Jump to content
  • 0

BTW percentage selecteren aan de hand van datum


Actitec

Question

Ha Clarify leden !

 

Inmiddels ben ik een tijdje bezig met filemaker, en het lukt me redelijk goed alleen loop ik inmiddels tegen een vraag aan;

 

voor een factuur afrekening is vanzelfsprekend een btw percentage nodig, alleen facturen die eenmaal afgerekend zijn mogen niet gewijzigd worden als het percentage veranderd. vb: 01/01/2016 gaat het btw percentage naar 25% dan mogen de facturen daarvoor niet naar 25% gaan, maar deze moeten op 21% blijven staan.

 

ik heb een aparte tabel voor btw percentages aangemaakt, en ik had het idee om zodra het btw percentage opgehaald word te filteren op het record met het hoogste ID ( uniek, auto increment ) en daarvan kijken of de datum al ouder is dan vandaag, zo niet een record zakken totdat ik het record vind met de datum die actief is.

 

dit zal meestal gewoon het hoogste record zijn, maar als er een wijziging op komst is en deze word al 2 maanden van te voren ingevoerd moet hij natuurlijk het oudere record pakken, en niet het nieuwe omdat dat pas over 2 maanden moet gaan werken !

 

hoe doe ik dit ? ik heb al iets geprobeerd met "if(Max (IngangsDatum) < Get(HuidigeDatum)" maar ik kom er niet echt uit, kunnen jullie me helpen ? of is er een praktischere manier ?

 

alvast bedankt !

 

groet,

 

wouter

Link to comment

0 answers to this question

Recommended Posts

There have been no answers to this question yet

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...