Jump to content
  • 0

server problemen


Y&T

Question

wij hebben een FM-bestand draaien onder een FM-server, die telkens weer de gehele server plat legt. Ik vroeg me af of dit kan komen, omdat we vele verwijzingen naar andere bestanden gebruiken.

Het FM-bestand is gemaakt om projecten aan te maken en de diverse info die er kan zijn voor projecten te vangen in één record. Als er pdf-bestanden, excel-bestanden of jpegs zijn die met een project te maken hebben, werden die eerst geïmporteerd in media-velden, maar omdat de database daardoor al snel belachelijk groot werd, zijn we begonnen om speciale directories aan te maken per project, waarin die bestanden worden gezet. Vanuit het FM-bestand wordt er nu een relatieve link gelegd naar de bestanden in die directories.

Ondertussen is de database flink gevuld met records (=projecten) en zijn er dus veel verwijzingen naar vele bestanden. Zou dit een oorzaak kunnen zijn van het vastlopen van een gehele FM-server?

Link to comment

6 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Beste EDC,

 

de application log, daar moet ik nog achterheen. Kom ik op terug.

We draaien op windows server 2003. Als de FM-server platgelegd is, kan geen enkele database in die server meer worden geopend.De bestanden zijn niet beschadigd. De servercosole reageert ook niet meer en via windows systeembeheer-services en Taakbeheer moet de FM-server worden gesloten en opnieuw worden opgestart.

Link to comment
  • 0

De application log heb ik helaas nog niet gekregen van onze netwerkbeheerder, maar ondertussen is er wel iets veranderd aan één en ander. Het probleem is nu ietsje kleiner geworden; de server gaat niet meer down, maar het alleen de betreffende database wordt dichtgegooid. De server versie is 9.0v3. Het RAM-geheugen dat de server gebruikt is verhoogd. Ook is er gekeken naar de virusscanner en indexering van de schijf. Helaas is de database blijkbaar heel instabiel, maar onduidelijk is waarom. zoals eerder gezegd; kan het zijn dat het gebruik van referenties naar bestanden op andere plekken ergens op het netwerk deze problemen geeft?

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...