Jump to content
  • 0

linebreaks verwijderen


Roloff

Question

Hallo, Ik ben nieuw op dit forum, mijn excuses als deze vraag al vaker gesteld is, maar het antwoord vinden is niet altijd gemakkelijk (zoals dat bij veel FileMaker issues het geval zal zijn).

 

Al jaren gebruik ik een FileMaker database om een verzameling in te ordenen. Ik gebruik verschillende layouts. Zo is er een om in in te voeren. Hier zit een field bij waarin ik Genre's kan selecteren (horror, action, romance, enz). Deze selecteer ik uit een pop-up list, en selecteer meerdere genre's door de SHIFT ingedrukt te houden. Dit werkt al jaren prima.

 

Nu is er een andere layout die ik gebruik om een lijst/overzicht van mijn verzameling te printen. Hierin is elke regel één record = één item uit mijn verzameling (list view). Nu zou ik graag ook hierin de genre's opnemen, in een field dat een regel is (de pop-up is enkele regels lang).

Hoe krijg ik de linebreaks uit die data uit de pop-up? Ik heb nu een nieuw field (calculation) gemaakt waarin ik die data probeer te bewerken, maar het lukt me absoluut niet. Hoe verwijder ik de linebreaks, en vervang ik ze voor een komma met spatie?

 

Ik trek mijn haren inmiddels uit mijn hoofd.

 

Bedankt!

Link to comment

2 answers to this question

Recommended Posts

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...