Ga naar inhoud

SEBAS68

Leden
  • Items

    62
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

  1. Dank je wel ! Je hebt me inderdaad op de goede weg geholpen. Ik maakte een denkfout met het veld wat ik moest weglaten. Maar het ging er om dat de zoekopdracht juist de goede moest tonen. Ik moet nog veel leren en oefenen merk ik wel. Nogmaals bedankt !
  2. Ik begrijp wat je bedoelt, maar het lukt me ook niet. Indien het veld "crediteuren" leeg is moet het record weggelaten worden. Geen idee hoe ik het moet aanpakken.
  3. Kan iemand mij vertellen hoe ik records kan weglaten in een rapport indien 1 bepaald veld leeg is ? Voorbeeld : Ik heb een record waarin ik klant en leverancier kan aangeven. Indien ik een lijst wil maken met klanten, dan is het veld van de leverancier <leeg>. Nu dacht ik middels een script simpel aan te geven dat wanneer het veld van de leverancier <leeg> is, dit hele record niet te tonen. Helaas lukt me dit niet. Boekhouden.fmp12
  4. DANKJEWEL ! Ik heb het bekeken. TOP Hiermee ga ik het proberen. Ik best wel een tijdje overheen gaan hoor. Ik ben nu druk met werk.
  5. Idd export en import heb ik ook al aan zitten denken, maar dat geniet niet mijn voorkeur. Jouw 2e optie : kan je dat eens verduidelijken aub ?
  6. Is het überhaupt mogelijk om records te kopiëren naar een ander tabel ? Ik was eigenlijk bezig om via een script met "loop", records te kopiëren via <velden>, maar kom niet tot een goed resultaat.
  7. Bedankt voor je reactie bigbadwolf Nou de bedoeling is eigenlijk volgende (ik hoop dat ik het goed uitgelegd krijg) : Ik heb van elk project/PCB een Bill of Material (electronica componenten). Deze BoM hoort specifiek bij een PCB. En deze PCB hoort weer specifiek bij 1 klant. Mijn gedachte is om alle componenten van alle projecten in 1 tabel plaatsen ; en in deze tabel ook de klantnaam en PCBnaam (middels relatie) in elke record erbij te zetten. Zodat wanneer ik een BoM "oproep" ik een overzicht krijg middels een portaal. Misschien is dit niet de juiste aanpak, maar ik weet gewoonweg niet beter. Als jij een andere tip hebt - HEEL GRAAG. Vanuit deze gedachte komt het natuurlijk voor dat ik voor meerdere projecten componenten moet gaan bestellen. Nou zou ik dat per project kunnen gaan doen, maar mijn achterliggende gedachte was eigenlijk : voeg meerdere BoMlijsten samen in 1 bestellijst en ga vandaar uit de bestellingen plaatsten. Dus kwam ik op het idee om de BoMlijsten te kopiëren naar 1 tabel met bestellingen. Dus van meerdere PCB's. De kunst was dan om de records samen te voegen en de aantallen van componenten op te tellen. Geen idee of dat überhaupt kan. En wellicht heb je een ander idee. Hopelijk heb ik het goed uitgelegd, anders zie ik je reactie wel tegemoet.
  8. Beste mensen, Vermoedelijk wil ik iets onmogelijks maken, maar ik probeer het stap voor stap toch te realiseren. 1 van de problemen waar ik tegen aan loop is dat ik dubbele records in een tabel wil samenvoegen. Maar in zo'n dubbel record staat ook nog eens een bepaalde waarde. De bedoeling is dat deze waardes worden opgeteld en dan ook nog als 1 record wordt samengevoegd. Ik probeer het te verduidelijken via een voorbeeld hieronder : Record 1 : <veldnaam x> ; <aantal = 50> Record 2 : <veldnaam x> ; <aantal = 5> Record 3 : <veldnaam y> ; <aantal = 2> Record 4 : <veldnaam y> ; <aantal = 2> Wat ik wil is dat record 1 en 2 worden samengevoegd (zijn allebei - veldnaam x) met als aantal : 55 (opgeteld 50 + 5) en record 3 en 4 (zijn allebei veldnaam y) met als aantal 4 Hopelijk heb ik het goed uitgelegd.
  9. Oke SuperWimmie, maar draait Filemaker 6 ook nog zo soepel onder Windows 11 ?
  10. Dank je wel Banach. Ja, dan wordt het even wachten op een update. 👊
  11. Dank je wel Rickel. Hopelijk reageren nog meer mensen.
  12. Heeft er iemand al macOS Ventura durven te installeren om filemaker 19 PRO (of eventueel eerdere versies) te testen ?
  13. Hoi Menno, Kan ik ergens naar toe bellen, zodat ik mijn wensen kan tonen en meer uitleg kan krijgen ?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...