Jump to content

SuperWimmie

Leden
 • Posts

  1456
 • Joined

 • Last visited

FileMaker profiel

 • FMSummit(s)
  2017 - Leiden
  2016 - Antwerpen
  2015 - Brugge
  2013 - Gent
  2012 - Antwerpen
  2010 - Utrecht
 • FBA
  Lid

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Er is verschil tussen oude en nieuwe versies. Oude versie: Bij de start van het bestand staat het altijd aan. Je moet hem uitzetten in een script. Nieuwe versie: Hij onthoudt de vorige instelling en start daarmee op. Je moet hem dus bewust weer aanzetten anders blijft hij uit staan.
 2. Dank voor de tip. Het maakt helaas totaal geen verschil. Niemand anders die mijn probleem ook heeft?
 3. Het gedrag is iets anders. a. Bij oudere versies van Windows was dit met FM 15 totaal geen probleem. Onbeveiligde verbindingen zijn daar nog niet zo strikt bewaakt als in 17. b. Het is met de update van Windows 10, dat de host zelf wel degelijk getoond wordt. Tot zoverre lijkt het goed te gaan. Alleen de aanwezige bestanden vindt hij er niet. Rechtstreeks een aanwezig bestand openen gaat ook niet. Soms kan je met het intikken van het juiste bestand deze nog wel eens geopend krijgen, maar nu lukt dat dus ook niet. Als ik hetzelfde doe tussen 2 stuks Windows 10 met FM Pro, dus peer-to-peer, dan werkt het allemaal wel. Ook na de update van Windows 10. Vervolgens een testje gedaan met mijn Macbook, om daarmee de bestanden op mijn Mac server te openen. Ook dat werkt zoals het hoort. Het zit hem dus ergens in de update van Windows 10. Die maakt het verschil dat het ineens niet meer werkt. Alles is getest met FM versie 15, zowel server als pro.
 4. Dag dames, heren, Betreft FM Server 15 op Mac, in combinatie met Pro 15 op Windows 10. Sinds de Windows Update eerder deze week op één van mijn computers, wordt bij het openen van de host een tijd lang gezocht naar de connectie en vindt vervolgens de bestanden niet meer. Bij het aanbrengen van een host via het invoeren van een IP adres, werkt vervolgens wel. Wat niet meer werkt: fmnet:/MacBook-Pro-van-WimLagerweij.local/EElic15 Wat wel werkt: fmnet:/192.168.178.152/EElic15 Na mijn eerste computer geupdated te hebben, merk ik nu dat de andere computers na de laatste Windows 10 update, dit gedrag ook laten zien. Windows Defender en Firewall uitschakelen lost dit probleem niet op. Iemand enig idee of dit alleen bij FM 15 zo werkt en of dat er een oplossing voor te vinden is? Groet, Wim.
 5. Ziet er leuk uit, maar kan op grotere databases enorm traag functioneren. Ik gebruik het om die reden niet.
 6. Beter uitgelegd: de functies in de rechtermuistoets zijn gekoppeld aan beschikbare functies in het menu. Standaard heb je het Filemaker menu, met alle opties er in. Door zelf een menu te bouwen, kan je nieuwe functies toevoegen of bestaande weglaten. Een aantal functies zijn terug te vinden in de rechtermuistoets, daar heb je zelf niet echt invloed op. Zijn ze actief in het menu, dan komen ze ook in de rechtermuistoets te zitten.
 7. Het lijkt wel sterk op GetAsCSS (text) functie. Is dat het ook, of zitten er toch verschillen in?
 8. Dank voor de reacties! Heeft iemand de juiste filterset paraat om hem tot een geldige XML te krijgen? Ik ontdek nogal wat vreemde tekentjes waar XML geen raad mee weet. Een bepaalde Enter lust hij niet, bestaande uit char13 en char10. Voor de rest is de export met een eigen gebouwde XML vrijwel net zo snel als een standaard TAB export. Precies wat ik zoek.
 9. Dag allemaal, Ik wil een XML export maken, gewoon recht voor zijn raap. Type FMPXMLRESULT, zonder XSL file. Het is een platte tabel van in totaal 300 velden, met enkele velden er in waar via Base64Ecode gegevens uit een container in zijn geplaatst. Het is dus puur tekst, maar sommige velden zijn pakweg 200.000 bytes groot. Groter dan 400.000 bytes zitten er niet in. Het totale bestand in CSV is 2,7 Mb groot, in totaal 217 records. Het exporteren naar CSV gaat heel erg vlot. Dergelijke velden zijn geen probleem. De export is in 2 seconden geheel gereed. Maar XML, het lijkt er op dat Filemaker er compleet van overstuur raakt. De PC is hard aan het rekenen en het kost enorm veel tijd. Op hetzelfde bestand waar CSV er 2 seconden over doet, gaat XML even een vol uur pakken. Hebben jullie deze ervaring ook? Enkele gegevens: Filemaker 13 tm 16 (allemaal getest, hetzelfde resultaat) Window 10 Cache in Filemaker gezet op 512 Mb.
 10. Ik gebruik alleen de Terug knop. Het blijkt bij mijn applicaties dat de vooruit knop vrijwel niet gevraagd wordt en de terugknop enorm duidelijk en handig werkt. Dat gedoe met gevonden record sets komt maar zelden als probleem naar voren, maar zo hier en daar kan het een aandachtspunt zijn. Maar dat is een zeldzaamheid en hangt sterk af van de datastructuur. De "terugknop" heb ik per venster georganiseerd. Nieuwe vensters kunnen gecontroleerd geopend worden waar het laatste woordje in de vensternaam een uniek volgnummer is. Op die manier houdt ik de opgebouwde historie gescheiden en dat blijkt erg goed te werken.
 11. Veel developers hebben Android en Filemaker al opgegeven. Met twee oplossingen: Of toch maar iOS (werkt wel goed, eigenlijk), of we stappen van Filemaker af. De "hype" die we 5 jaar geleden voelden met Filemaker & Mobile is intussen weer voorbij. Dat Filemaker de kreet "Mobile" als een kerntaak zit, is op zijn minst eigenaardig dat ze Android er niet bij pakken. Lachwekkend.
 12. Middels Javascript en een webviewer kan je mooie resultaten krijgen, zie de stationsklok op het onderstaand voorbeeld. Deze loopt live mee met de actuele tijd. De uitkomst van een tijdsberekening laat ik doen middels een OnTimerScript die het scherm ververst.
 13. Filemaker 15 en 16 hebben er beduidend meer last van dan FM 13.
 14. * zucht * inderdaad. En iPhones worden maar duurder en duurder....
×
×
 • Create New...