Jump to content

Leen

Leden
 • Content Count

  41
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

540 profile views
 1. Klopt Menno, Ik werk inderdaad met Windows. Als ik FM nog een keer opnieuw installeer zal ik eens kijken wat er eventueel is veranderd na een paar dagen . Overigens gebruik ik de webviewer maar zelden en ben net over van 16 naar 17. Dank je wel voor je reactie.
 2. Ik heb de standaard taal wel in Engels, en heb ook alleen maar de custom web address functie. Wanneer ik een herinstallatie uitvoer staat de lijst vol, maar dit alles is na een dag of twee weer helemaal verdwenen.
 3. Geweldig Andries, Dank je wel voor de uitleg. Ik ben erg blij met je reactie en ga het aanpassen. Wellicht zal dat flashen komen door de extra aanroep. Nogmaals erg bedankt. Groeten, Leen.
 4. Goedemiddag, Deze beginner in FileMaker heeft een keuzemenu gemaakt voor printopties. Ik heb dit gedaan omdat geen enkele printinstelling en layout hetzelfde zijn. Het is de bedoeling dat door de gebruiker meerdere keuzes geselecteerd kunnen worden. Ik ben al een dag of wat bezig, maar ik kom er niet uit. Wanneer ik de opties opneem in het script, stopt het script wanneer de eerste "if" keuze wordt benut en dus heb ik in plaats van de vervolgstappen in het scipt, een subscript aangemaakt. Hierbij gebruik ik als laatste stap van elk subscript, perform (naam van het hoofdscript) waardoor ik weer terugkom in het hoofdscript. Dit werk maar heeft als gevolg dat de scriptstappen over het scherm vliegen, omdat freeze Window niet meer werkt bij terugkeer in het hoofdscript. Ook vind ik het niet erg betrouwbaar over komen en heb ik het idee dat ik er een zooitje van aan het maken ben. Waar ik naar op zoek ben is een manier om naar een bepaalde regel terug te springen in het hoofdscript. Vroegahr in Lotus 1-2-3 (Yup, ik ben al zo oud) had je daar het commando "Branch" voor, maar in FileMaker bestaat dit blijkbaar niet. Is er iemand die me een beetje op weg kan helpen? Alvast enorm bedankt.
 5. Leen

  Footer

  Dank je wel voor je antwoord Menno, Tja, ik ben een echte newbee en heb nog weinig ervaring met Filemaker daarom dacht ik al dat het anders moest. Ik ga ermee aan de slag. Nogmaals bedankt.
 6. Leen

  Footer

  Goedemiddag, Omdat ik gegevens uit een portaal wil printen heb ik een aparte layout aangemaakt, waarin ik de gegevens in de body heb gezet om het repeteer gedrag te krijgen. Dit omdat er vaak meer gegevens uit een portaal komen, dan er op een pagina past. Ik heb op dit forum gelezen dat printen vanuit een portaal niet goed werkt. De gegevens in de header en footer komen uit een gerelateerde tafel. Nu loop ik tegen het feit aan dat mijn footer ineens onder aan de eerste pagina staat, en niet op de laatste pagina. Ik heb geen idee hoe dit kan, omdat volgens mij een footer altijd onderaan hoort te staan. Ik heb enkele afbeeldingen toegevoegd om de boel te verduidelijken. Heeft iemand enig idee hoe ik dit oplos?
 7. Banach, dit is geweldig, Ik heb deze globaal (G_xsearch) niet op de layout staan, maar wel in de tafel en dit was de reden. Ik was er zelf nooit opgekomen, omdat ik vanuit ging dat Filemaker de pauze bij fout aangeeft met de groene pijl, maar het laat blijkbaar zien waar het scrips gestopt is. Dit is de derde of vierde keer dat ik een vraag stel op dit prachtige forum, en van je kennis mag leren. Hier word ik ik erg blij van. Dank je wel.
 8. Goedendag allen, Ik heb een proibleem met het aanmaken van een variable in een script. Het vreemde is dat het zelfde script in een andere oplossing wel werkt. Wanneer mijn variabele wordt aangemaakt zegt de foutmelding dat het veld niet bestaat, maar dat bestaat wel degelijk. Ik hoop dat iemand hier een oplossing voor heeft, want ik kom er even niet meer uit. Ik zal wat plaatjes ter verduidelijking toevoegen. En nauurlijk alvast heel hartelijk dank. Groeten, Leen
 9. Nee, helaas. Ook wanneer ik klik blijven er drie decimalen en kan ik niet meer kopiëren omdat het ineens buiten mijn werkomgeving valt, ook al is het maar een klein object wat ik wil plakken.
 10. Hallo, De laatste tijd word ik geplaagd door een vreemd verschijnsel. Op een bepaald ogenblik besluit FileMaker Pro 16 mijn de coördinaten van werkomgeving in de inspector aan te geven met drie cijfers achter de komma. Op zich niet zo'n ramp, maar dit houdt ook in dat ik vanaf dat moment de kopieerfunctie niet meer kan gebruiken. Ik moet dan afsluiten en het bestand opnieuw opstarten, zodat het weer in de ingestelde vorm, zonder decimalen, geladen wordt en ik ook weer kan kopiëren. Heeft iemand hier een oplossing voor? Alvast bedankt.
 11. Prima Marsau, Dan ga ik daarmee verder. Ik was even benieuwd of er een soortgelijke constructie standaard in FileMaker kon worden gecreëerd. Maar "nee" is ook een antwoord. Heel erg bedankt voor je snelle reactie.
 12. Goedemiddag experts, Ik heb een vraag omtrent het invoegen in een portaal in FileMaker. Normaal kan je bestanden invoegen en deze worden keurig weergegeven, maar voor een foto database zou ik graag de gebruikers mappen in plaats van bestanden in willen laten voegen. Dit omdat er vaak tientallen foto's in een map staan welke netjes bij elkaar moeten blijven. Het voordeel hiervan is dat er door de gebruiker veel makkelijker kan worden gezocht in een map met datum dan in losse bestanden. Daarnaast kan het ook gebeuren dat er foto's met dezelfde bestandsnaam kunnen voorkomen en dit geeft geen probleem als deze in verschillende mappen staan. Ik weet dat je met importeren meerdere foto's in één keer kan binnenhalen, maar ik wil dat in plaats van de bestanden mappen worden weergegeven. Ter verduidelijking even de plaatjes. Ik zou dus graag de onderste afbeelding met mappen willen maken in FileMaker. Is dit mogelijk? Alvast bedankt voor het meedenken.
 13. Heren, bedankt voor jullie reacties en het meedenken. Mykarizma, het is een tweede buttonbar in een popover. Ik heb jouw oplossing geprobeerd, maar helaas werkt dit bij mij nog steeds niet. De methode van rmw werkt prima, al kan ik niet begrijpen waarom een berekening van "0" moet worden opgenomen in FileMaker. Dit maakt het script in mijn ogen onnodig zwaarder. Maar ik ben blij dat niet alleen het probleem is opgelost, maar ook mijn inzicht in FileMaker weer iets breder geworden is. Beide heel erg bedankt voor de geboden hulp/oplossing.
 14. Natuurlijk Mykarizma, Een eenvoudige uitvoering van het probleem, maar wat ik bedoel is dat na de keuze "wissen" de button wissen actief blijft en dus niet meer op de hoover kleur reageert. voorbeeld.fmp12
 15. Hallo allemaal. Ik loop tegen een klein, maar irritant probleem aan. In een keuzemenu heb ik een tweede button bar aangemaakt en in een popover van de eerste buttonbar gezet. Beide hebben een hover fuctie zodat de kleur veranderd wanneer de cursor hier overeen gaat. Bij de keuze die met de tweede buttonbar gemaakt wordt, wordt doormiddel van een card een andere lay-out getoond waarin de mogelijkheid geboden wordt om de gemaakte keuze af te breken. Wanneer dit echter wordt gedaan, werkt de hover functie van de tweede button bar niet meer omdat het segment hiervan in de actief modus blijft staan. Ik heb al geprobeerd om de popover en de button bar een naam te geven en in een script een refresh te geven en de popover te sluiten maar dit maakt geen verschil. Is er iemand die hier een oplossing voor weet? Alvast bedankt.
×
×
 • Create New...