Jump to content

Donamd

Leden
 • Posts

  451
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Donamd

 1. Is er recent iets gewijzigd bij Acrobat Reader ? Begin deze week kreeg ik een berichtje van één van mijn collega's dat een pdf niet geopend werd in een webviewer. Gisteren kreeg ik hetzelfde berichtje van een andere gebruiker. Bij mij en ook nog enkele gebruikers werkt momenteel alles wel nog normaal. Iemand een idee wat hier de reden kan voor zijn ?
 2. Het is inderdaad Windows waarop mijn Filemaker draait.
 3. Hey Menno, mijn versie was inderdaad nog 19.0.1.116 en heb deze nu geupdate naar 19.2.2.234 maar blijkbaar zonder resultaat. De versie na installatie gecontroleerd en deze is inderdaad 19.2.2.234, maar toch lukt het blijkbaar nog niet om een object in de voorgrond van een webviewer te plaatsen. Doe ik dan nog iets verkeerd ?
 4. Jammer dat het niet lukt, maar toch bedankt voor de bevestiging. Met een card of dialoogbox ga ik het niet kunnen redden.
 5. Het is blijkbaar niet mogelijk om een invoerveld of ander object in de voorgrond te plaatsen van een webviewer of doe ik iets verkeerd ? Webviewer.fmp12
 6. Het is een windows pc type Asus Vivobook. Bij schermresolutie staat 1920 x 1080 als aanbevolen. Als ik deze aanpas naar 1280 x 720 wordt alles inderdaad veel beter leesbaar, maar wordt mijn scherm wel echt klein.
 7. Inderdaad, ik ervaar het probleem ook enkel bij de toolpanels van FM. Bij elk ander programma dat ik gebruik is er geen probleem. Ik zeg nu ook weer niet dat het niet leesbaar is, maar soms gebeurt het toch wel eens dat bepaalde waarden in de velden twijfel doen veroorzaken. Ik heb een voorbeeldje toegevoegd. Duidelijk zichtbaar kan ik dit niet noemen.
 8. Ik vind dat de grootte van het lettertype dat in het Filemaker programma gebruikt wordt, vb van objectenvenster zo klein en onleesbaar is. Het zal aan de kwaliteit van mijn ogen liggen maar ondervind deze problemen alleen bij Filemaker. Ik heb dit nu wel opgelost door de schermresolutie van de computer aan te passen, maar hierdoor komt alles dan weer zo groot te staan en dat hoeft nu ook weer niet voor mij. Is er ergens een mogelijkheid om het lettertype van het programma Filemaker aan te passen en dan bedoel ik niet in de toepassingen die ik maak, maar wel van het programma zelf ?
 9. Probleem is intussen verholpen. De Windows Server had wel degelijk een vast Ip adres maar blijkbaar heeft de Windows Probleemoplosser ( zoals gemeld in mijn eerste berichtje ) er iets te hard tegenaan gegaan en heeft deze het vast IP adres gewist en aangepast naar Automatisch. Intussen had een toestelletje van Synology het oorspronkelijke IP adres ingenomen. Doordat we niet onmiddellijk de link konden leggen met het IP adres en wat hier aan gekoppeld was kwamen we er uiteindelijk op uit dat een toestelletje van Synology ( VS360HD ) de plaats ingenomen had. Deze tijdelijk afgekoppeld - terug het oorspronkelijke Ip adres als vast ingesteld bij de server en alles terug zoals oud.
 10. Ik denk dat het probleem niet bij Filemaker zit maar in de netwerkinstellingen. Ergens zal er een verwijziging zijn dat het IP adres van de server computer gekoppeld is aan fmserver.domeinnaam.be. Wellicht is door de stroompanne een ander IP adres toegekend aan de server computer dan eerder gekend. Dit laat ik morgen de de IT dienst verder controleren.
 11. Ik merkte ook nog bij het aanmelden via Bestand -> Hosts -> Host Tonen en dan bij Local dat daar de computer naam verscheen en niet de fmserver name. Toen ik bij configuratie instellingen van Filemaker Server ging kijken bij Configuration - Server Name stond hier blijkbaar de computernaam in vermeld. Kan het nu zijn dat deze om één of andere reden aangepast is en dat hier ook de naam dient te staan fmserver.domeinnaam.com. Ik heb in elk geval dit al even gewijzigd en dan terug via de host geprobeerd aan te melden maar het lukte niet. Wel zag ik bij de host nu de juiste naam verschijnen fmserver.domeinnaam.com. Als ik deze selecteer kon ik echter geen verbinding krijgen. Dan maar terug bij FMS de servernaam aangepast naar de computernaam zoals eerder stond, terug proberen aan te loggen via host en dit lukte weer wel.
 12. Ik heb deze avond op kantoor een electriciteits panne gehad. De UPS die recent geïnstalleerd werd heeft dit goed opgevangen. Ik heb uit voorzorg tijdens de electriciteits onderbreking de databases gestopt en Filemaker Server afgesloten. Na een 15-tal minuten is dan uiteindelijk ook de Windows Server afgesloten. Een uurtje later was de electriciteit terug in orde. Na het opstarten van de Windows Server en Filemaker Server merkte ik dat er een probleem was met internet bij de server De overige computers op kantoor hadden internet maar de server niet. Via probleemoplosser is er een aanpassing gebeurd waardoor ook de server opnieuw internet kreeg. Nu merkte ik nog een volgend probleem dat ik met de clients geen verbinding meer kon maken met Filemaker Server op de wijze zoals ik dit vroeger deed. Hiervoor heb ik een snelkoppeling staan die verwijst naar fmp://fmserver.domeinnaam.be/toepassing.fmp12. Als ik nu vanuit Filemaker ga naar Bestand -> Hosts -> Host Tonen verschijnt de naam van de server en als ik deze selecteer kan ik de toepassing opstarten en alles functioneert. Aanmelden via fmp://fmserver.domeinnaam.be/toepassing.fmp12 blijft mislukken. Iemand een idee wat er mis kan zijn ?
 13. Als ik een javascript code in een veld heb staan en verwijs naar dit veld voor het laden van de code is er dus geen verschil met Opnieuw instellen of Herladen. Heb ik dit juist begrepen ?
 14. Misschien een domme vraag, maar vanuit het standpunt dat er geen domme vragen bestaan 😀 toch dan maar deze even gesteld. Wat is het verschil bij de Webviewer tussen Opnieuw Instellen en Opnieuw Laden ?
 15. Ik had deze avond voor dat ik doorging op kantoor nog even het script opgevolgd tijdens uitvoering om te kijken hoe de javacode aangemaakt wordt voor de webviewer en zag niet dat er ergens iets fout liep. Mijn verbazing was echter wel groot dat nadat ik terug in de layout van de webviewer kwam de data die gecreerd wordt met de javascript code toch op het scherm stond. Alles dus toch in orde, alleen maar met wat vertraging blijkbaar. Zou het kunnen dat de webviewer ook met een cache geheugen werkt. De volgende keer dat ik de functie uitvoerde kwam wel alles vlotjes door.
 16. Nog een bijkomend probleem. Ik heb intussen bijna mijn javascript toepassing klaar die functioneert in de webviewer op mijn computer. Nu wil ik deze even testen hoe het resultaat hiervan is op de andere computers in ons netwerk en hier merk ik dat deze niet getoond wordt. De webviewer is wel zichtbaar maar er wordt blijkbaar geen code uitgevoerd. Iemand een idee wat hier de oorzaak van kan zijn.
 17. Iemand een idee hoe ik kan berekenen hoeveel zondagen er zich bevinden in een periode tussen 2 data's ?
 18. Gevonden. Als ik opacity:80% noteer gebeurt er niets. Bij opacity:0.8 werkt het wel.
 19. Zou het kunnen dat de javascript code en dan specifiek de css niet volledig ondersteund wordt in de webbrowser van FM ? In mijn toepassing heb ik gemerkt dat eigenschap opacity van de css niet uitgevoerd wordt.
 20. In het forum gedeelte van FM 11 heb ik eerder ooit eens een vraag gesteld naar een oplossing voor een Gant Chart. Hier heb ik toen een oplossing gekregen die ik sindsdien in mijn toepassing geïntegreerd heb, maar door de wijziging van de mogelijkheden van de nieuwere versies van FM en dan specifiek van FM 19 waar gewerkt kan worden met Javascripts in een webviewer wil ik deze vragen nog eens opnieuw stellen. Op internet vind ik verschillende javascript code terug met Gant Chart toepassingen, maar het leuke zou zijn als deze interactief is waar de gebruiker de taken met de muis kan verplaatsen en eveneens de afmeting hiervan aanpassen. Op volgende link heb ik een open source toepassing gevonden, die volledig voldoet aan mijn doeltstellingen. Als ik deze code op een website installeer werkt alles zoals verwacht wordt. Doordat deze toepassing uit meerdere bestanden bestaat heb ik de verwijzingen uit de index.html weggehaald en effectief de opgevraagde code ingevoegd. Deze dan in de webviewer geplaatst maar dit blijkt niet te functioneren. Ik heb het bestand in bijlage bijgevoegd. Is dit omdat er bepaalde code mogelijks niet geïnterpreteerd kan worden door de webviewer of waar zou dit mislopen ? Misschien hebben jullie een dergelijke toepassing op een andere manier opgelost. Als alles netjes getoond wordt en het verslepen functioneert, dan is het de bedoeling dat de waarden die aangepast aan filemaker terug bezorgd worden zodat de data van taken aangepast wordt volgens de versleepte gegevens. Iemand een idee hoe hier mee aan de slag te gaan ? Planning.fmp12
 21. Ik heb het bestaande SSL certificaat verwijderd met de Delete knop en terug geprobeerd. Nu is het perfect gelukt.
 22. Het oude certificaat heb ik niet verwijderd. Vanaf een andere computer probeer ik verbinding te maken. Normaal lukt dit met https:// [host] :16000/. Nu krijg ik een foutmelding dat dit geen veilige site is en zie nergens dat hier een verbinding mee gemaakt kan worden.
 23. Neen, lukt niet. Ik gebruik inderdaad Internet Explorer. Ik heb zowel de http://127.0.0.1 als de https://127.0.0.1 toegevoegd bij de Trusted Sites maar zonder verder gevolg. Zodra ik op de knop Importeer druk zie ik wel in een flits Importeer Certificaat op het scherm verschijnen, maar verder gebeurt er niets.
 24. Ik heb net het certificaat van Xolphin ontvangen en proberen te importeren, maar hier lukt iets niet. Ik heb bij Signed Certificate het Crt bestand toegevoegd dat ik ontvangen heb van Xolphin. Bij Private key file het bestand fmskey.pem dat aangemaakt is via OpenSSL en bij Intermediate Certificate het bestand dat bij Rootcertificates zit Sectigo_RSA_Domain_Validation_Secure_Server_CA.crt Bij paswoord laat ik het vakje leeg en druk daarna op import, maar ik zie niets gebeuren. Het scherm blijft openstaan en verder gebeurt er niets. Ik heb met kruisje het venster gesloten. De database afgesloten en terug opnieuw gestart, maar er is niets gebeurt. Het lijkt alsof de import niet uitgevoerd wordt. Zou dit kunnen omdat niet alle vakken ingevuld zijn ?
×
×
 • Create New...