Ga naar inhoud

Leen

Leden
  • Items

    92
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Leen

  1. Wim en Menno, alle twee enorm bedankt. Misschien moet ik de reden even toelichten. Er werken twee personen aan een database. Ik zal details besparen, maar er gaan gegevens verloren omdat men soms los van elkaar en op hetzelfde moment in hetzelfde bestand werkt. Een melding dat er al iemand in het betreffende bestand zit, wordt ijverig weg geklikt en men gaat door. Marsau heeft gelijk, een oplossing voor het verkeerde probleem, maar het juiste probleem is helaas door mij niet op te lossen en is toegang weigeren voor meer personen tijdens gebruik van de database het enige wat ik kan doen. Menno, ik heb van Banach al een oplossing gekregen die werkt, maar omdat die van jou niet uit te schakelen is, is deze misschien handiger. Nogmaals, heel hartelijk bedankt.
  2. Geweldig Banach, precies wat ik zocht. Hartelijk bedankt voor je tijd en moeite. 👍
  3. 😂 Nee hoor Marsau, slechts 2 gebruikers. En inderdaad voor het verkeerde probleem. Maar helaas is dus de enige mogelijkheid alles zo hufterproef mogelijk te maken zal ik maar zeggen.
  4. Nu ik je reactie in je eerste en laatste post nog een keer goed doorlees zie ik wel een oplossing Banach. Soms valt het kwartje bij mij niet zo snel. Wanneer het vlaggetje wordt geplaats in bestand A bij het openen van bestand B kan de toegang vanuit bestand A naar B bij bestand A worden geblokkeerd. 😁 Prima oplossing, dank je wel.
  5. Dank je wel BBW, nee is ook een antwoord. Ik wil het bestand wel delen, maar niet tegelijk.
  6. Dank je wel Banach, Ja het wordt door FileMaker Server 19 gehost. Ik zal het iets duidelijker omschrijven. Wat ik eigenlijk wil is dat ik in het hoofdmenu (bestand A) een script opneem dat wanneer men vanuit hier naar bestand B wil gaan, in bestand A leest of het bestand B al een gebruiker heeft. Dus eigenlijk leest in bestand B: Get UserCount > 0, maar dan zonder dat B wordt geopend. Mijn gedachte is dat wanneer de uitkomst 0 is, er toegang tot bestand B kan worden gegeven, maar wanneer het 1 is, dit wordt geweigerd. Alleen dat lezen in een ander bestand zonder het te openen lukt me niet.
  7. Hallo, Ik loop tegen het feit dat wanneer 2 gebruikers tegelijkertijd in een bestand bezig zijn wat wordt gehost, dit problemen oplevert omdat er dingen verdwijnen. Ik geef ze toegang via een menu wat ook wordt gehost en zou graag willen dat wanneer er door de tweede gebruiker voor het zelfde bestand toegang wordt gevraagd, hier een afwijzing voor komt. Ik weet dat met Get UserCount kan worden uitgelezen hoeveel gebruikers in het bestand zitten, maar dan moet het bestand eerst worden geopend en dat is wat ik niet wil. Ik zou dit graag doen voordat het gevraagde bestand wordt geopend, dus bij de keuze in het menu. Is dit mogelijk in FileMaker 19? Alvast bedankt.
  8. Prima oplossing bbw, dank je wel.
  9. Sorry, vergeten. Dit gebeurt op een Windows machine.
  10. Hallo, We zijn net over naar FM 19 en ik loop tegen het feit aan dat wanneer er meerdere databases geopend zijn, en er wordt er ééntje d.m.v. een script gesloten, dat dan alle openstaande databases worden afgesloten. Hebben hier meer mensen last van?
  11. Beste PWH, Volgens mij komt het verschil tot stand wanneer je de container opslaat, maar dat weet ik niet helemaal zeker. Wel kan ik je aanraden om Foxit te gebruiken, omdat Adobe telkens kuren vertoont. Foxit is gratis en het bevalt mij tot nu toe prima, waarbij ik bij Adobe al meerdere keren problemen heb ondervonden. Helaas geen oplossing voor je probleem, maar dus wel een alternatief.
  12. Dank je wel voor het delen Marsau. Super!
  13. Upgrade naar FM18 gedaan en probleem opgelost. 👍
  14. Ik zal eens rond vragen, misschien is er wel iets te regelen inderdaad. Ari en Menno heel hartelijk bedankt.
  15. Klopt Menno, ik heb FM17. Over gaan op 18 of 19 is hier helaas nog niet aan de orde. Maar bedankt voor de antwoorden heren.
  16. Ik vraag me af of het mogelijk is dat FileMaker naar een file op het bureaublad zoekt, zonder verder actie te ondernemen. Ik heb namelijk regelmatig met importeren te maken en hiervoor gebruik ik na Import Records [ ], [Get (LastError)=100] om te checken of de file kan worden gevonden. Zo niet dan wordt het script afgebroken. Nu zijn er gevallen waarbij ik drie keer een import moet laten doen, omdat de gegevens uit verschillende bestanden komen, en het is niet handig wanneer er bij de derde keer geen file gevonden wordt en er dus al een deel geïmporteerd is. Ik zou dus liever zien dat FileMaker eerst "kijkt" of de benodigde files op het bureaublad staan, voordat met alle importeer acties wordt begonnen.
  17. Leen

    Eureka Erlebnis

    Toch kan ik je vertellen dat ik als niet programmeur al menige oplossing heb gevonden door een oplossing van iemand anders te doorgronden en toe te passen op iets waarbij ik zelf geen oplossing kon vinden. Het helpt je vaak te denken vanuit een andere hoek en je inzicht te vergroten. Natuurlijk voelt het soms wel als afkijken of na-apen, maar dat is alleen de eerste keer dat je de oplossing gebruikt. Ik ervaar de aangeboden oplossingen als zeer prettig, al snap ik er heel vaak op dat moment nog niet echt veel van. Maar voor dat je het weet gebruik je die manier van denken bij andere situaties en vind je alsnog de juiste oplossing.
  18. Dan ligt het aan mij Menno. Ik was in de veronderstelling dat de pijl zou verdwijnen zodra het laatste record in het portaal wordt getoond, want dat was wat ik zocht. Het eerste kan ik helaas niet meer nagaan, omdat ik je bestand had weggegooid en opnieuw heb gedownload. Heel hartelijk bedank voor alle moeite die je gedaan hebt en sorry voor de verwarring.
  19. Ik denk dat dit echt aan FileMaker ligt. Wanneer ik jouw bestand nog een keer download werkt het voor de helft. Wanneer alle records passen in het portaal is nu de pijl weg, maar zodra ze erbuiten vallen is ie weer zichtbaar, maar ook wanneer ik naar het laatste record in het portaal scrol.
  20. Ik gebruik FM Pro Advanced17.0.7.007 Engels talig en Windows 10 Menno.
  21. Het zal ongetwijfeld aan mij liggen, maar zelfs in jouw voorbeeld blijf ik de pijl zien Menno, of er nu nog gegevens onder hangen of niet. Ook wanneer ik het laatste record in beeld haal staat de pijl er nog. Geen idee wat ik verkeerd doe.
  22. Hallo Hiker, Tja, dit is ongeveer hetzelfde wat Menno aangeeft. Mogelijk omdat het een portaal van zichzelf is wordt het wat te ingewikkeld en werkt het niet zoals bedoeld. Ik denk dat de gebruiker maar wat beter op moet letten en laat het maar voor wat het is. Maar toch bedankt voor de reactie. Groeten, Leen
  23. Enorm bedank heren. Ik ben superblij met de moeite die jullie voor me doen. Menno, ik ga er zeker proberen wat verder mee te komen. Inmiddels had ik ook dit al gevonden: http://www.thepracticalba.com/filemaker-thoughts/2011/2/17/page-up-page-down-filemaker-portal-rows.html Geen idee of dit haalbaar is, maar misschien hebben jullie er ook wat aan. Groeten, Leen
  24. Ter verduidelijking; Het portaal in het blauwe vlak is er alleen maar om de gebruiker te laten zien welke records er zijn. Er hoeft dus niets mee gedaan te worden.
  25. Goedemorgen, Niet helemaal wat ik bedoel Ari. Ik wil graag dat de knop buiten het portaal komt ( zie afbeelding). Dit in verband met gebrek aan ruimte binnen het portaal. Hij moet dus een soort page down functie krijgen en het zou ook mooi zijn wanneer het eerste (of laatste) record van het portaal in beeld is, deze knop verborgen wordt.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...