Ga naar inhoud

ESLimburg

Leden
  • Items

    23
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door ESLimburg

  1. Ik voer een script uit waarbij wordt gezocht binnen een tabel maar in de plaats van het aangeven van de zoekresultaten geeft hij alle records weer voorafgaand aan 5 extra records waarbij alle velden zijn ingevuld met een vraagteken. Weet iemand wat dit verschijnsel veroorzaakt?
  2. Hallo, Ik heb een keuzelijst met daarin een aantal mogelijkheden. Als de gebruiker een keuze maakt dan zorgt een script ervoor (dmv zoeken) dat de juiste gegevens bij die keuze worden weergegeven (Bedrag enz...) Nu is het mogelijk om in de keuzelijst na het slecteren van een keuze in het vak te typen. Daardoor zal hij geen resultaten kunnen vinden. Ik wil dat graag kunnen uitschakelen. Daarbij is er het probleem dat als de tekst niet geselecteerd is in een keuzelijst en dan een nieuwe keuze word gemaakt dat de gekozen tekst samen met de al aanwezige tekst in het textvak word geplaatst. Ook dat wil ik uitschakelen. Kortgezegd. Ik wil dat in het tekstvak met de keuzelijst niets anders kan komen te staan dan de waarden in de keuzelijst. Hoe dan ook
  3. Ik heb in een veld bijvoorbeeld het volgende getal staan: 161210 Nu wil ik van dit veld alleen de eerste 2 cijfers overzetten naar een ander veld (dus 16) Ik heb al eens gespeeld met LeftValues maar krijg het maar niet voor elkaar. Hopelijk kunnen jullie me helpen
  4. ESLimburg

    custumCRM

    Mooi pakket, goed bezig. Niet om te mierenneuken maar Kopiëren is met 1 e (in het menu bewerk)
  5. ESLimburg

    Installatie maken

    Heeft er iemand ervaring in het maken van een installatie voor een runtime? Vind er genoeg maar ik had er graag een gehad Met activatie op server en op zo een manier dat de runtime niet zomaar met een USB stick te kopieren is naar een andere pc
  6. Het gaat me niet om het afdrukken, puur alleen om weergave op het scherm.
  7. ESLimburg

    Kopgedeelte

    Heb het volgende probleem: Ben bezig met het maken van een filemakeroplossing met aan de bovenkant van elke layout een menubalk. Nu ben ik een layout aan het maken in de lijstweergave. Ik heb hier nu 3 gedeelte's in gedefineert. Kopgedeelte, Hoofdgedeelte en Voetgedeelte. In het kopgedeelte staan de factuurgegevens: Bonnr, Datum, Tijd, Klantgegevens enz... In het hoofdgedeelte staan de factuurregels In het voetgedeelte staat de totaalprijs van de factuur. Nu wil ik graag boven het kopgedeelte nog een gedeelte maken dat in de bladermodes te zien is, daar een achtergrondkleur aan toekennen en het menu in zetten. Als ik hiervoor Titelkopgedeelte gebruik is hij niet te zien in het bladergedeelte. Zijn hier mogelijkheden voor?
  8. ESLimburg

    Zoeken

    Bedankt zo had ik het in gedachte
  9. ESLimburg

    Zoeken

    Ik heb een vraagje over zoeken mbv scripts. Ik heb twee tabellen: 1 met het klantenbestand 2 met alle postcodes van NL Nu is het de bedoeling dat als de gebruiker een postcode en huisnummer invoert in een formulier deze eerst zoekt in de klantendatabase en als daar niets gevonden word deze zoekactie dan uitvoert in de postcodedatabase. Dit is in principe geen probleem maar: Als er in de klantendatabase niets gevonden word dan krijg je zo een melding met de vraag of je door wilt gaan. Kun je die niet uitzetten zodat hij bij geen resultaat met de scriptstappen doorgaat, en bij resultaat de volgende scriptstappen stopt?
  10. Hoe dat dan? Ik heb vanalles al geprobeerd
  11. Is er een mogelijkheid om het voorgrondmenu bij een runtime weg te halen? (Waar je kan in en uitzoomen, van modi kan veranderen en de statusbalk aan en uit kan zetten) Kioskmode is geen oplossing (had graag de 3 bekende windowsknoppen (minimaliseren, maximaliseren en sluiten) behouden)
  12. Kan je dat wat beter uitleggen? ik volg het niet helemaal
  13. Ik heb voor een klant een kassasysteem gemaakt via de kiosmode, nu is het zo dat ik wegens een aantal programmeerfouten (Die zul je altijd houden) een paar keer aanpassingen in dit systeem heb moeten maken waarna ik een nieuwe kiosk heb moeten maken. Hierdoor moest ik een aantal keren alle gemaakte records importeren in mijn verbeterede kassa. Nu is het probleem dat ik er pas geleden achter ben gekomen dat de kassa ongeveer 1500 'bonnen' (lees: nummers) mist. Is er een programma, script oid wat de nummering weer goed kan maken. Als er dus een gat zit in de nummering moet dit programma of script alle bonnen die daarna komen een lager nummer geven waardoor de nummering weer klopt. Handmatig doen heeft geen nut het gaat om meer dan 10000 bonnen.
  14. Ik heb hetzelfde probleem en dat met Filemaker10 is hier niemand die daar de oplossing voor weet?
  15. Dit is mijn Parametersregel: Catagorie1::Prod1 & ¶ &Catagorie1::Voor1 & ¶ & Catagorie1::voor1 extra & ¶ & "Catagorie1::Voor1" Het gaat dus om de functie Veld op naam die krijg ik niet aan het werken, de rest werkt wel Veld op naam instellen [MiddleValues( Get ( Script Parameter ) ; 4 ; 1 ); MiddleValues( Get ( Script Parameter ) ; 3 ; 1 ) + MiddleValues( Get ( Script Parameter ) ; 2 ; 1 )]
  16. Ik heb een vraag over de nieuwe functie Veld op naam instellen die zich in Filemaker 10 bevind Ik wil daar het doelveld als parameter doorgeven, maar wat ik ook probeer dit wil niet lukken. Ik heb ter verduidelijking meer parameters in gebruik en gebruik voor het oproepen van de parameters de volgende functie MiddleValues( Get ( Script Parameter ) ; 1 ; 1 ) Die eerste 1 verander ik dan in het nummer van de parameter die ik wil gebruiken. Maar wat ik ook probeer het script vult echter steeds de waarde van het veld in en niet de veldnaam. Ik heb geprobeerd: "MiddleValues( Get ( Script Parameter ) ; 1 ; 1 )" "\""MiddleValues( Get ( Script Parameter ) ; 1 ; 1 )"\"" en de parameter tussen aanhalingstekens maar ook dat werkt niet. Wie weet hoe dit op te lossen?
  17. Ik ben een beginner, het parsen van scripts met een delimiter enzo zegt mij dus helemaal niets.
  18. Ter verduidelijking: Dit is in FM10 wel mogelijk? Moet namelijk toch nog een nieuwe licentie kopen.
  19. Is het mogelijk om in scripts het doelveld te laten bepalen door parameters? Ik heb namelijk een kassasysteem waarin zich 12 catagorieen met elk 12 producten bevinden. Hierin wil ik de vooraad bijhouden en moet ik dus in de tabel cat1 de velden vooraad1 t/m vooraad12 kunnen aanpassen met scripts. Daarna zijn cat2 t/m 12 aan de beurt. in totaal dus 144 scripts. Kan ik dit niet afvangen met 1 script mbv parameters? In het systeem kiest de de gebruiker eerst voor de catagorie waarin het product zich bevind, vervolgens kiest de gebruiker het product waarvan de vooraad aangepast is. Doormiddel van een dialoogvenster geeft de gebruiker dan aan hoeveel producten er extra zijn bijgekocht en klikt op ok. Het script telt de huidige vooraad bij de nieuwe vooraad op en dit word weggeschreven in het veld vooraad1. Alles is op te vangen met parameters behalve de laatste stap. Het wegschrijven naar vooraad1. Ik kies daar voor de functie veld instellen waar het doelveld Vooraad1 is. Bij het opgeven van het doelveld is echter nergens plaats voor parameters. Kan dit op een andere manier? Ik heb namelijk geen zin om 144 scripts te maken.
  20. Ik heb in mijn database de berekening get (huidige datum) waarmee het de bedoeling was dat ik de datum van vandaag in dat veld kreeg. Helaas blijft in dit veld de datum staan dat de berekening is gemaakt. Hoe kan ik ervoor zorgen dat de datum elke dag vernieuwd word?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...