Jump to content
  • 0

NEWBIE: Twee bestande koppelen


fiego007

Question

Ik ben een niewe FM gebruiker. Na op het werk met het systeem te hebben gewerkt ben k nu thuis mijn eigen custommade systeempje aan het maken.

Lees: templates aan het aanvullen/veranderen. Dat voldoet voor mij nu primaik heb een contacts fp7 en een factuur.fp7 bestand.

 

Op 1 of andere wijze wil k deze koppelen. Dusdanig dat ik bij facturen de klanten uit een dropdown kan kiezen, en dat dan verder alle adresgegevens worden overgenomen uit de gegevens van de klant.

 

Ben nogal nieuw in dit onderwerp, is dt teveel voor een newbie of wel te doen? bedankt! :D:D

Link to comment

1 answer to this question

Recommended Posts

  • 0

Welkom,

Er zijn genoeg voorbeelden over fakturen, faktuurregels en klanten te vinden met voorbeelden hier. Dit zijn voorbeelden die vaak met uitleg en discussie zijn waarom men iets op een bepaalde manier zo doet. Ik begrijp echter dat je aan het proberen bent dus als probeersel bij deze.

In de fakturen maak een veld aan met klant nr. Maak in de tabel met klant een uniek nr aan met ook klant nr. In de relatie zet je die twee gelijk en in de fakturen tabel kun je dus de velden met adres opvragen. Voor je verder gaat zou ik je toch aanraden eens te kijken in de zeer goede help file van filemaker. Je moet namelijk een relatie maken. (working with related tables and files) Succes

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...