Jump to content

Leen

Leden
 • Posts

  92
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

2691 profile views
 1. Wim en Menno, alle twee enorm bedankt. Misschien moet ik de reden even toelichten. Er werken twee personen aan een database. Ik zal details besparen, maar er gaan gegevens verloren omdat men soms los van elkaar en op hetzelfde moment in hetzelfde bestand werkt. Een melding dat er al iemand in het betreffende bestand zit, wordt ijverig weg geklikt en men gaat door. Marsau heeft gelijk, een oplossing voor het verkeerde probleem, maar het juiste probleem is helaas door mij niet op te lossen en is toegang weigeren voor meer personen tijdens gebruik van de database het enige wat ik kan doen. Menno, ik heb van Banach al een oplossing gekregen die werkt, maar omdat die van jou niet uit te schakelen is, is deze misschien handiger. Nogmaals, heel hartelijk bedankt.
 2. Geweldig Banach, precies wat ik zocht. Hartelijk bedankt voor je tijd en moeite. ๐Ÿ‘
 3. ๐Ÿ˜‚ Nee hoor Marsau, slechts 2 gebruikers. En inderdaad voor het verkeerde probleem. Maar helaas is dus de enige mogelijkheid alles zo hufterproef mogelijk te maken zal ik maar zeggen.
 4. Nu ik je reactie in je eerste en laatste post nog een keer goed doorlees zie ik wel een oplossing Banach. Soms valt het kwartje bij mij niet zo snel. Wanneer het vlaggetje wordt geplaats in bestand A bij het openen van bestand B kan de toegang vanuit bestand A naar B bij bestand A worden geblokkeerd. ๐Ÿ˜ Prima oplossing, dank je wel.
 5. Dank je wel BBW, nee is ook een antwoord. Ik wil het bestand wel delen, maar niet tegelijk.
 6. Dank je wel Banach, Ja het wordt door FileMaker Server 19 gehost. Ik zal het iets duidelijker omschrijven. Wat ik eigenlijk wil is dat ik in het hoofdmenu (bestand A) een script opneem dat wanneer men vanuit hier naar bestand B wil gaan, in bestand A leest of het bestand B al een gebruiker heeft. Dus eigenlijk leest in bestand B: Get UserCount > 0, maar dan zonder dat B wordt geopend. Mijn gedachte is dat wanneer de uitkomst 0 is, er toegang tot bestand B kan worden gegeven, maar wanneer het 1 is, dit wordt geweigerd. Alleen dat lezen in een ander bestand zonder het te openen lukt me niet.
 7. Hallo, Ik loop tegen het feit dat wanneer 2 gebruikers tegelijkertijd in een bestand bezig zijn wat wordt gehost, dit problemen oplevert omdat er dingen verdwijnen. Ik geef ze toegang via een menu wat ook wordt gehost en zou graag willen dat wanneer er door de tweede gebruiker voor het zelfde bestand toegang wordt gevraagd, hier een afwijzing voor komt. Ik weet dat met Get UserCount kan worden uitgelezen hoeveel gebruikers in het bestand zitten, maar dan moet het bestand eerst worden geopend en dat is wat ik niet wil. Ik zou dit graag doen voordat het gevraagde bestand wordt geopend, dus bij de keuze in het menu. Is dit mogelijk in FileMaker 19? Alvast bedankt.
 8. Prima oplossing bbw, dank je wel.
 9. Sorry, vergeten. Dit gebeurt op een Windows machine.
 10. Hallo, We zijn net over naar FM 19 en ik loop tegen het feit aan dat wanneer er meerdere databases geopend zijn, en er wordt er รฉรฉntje d.m.v. een script gesloten, dat dan alle openstaande databases worden afgesloten. Hebben hier meer mensen last van?
 11. Beste PWH, Volgens mij komt het verschil tot stand wanneer je de container opslaat, maar dat weet ik niet helemaal zeker. Wel kan ik je aanraden om Foxit te gebruiken, omdat Adobe telkens kuren vertoont. Foxit is gratis en het bevalt mij tot nu toe prima, waarbij ik bij Adobe al meerdere keren problemen heb ondervonden. Helaas geen oplossing voor je probleem, maar dus wel een alternatief.
 12. Dank je wel voor het delen Marsau. Super!
 13. Upgrade naar FM18 gedaan en probleem opgelost. ๐Ÿ‘
 14. Ik zal eens rond vragen, misschien is er wel iets te regelen inderdaad. Ari en Menno heel hartelijk bedankt.
 15. Klopt Menno, ik heb FM17. Over gaan op 18 of 19 is hier helaas nog niet aan de orde. Maar bedankt voor de antwoorden heren.
×
×
 • Create New...