Jump to content
  • 0

Problemen met registratie programma voor telefoontjes


damorfa

Question

Hallo,

 

Ik ben op dit moment bezig met een database om binnenkomende telefoontjes en e-mails te kunnen registreren. De bedoeling is dat de diverse mails en calls in categorien uitgesplitst kunnen worden. Dat is tot nu toe vrij aardig gelukt. Nu heb ik alleen twee problemen waar ik niet zo snel uitkom.

 

Ten eerste:

Ik wil dat een 'call' afgesloten kan worden. Dat betekent door middel van het aanvinken van een optie gesloten het record niet meer geedit kan worden. Men moet namelijk wel nieuwe records aan kunnen maken om nieuwe calls in te kunnen voeren.

Nu heb ik dit geprobeerd te regelen (na zoeken in dit forum) door middel van een voorwaarde in de accounts. Ik heb voor afgesloten een optie open en een optie gesloten gecreerd (dmv radio buttons) en de database automatisch de optie open aan laten vinken (call is dus standaard open). Dit werkt prima als ik onder administrator account zit. Als voorwaarde bij de accounts geef ik op: Afgesloten (veldnaam) = "open". Als open waar is (wat standaard zo zou moeten zijn) dan zou een 'normaal' account moeten kunnen editen. echter, hij locked automatisch alle records, wat kan hier het probleem zijn?

 

Probleem 2:

Ik heb een portaalveld gecreerd om te kunnen zien welke personen bij welke instantie horen. Een persoon kan echter 2x bellen of mailen. Het portaalveld geeft deze dubbele waarden ook weer. Kan hier wat aan gedaan worden?

 

 

Ik gebruik fm pro advanced 8 en dit is in principe mijn eerste database. wij willen dit graag via filemaker doen omdat al onze andere databases ook onder filemaker draaien.

 

groet,

 

Jeroen

Link to comment

2 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Ten eerste:

Ik wil dat een 'call' afgesloten kan worden.

 

Ik gebruik hier nogal eens een herhalend veld wat na het afsluiten de belangrijkste data opslaat.Die belangrijke data krijgen dan als autoenter mee if(gesloten="Ja" ; GetRepetition(Opslag;1)) etc...

 

Twee:

Toon slechts 1 regel van je portaal

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...