Jump to content

Leen

Leden
 • Content Count

  50
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

901 profile views
 1. Kijk even bij de beide eigenschappen van de fotos Donam. Het kan zijn dat de hoogte/breedte verhouding verschillen.
 2. Opgelost, ik had het mezelf veel te moeilijk gemaakt. Gewoon een relatie tussen de categorie en subcategorie werkt uitstekend. Mag op slot. Groeten, Leen
 3. Ik vergeet erbij te zeggen dat er meerdere selecties bij één sub categorie moeten worden gekozen EN een selectie waarbij de gebruiker zelf its kan invullen. 😯
 4. Goedemorgen allen, Voor een keuringsysteem heb ik een dashboard gemaakt dat bestaat uit verschillende categorieën. (afb. 1) Vanuit dit dashboard is het de bedoeling dat per categorie via een portaal de juiste CategorieSelectie wordt ingegeven bij de bijbehorende SubCategorie (afb. 2) wanneer de keuze een cijfer is. Ik heb de tafels 000 t\m 800 aangemaakt welke een relatie hebben met het dashboard. Dit heb ik zo gedaan omdat in de toekomst categorieën of subcategorieën kunnen wijzigen of toegevoegd kunnen worden. Het is de bedoeling dat per keuring er met een leeg dashboard wordt gestart, of dat een bestaande keuring kan worden geladen. Ook heb ik de tafels Categorie, SubCategorie en CategorieSelectie aangemaakt, maar hoe ik de relatie ook aanmaak, ik krijg het niet voor elkaar dat men op het blad bij de juiste categorie, bij de juiste subcategorie uit de juiste Selectie kan kiezen dus bij subcategorie 101 alleen de selecties uit de selecties behorend bij 101. Bijkomend probleem is dat dit met een IPad moet werken en ik dus aan de ruimte ben gebonden. Is er iemand die hier een oplossing voor weet? Ik ben een beginner, dus neem mij niet kwalijk wanneer ik er volkomen naast zit met mijn aanpak. Ik kan eventueel het bestandje in een Zip uploaden. Alvast enorm bedankt. Groeten, Leen
 5. Hallo Misj, Wanneer je Gutenberg in Wordpress gebruikt ( die zit er standaard in) ben je misschien wat meer beperkt, maar het is kinderlijk eenvoudig en je hebt binnen no time een goed werkende basic website. Je hoeft geen programmeer ervaring te hebben en er staan genoeg videos online die je kunnen helpen. Zelfs wanneer je wat meer kijk op Wordpress krijgt kan je nog uit de voeten. En de kosten zijn te verwaarlozen. Wanneer je wat meer kennis hebt opgedaan kan je met een plugin als bijvoorbeeld Elementor een geweldige website met Wordpress maken.
 6. Meer dan geweldig Andries. Ik had geen idee dat dit moest, omdat er wel een relatie is aangemaakt tussen beide tafels. Hartelijk bedank voor de snelle, maar vooral waardevolle les. Top!
 7. Zeer geachte heren, Ik heb een vreemd probleem en kan hierover geen topic vinden. Ik wil graag onder Windows in FileMaker een bestand als PDF opslaan onder een naam die ik uit een veld haal. Het is een tekstveld waar nummers ingevuld staan en die ik wil laten terugkomen in de bestandsnaam. Wanneer ik de variabele aan heb gemaakt wordt de rest keurig verwerkt, alleen het gekozen veld komt niet in de naam voor, alleen de tekst "nummer" en de .PDF extensie. Ook heb ik geprobeerd met een filter te werken, omdat sommige tekens verboden zijn door Windows, maar ik krijg dan alleen maar de boodschap dat ik het bestand niet weg kan/mag schrijven. Kan iemand zeggen wat ik verkeerd doe? Alvast bedankt. Groeten, Leen
 8. Dat ga ik gelijk toepassen. Het ziet er dan gelijk een stuk overzichtelijker uit. Dank je wel Marsau, voor het antwoord en de snelle reactie.
 9. Goedendag, Voor een groep collega's die met Excel werken heb ik in FileMaker een kopieer scriptje gemaakt die de gegevens in de gewenste cellen van Excel plaatst. Het ziet er wel onoverzichterlijk uit en graag zou ik willen weten of het mogelijk is om (in dit geval de TAB instellingen) samen te vatten. Dus in plaats van Char(9) & Char(9) bijvoorbeeld Char(9)*7. Ik heb al verschillende varianten geprobeerd, maar tot nu toe zonder succes. Ik kan volgens FileMaker geen parameters aan Char() hangen. Weet iemand een oplossing om het script wat meer leesbaar te maken? Alvast enorm bedankt. Groeten, Leen
 10. Klopt Menno, Ik werk inderdaad met Windows. Als ik FM nog een keer opnieuw installeer zal ik eens kijken wat er eventueel is veranderd na een paar dagen . Overigens gebruik ik de webviewer maar zelden en ben net over van 16 naar 17. Dank je wel voor je reactie.
 11. Ik heb de standaard taal wel in Engels, en heb ook alleen maar de custom web address functie. Wanneer ik een herinstallatie uitvoer staat de lijst vol, maar dit alles is na een dag of twee weer helemaal verdwenen.
 12. Geweldig Andries, Dank je wel voor de uitleg. Ik ben erg blij met je reactie en ga het aanpassen. Wellicht zal dat flashen komen door de extra aanroep. Nogmaals erg bedankt. Groeten, Leen.
 13. Goedemiddag, Deze beginner in FileMaker heeft een keuzemenu gemaakt voor printopties. Ik heb dit gedaan omdat geen enkele printinstelling en layout hetzelfde zijn. Het is de bedoeling dat door de gebruiker meerdere keuzes geselecteerd kunnen worden. Ik ben al een dag of wat bezig, maar ik kom er niet uit. Wanneer ik de opties opneem in het script, stopt het script wanneer de eerste "if" keuze wordt benut en dus heb ik in plaats van de vervolgstappen in het scipt, een subscript aangemaakt. Hierbij gebruik ik als laatste stap van elk subscript, perform (naam van het hoofdscript) waardoor ik weer terugkom in het hoofdscript. Dit werk maar heeft als gevolg dat de scriptstappen over het scherm vliegen, omdat freeze Window niet meer werkt bij terugkeer in het hoofdscript. Ook vind ik het niet erg betrouwbaar over komen en heb ik het idee dat ik er een zooitje van aan het maken ben. Waar ik naar op zoek ben is een manier om naar een bepaalde regel terug te springen in het hoofdscript. Vroegahr in Lotus 1-2-3 (Yup, ik ben al zo oud) had je daar het commando "Branch" voor, maar in FileMaker bestaat dit blijkbaar niet. Is er iemand die me een beetje op weg kan helpen? Alvast enorm bedankt.
 14. Leen

  Footer

  Dank je wel voor je antwoord Menno, Tja, ik ben een echte newbee en heb nog weinig ervaring met Filemaker daarom dacht ik al dat het anders moest. Ik ga ermee aan de slag. Nogmaals bedankt.
 15. Leen

  Footer

  Goedemiddag, Omdat ik gegevens uit een portaal wil printen heb ik een aparte layout aangemaakt, waarin ik de gegevens in de body heb gezet om het repeteer gedrag te krijgen. Dit omdat er vaak meer gegevens uit een portaal komen, dan er op een pagina past. Ik heb op dit forum gelezen dat printen vanuit een portaal niet goed werkt. De gegevens in de header en footer komen uit een gerelateerde tafel. Nu loop ik tegen het feit aan dat mijn footer ineens onder aan de eerste pagina staat, en niet op de laatste pagina. Ik heb geen idee hoe dit kan, omdat volgens mij een footer altijd onderaan hoort te staan. Ik heb enkele afbeeldingen toegevoegd om de boel te verduidelijken. Heeft iemand enig idee hoe ik dit oplos?
×
×
 • Create New...