Jump to content

Laurens Zwartkop

Leden
 • Posts

  15
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Laurens Zwartkop

 1. Beste Banach, Zou je mij willen mailen of bellen?
 2. Ha Banach, ik zal duidelijk maken waar het over gaat. o Aan Schermafbeelding1 gaat een lay-out vooraf waarin de 5 'Fout'-beoordelingen verspreid voorkwamen. o Met een script kreeg ik die bij elkaar (zoals in de schermafbeelding te zien is). o Vervolgens maakte ik een script dat me in staat stelde 1 voor 1 het woord 'Fout' te wissen (zie schermafbeelding 2) o Daarna maakte ik een knop die dat 1 voor 1 wissen tot stand bracht (zie schermafbeeldingen 3 en 4) Het probleem was, dat de knop niet werkte. Ik zit er al muren en uren aan te puzzelen. En op een gegeven moment werkte ook de opdracht vanuit de Scriptwerkruimte niet meer, ook weer uren en uren aan het zoeken. Vandaar mijn wanhoopskreet. Duidelijk? Loet Swart loet.swart.speling@gmail.com 06 - 12 12 48 88
 3. Welke ervaren FileMaker-gebruiker zou mij m.b.v. Teamviewer uit de brand kunnen helpen met een probleem? Ik wil er graag een vergoeding voor betalen.
 4. Beste helpers, ik heb een vraag die waarschijnlijk/hopelijk eenvoudiger te beantwoorden is dan die van Albert. Ik wil (een groep) selectievakjes maken in de vorm van een lijst om punten te kunnen afvinken. Van een videoles die me boven de pet ging (Lesson #19: Data Structure & Schema - Boolean Checkboxes - Scriptology Mastery Course FileMaker) heb ik twee dingen overgehouden: 1) stel de 'eigen waarden' in de invoerlijst in op "1" (dat wordt door Filemaker begrepen als "1" / "0"); 2) maak het object van het selectievakje zo klein als alleen het vakje. Dat proberende krijg ik toch niet wat ik zoek. Ik wil dat het afvinken als 'toggelen' werkt, waarbij het resultaat van het afvinken niet hoeft te worden opgeslagen, maar het vinkje wel blijft staan als ik Filemaker afsluit, tót ik het vinkje weer verwijder door in het vakje te klikken. Dat was mij bijna gelukt, maar als ik één vinkje tevoorschijn roep of juist verwijder, volgen alle andere vinkjes in de lijst.
 5. Kan ik in FileMaker een lijst maken (zoals een to do list) met vinkjes zoals in de selectievakjes? Het gaat mij om een 'losse' lijst, dus niet per se verbonden aan een tabel. Dat laatste kan ook, maar is op dit moment bijvangst.
 6. Beste Bachje, Bigbadwolf, Marsau, Menno en Ari, Hartelijk dank voor jullie antwoorden en suggesties. Sommige ervan kon ik niet of niet meteen begrijpen, andere waren nét niet wat ik zocht. In alle gevallen heb ik er uren en dagen aan besteed zonder verder te komen. Tot vanmiddag. Opeens kwam ik er achter hoe ik met een record-teller kon werken en die alleen tevoorschijn kon laten komen bij de laatste record van een reeks. Dank, Menno, voor de formule! Wat nog rest is het volgende. Als de laatste record actief is, wil ik dat de knop 'Klik hier om verder te gaan' (die steeds de betekenis had van 'Naar de volgende record') nu gaat betekenen: 'Ga naar lay-out...' Ik denk wel dat ik er zelfstandig uit zou komen, maar zit nu toch in tijdnood. Wie een antwoord weet of me op weg kan zetten: Welkom! Groeten, Laurens
 7. Als beginner (in de technische aspecten van FM – maar ik heb wel mooie en werkbare lay-outs gemaakt) snap ik helemaal niets van je antwoord. Kun je me wat uitgebreider laten zien wat je bedoelt?
 8. Ik heb geprobeerd mijn probleem op te lossen door een loop in te zetten. Die loop wordt inderdaad na de laatste record verlaten, precies zoals je zegt. Maar dat doet ie in één sprong. Het script zorgt ervoor dat de herhaalde tussenstap (Ga naar volgende record) hup hup hup gezet wordt. Achteraf gezien logisch. Het probleem is, dat in de tussenliggende records de instelling zodanig gedacht was, dat met een knop om de volgende record wordt gevraagd. Dat is in het script niet verwerkt en waarschijnlijk is dat ook niet mogelijk.
 9. Situatie: In verband met een oefenronde ga ik in een gevonden reeks van record naar record. Dat wil zeggen: ik klik op een knop met een instelling die om de volgende record vraagt en zo werk ik de hele reeks af tot ik bij de laatste record kom. Daar wil ik via een andere knop om een nieuwe lay-out vragen. Maar hoe krijg ik dat voor elkaar? Ik zou de eerste knop (op het moment dat ik bij de laatste record ben) een andere instelling kunnen geven ('Ga naar'). Maar hoe weet FileMaker dat ik bij de laatste record ben? En hoe kan FileMaker dat mij weer laten weten? Ik bedoel niet dat linksboven op het scherm (in de statusbalk) de oplossing te vinden is. Daar kan ik namelijk niets mee automatiseren. Ben heel benieuwd of iemand mij kan helpen!
 10. Laatst plaatste ik een hulpvraag i.v.m. Tabellen er Relaties. Ik kreeg een paar reacties, maar ik kan ze nu niet meer vinden op de comunity, want ik zie door de bomen het bos niet meer. Bestaat er een manual voor het werken/navigeren op deze site? Bachje, dank voor je reactie. Je zegt dat ik al relaties tussen de tabellen heb gelegd. Dat is wel zo, maar ik wil juist te weten komen of ik dat goed gedaan heb. Ik denk bijvoorbeeld dat er een 1 op veel-relatie moet zijn tussen hoofdstuk en ronde. Maar die wordt me geweigerd, lijkt het wel. In de lay-out heb ik wel klaar gekregen dat elk hoofdstuk in 4 rondes wordt bevraagd. Maar door de relaties niet goed te hebben, heb ik waarschijnlijk omwegen bewandeld. En daar zou ik later weer last van hebben. Vandaar mijn basisvraag. Die dus nog rechtop staat. Ik hoop dat jij of iemand anders me nog verder helpt.
 11. Wat is een pm? Sorry dat het me bijna duizelt. Ik ben voor het eerst in de community en zie zo veel knoppen en vragen. Hoop dat ik gauw zie hoe het in elkaar zit. Een paar dingen die me niet helder zijn. Hebben Bachje en Bigbadwolf met elkaar te maken? Praktisch: ik zie geen prullenbak voor als mijn bericht me niet bevalt. Klopt het dat jullie (moet nu zeggen: 'wij') elkaar niet begroeten? En een bericht niet ondertekenen?
 12. Dat is fijn! Wat is een pm? En met een voorbeeld van mijn database bedoel je denk ik de hele applicatie?
 13. Ik heb 3 (misschien 4) tabellen: Tentamentraining - Hoofdstukken - Rondes. En misschien Voortgang. Elke record geeft zicht op een vraag over de leerstof en op een al dan niet zichtbaar antwoord. Er zijn 9 hoofdstukken (maar voor het antwoord op mijn vraag mogen dat er ook bijvoorbeeld drie zijn) een elk hoofdstuk wordt geoefend in vier rondes. Moet ik werken met een vreemde sleutel? Met een join-table? Ik heb al mooie lay-outs, dat gaat me goed af. Maar wat vind ik die relaties moeilijk!
×
×
 • Create New...