Link to comment

1 answer to this question

Recommended Posts

  • 0

Hallo Hydex,

 

Ik weet niet in welke mate je al vertrouwd bent met een aantal zaken, dus wil ik even een eenvoudig voorbeeldje tonen dat mij ooit op weg hielp.

 

In het bestand in bijlage heb je 1 tabel met de standaard velden voor ID, naam en voornaam. Daarnaast heb ik ook een extra berekeningsveld waarin ik de combinatie maak van beide namen. Ten slotte heb ik nog 1 globaal veld waarin ik de ID als zoekreferentie wil opslaan.

 

In de relatiegrafiek zie je dat ik voor dezelfde tabel een nieuwe Table Occurence gemaakt heb. De relatie is gebaseerd op ID van tweede tabel is gelijk aan zoekveld eerste tabel.

 

Op beide tabellen heb ik een layout gebaseerd. In de eerste heb ik dan mijn zoekveld geplaatst. Dat is eigenlijk een drop-down lijst, gebaseerd op velden. Het eerste veld is mijn ID, het tweede veld is mijn berekeningsveld met de volledige naam. Echter, ik toon enkel het tweede veld. Als ik nu begin te typen "Dij", springt de lijst automatisch naar die waarde.

 

Aan dat veld heb ik een scriptactivering gehangen "bijWijzigenObject". Zodra ik een item in de lijst selecteer, wordt het ID opgeslagen in dat veld. Het intypen van "Dij" in mijn voorbeeld gaat dat script niet activeren.

 

Het script gaat eigenlijk naar het gerelateerde record in de tweede tabel. Het gerelateerde record is het record dat ID heeft dat gelijk is aan het ID van mijn selectie in mijn zoekveld.

SearchDropDown.fmp12

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...