Jump to content

mackerjack

Leden
 • Content Count

  21
 • Joined

 • Last visited

 1. goedemorgen filemakermakers ik heb een bestand met een container waarin ik een afbeelding plaats. wanneer ik deze wil printen is de afbeelding niet zichtbaar. wat doe ik fout? het maakt niet uit of ik de afbeelding koppel of insluit. het maakt ook niet uit of ik een pdf plaats of een tif of een png. ook in schermafdruk is de container niet zichtbaar. de container staat in een afdrukbaar gedeelte, een los plaatje die ik als kopje in layout-modus heb geplaatst is wel zichtbaar. bij voorbaat hartelijk dank voor het meedenken. jack
 2. geweldig bedankt, menno, het werkt. blijkbaar moet ik nog veel leren. goed weekend verder.
 3. goedemiddag filemakers ik probeer met een script activering in een veld met een aantal herhalingen iets in te vullen wanneer in de overeenkomende herhaling van een ander veld iets wordt ingevuld maar dit lukt alleen bij de eerste herhaling. (wat een zin) ter verduidelijking: ik heb 2 velden met elk 12 herhalingen. wanneer ik bij veld A in de eerste herhaling iets invoer moet er in de eerste herhaling van veld B automatisch iets worden ingevuld. hiervoor heb ik een script activering ingesteld. dat gaat goed bij de eerste maar niet bij volgende herhalingen. ik kan in de overige herhalingen niet apart een script activering instellen want alleen de eerste herhaling is te selecteren. hoe los ik dit op? bvd, mackerjack
 4. mijn hartelijke dank. ik ga op zoek. ik herinner mij inderdaad dat ik bij een of misschien wel meerdere berekeningsvelden de indexering had uitgezet omdat ik dacht dat die berekening niet bewaard werd en steeds opnieuw uitgevoerd. op zich klopt dat misschien maar in een index wordt het resultaat wel bewaard wat dus inderdaad veel tijd bespaard bij zoeken. ik heb daar dus niet goed bij nagedacht.
 5. goedendag mede-filemakers het komt steeds vaker voor dat ik bij een snelzoekactie de onderstaande melding krijg. ik moet dan ook soms minutenlang wachten op een reactie. weet iemand wat het probleem is?
 6. mackerjack

  snelzoeken

  dank voor je reactie, banach nu ik naar aanleiding van jouw reactie bewust wat snelzoekacties heb uitgevoerd doet zich het probleem niet meer voor. ook bij mij verschijnt het lijstje pas bij het klikken op het loepje. wel viel mij nu op dat wanneen je de eerste keer iets wil zoeken het loepje in het midden van het vakje staat. mogelijk heb ik eerder iedere keer onbewust precies op dat loepje geklikt. ik zal er de komende tijd op letten wat ik precies doe als ik wil snelzoeken. ik heb na mijn post nog wat zitten zoeken in de menu's en misschien heb ik daarbij iets veranderd maar dat lijkt mij onwaarschijnlijk. als het opgelost is of het verschijnsel doet zich weer voor laat ik het weten. overigens heb ik er geen behoefte aan dat hij recente zoekacties onthoudt dus als iemand weet hoe dat uit te schakelen hou ik mij aanbevolen. met hartelijke groet en happy filemaking mackerjack
 7. mackerjack

  snelzoeken

  ik heb heel lang met versie 12 gewerkt en sinds een tijd nu met versie 15. wat ik frusterend vind is het volgende: als ik in versie 12 iets snel wilde opzoeken hoefde ik maar in het vakje rechtsboven in mijn knoppenblak te klikken en ik kon typen wat ik wilde hebben. in versie 15 krijg ik eerst een lijstje recente zoekacties en moet ik nog een keer klikken om te kunnen typen. op zich geen ramp maar omdat ik nog zo gewend ben te kunnen typen na 1 keer klikken en ik bij het typen op mijn toetsenbord kijk, kom ik er pas later achter dat er niets staat en ik nog een keer moet klikken en opnieuw mijn zoekterm typen. ik ben blijkbaar zo'n gewoontedier dat ik daar maar niet aan wen. de vraag is dus: is dat irritante recente-onderwerpen-lijstje uit te schakelen? ik heb al gezocht maar niets op dit gebied kunnen vinden.
 8. super, wimmie! is dat makkelijk te vinden hoe ik die container extern opsla? ik heb daar nog niet naar gezocht omdat ik mij niet bewust was van die mogelijkheid. ik werk met fmpro12 advanged. is dat ook mogelijk in runtime oplossingen?
 9. helaas. als ik de map importeer, de database afsluit, samen met de map afbeeldingen naar een andere map verplaats, krijg ik na openen van de database in de container de melding: "Dit bestand kan niet worden gevonden: ###bestandsnaam###" ik werk met macintosh, heeft dat er misschien mee te maken?
 10. dankjewel. dan moet ik iets anders verzinnen. misschien het opnemen in de database van kleine afbeeldingen en die laten verwijzen of zoiets.
 11. goedemorgen banach dank voor je reactie. ik probeer het met import records vanuit een excel bestand met daarin de relatieve padnaam. als ik een map importeer lukt het wel, dan zijn de afbeeldingen zichtbaar maar het pad ligt dan vast en omdat de database verplaatst moet worden heb ik relatieve paden nodig.
 12. ik wil enkele duizenden afbeeldingen importeren met een relatief pad. op zich lukt dat alleen krijg ik de afbeelding niet te zien in mijn container maar alleen de naam en een icoon. wat doe ik fout? ik werk met mac os 10.9.5 en filemaker pro 12 advanced. groet mackerjack
 13. bedankt voor je reactie. toch weer een stukje verder. ga binnenkort weer broeden, heb nog een ideetje. groet
 14. beste filemaker virtuozen in een order database zou ik in een veld een link naar een map op mijn computer willen slepen en later via de knop-functie die map op mijn computer willen openen. de inhoud van die map hoeft niet binnen filemaker zelf zichtbaar te zijn. is hier een oplossing voor? ik kon niets vinden maar dat kan heel goed komen omdat ik de juiste vraag niet weet te stellen. groet jakob
 15. als je 1 keuzelijst wil gebruiken wordt die wel erg lang. je zou ook apart dag, maand en jaar kunnen doen en die 3 getallen combineren in een datumveld. of zit ik gewoon helemaal verkeerd te denken?
×
×
 • Create New...