Jump to content

Leen

Leden
 • Posts

  85
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

2177 profile views
 1. Prima oplossing bbw, dank je wel.
 2. Sorry, vergeten. Dit gebeurt op een Windows machine.
 3. Hallo, We zijn net over naar FM 19 en ik loop tegen het feit aan dat wanneer er meerdere databases geopend zijn, en er wordt er ééntje d.m.v. een script gesloten, dat dan alle openstaande databases worden afgesloten. Hebben hier meer mensen last van?
 4. Beste PWH, Volgens mij komt het verschil tot stand wanneer je de container opslaat, maar dat weet ik niet helemaal zeker. Wel kan ik je aanraden om Foxit te gebruiken, omdat Adobe telkens kuren vertoont. Foxit is gratis en het bevalt mij tot nu toe prima, waarbij ik bij Adobe al meerdere keren problemen heb ondervonden. Helaas geen oplossing voor je probleem, maar dus wel een alternatief.
 5. Dank je wel voor het delen Marsau. Super!
 6. Upgrade naar FM18 gedaan en probleem opgelost. 👍
 7. Ik zal eens rond vragen, misschien is er wel iets te regelen inderdaad. Ari en Menno heel hartelijk bedankt.
 8. Klopt Menno, ik heb FM17. Over gaan op 18 of 19 is hier helaas nog niet aan de orde. Maar bedankt voor de antwoorden heren.
 9. Ik vraag me af of het mogelijk is dat FileMaker naar een file op het bureaublad zoekt, zonder verder actie te ondernemen. Ik heb namelijk regelmatig met importeren te maken en hiervoor gebruik ik na Import Records [ ], [Get (LastError)=100] om te checken of de file kan worden gevonden. Zo niet dan wordt het script afgebroken. Nu zijn er gevallen waarbij ik drie keer een import moet laten doen, omdat de gegevens uit verschillende bestanden komen, en het is niet handig wanneer er bij de derde keer geen file gevonden wordt en er dus al een deel geïmporteerd is. Ik zou dus liever zien dat FileMaker eerst "kijkt" of de benodigde files op het bureaublad staan, voordat met alle importeer acties wordt begonnen.
 10. Toch kan ik je vertellen dat ik als niet programmeur al menige oplossing heb gevonden door een oplossing van iemand anders te doorgronden en toe te passen op iets waarbij ik zelf geen oplossing kon vinden. Het helpt je vaak te denken vanuit een andere hoek en je inzicht te vergroten. Natuurlijk voelt het soms wel als afkijken of na-apen, maar dat is alleen de eerste keer dat je de oplossing gebruikt. Ik ervaar de aangeboden oplossingen als zeer prettig, al snap ik er heel vaak op dat moment nog niet echt veel van. Maar voor dat je het weet gebruik je die manier van denken bij andere situaties en vind je alsnog de juiste oplossing.
 11. Dan ligt het aan mij Menno. Ik was in de veronderstelling dat de pijl zou verdwijnen zodra het laatste record in het portaal wordt getoond, want dat was wat ik zocht. Het eerste kan ik helaas niet meer nagaan, omdat ik je bestand had weggegooid en opnieuw heb gedownload. Heel hartelijk bedank voor alle moeite die je gedaan hebt en sorry voor de verwarring.
 12. Ik denk dat dit echt aan FileMaker ligt. Wanneer ik jouw bestand nog een keer download werkt het voor de helft. Wanneer alle records passen in het portaal is nu de pijl weg, maar zodra ze erbuiten vallen is ie weer zichtbaar, maar ook wanneer ik naar het laatste record in het portaal scrol.
 13. Ik gebruik FM Pro Advanced17.0.7.007 Engels talig en Windows 10 Menno.
 14. Het zal ongetwijfeld aan mij liggen, maar zelfs in jouw voorbeeld blijf ik de pijl zien Menno, of er nu nog gegevens onder hangen of niet. Ook wanneer ik het laatste record in beeld haal staat de pijl er nog. Geen idee wat ik verkeerd doe.
 15. Hallo Hiker, Tja, dit is ongeveer hetzelfde wat Menno aangeeft. Mogelijk omdat het een portaal van zichzelf is wordt het wat te ingewikkeld en werkt het niet zoals bedoeld. Ik denk dat de gebruiker maar wat beter op moet letten en laat het maar voor wat het is. Maar toch bedankt voor de reactie. Groeten, Leen
×
×
 • Create New...