Jump to content

Gem

Leden
 • Content Count

  191
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hallo Ik werk momenteel nog op FM adv 16 maar heb de Trial van V17 gedownload en geïnstalleerd met de bedoeling om eventueel de overstap te doen. Nu krijg ik telkens een melding dat er reeds een update binnen v17 is naar 17.02.205. Wanneer ik deze download en FM verlaat om nadien op het bestand "fmpa_updater_17.0.2.205_x64.exe" te klikken kom ik in een schermpje van "Windows installer" met enkel de knop "ok". Bij het klikken op OK verlaat ik gewoon de installer en gebeurt er verder niets. Hoe kan ik nu die update installeren ? Moet dit via de prompt gebeuren of kan je geen update doen binnen de TRIAL ? Thx
 2. Ok thx heb het gevonden. Je moet dus naar bestand, beveiliging en privilegesets gaan. Daar klik je op de gepaste gebruiker en bij "gegevenstoegang en ontwerp" klik je op het drop-down menu en kies je voor "eigen privileges". Vanaf daar is alles regelbaar. Bedankt voor het wegwijzen Banach.
 3. Hallo, Effe verschillende zoektermen gebruikt en niet gevonden wat is zoek, dus hier mijn vraag. Ik heb diverse scripts die mijn gebruikers toelaat om tijdens de input, foutieve input uit portalen te verwijderen maar dan moet ik ze de rechten geven dat ze records mogen verwijderen. De gebruikers kunnen leveringsbonnen aanmaken die bestaan uit leveringsbonlijnen (portaal). Eenmaal de leveringsbon afgesloten is krijgen ze niet meer de mogelijkheid om gegevens te wijzigen of te verwijderen. Als een gebruiker de rechten heeft om records te verwijderen blijkt dat die ook records kan verwijderen via rechter muisklik waardoor afgesloten portaallijnen of zelfs volledige leveringsbonnen kunnen verwijderd worden wat niet de bedoeling is. Hoe pak ik dit best aan ?
 4. Gem

  zoekveld

  Yep, zo eenvoudig was het en ik zat op een ander spoor. Bedankt.
 5. Hallo Ik weet niet precies hoe je dit omschrijft en dus is het moeilijk ernaar te zoeken. Ik probeer een zoekveld te maken en als je bv de letter "L" invoert, geeft het alle klanten die beginnen met de letter L. Geef je als tweede letter de letter "e" in dat geeft dit veld, dan krijg je alle klanten die beginnen met de letters "Le" enzoverder tot enkel de gezochte klant overblijft. Hoe noemt je dit weer en hoe maak je nou zoiets ? Is dit te doen via een script met scriptactivering (bij wijzigen object) of via een berekeningsveld ? Zit hier een complex script achter of is dit eenvoudiger dan het lijkt ?
 6. ok, inderdaad in Windows. Office blijkt inderdaad de 32bits versie. Zal eens kijken of er een 64bits versie te verkrijgen is. Thx alvast voor de feedback
 7. heeft er iemand het zelfde probleem als onderstaand ? Als je in FM16 het script gebruikt Mail verzenden (vanuit Emailclient) dan wordt outlook (office 365) geopend en crasht het boeltje. Office geeft een melding van : Server is bezet Deze aktie kan niet voltooid worden omdat het ander programma bezet is. Klik op Activeren om naar dit programma over te schakelen en het proberen op te lossen. Allen als je op activeren klikt geraak je niet meer in FM want die schakelt onmiddellijk over naar Outlook. De enige oplossing hier blijkt CTRL-ALT-DEL te zijn. Ik heb al in mijn script Mail verzenden laten volgen door script afsluiten maar het lijkt ook niet veel uit te maken. Iemand een clou ?
 8. Gem

  FM16 traag ?

  Hallo Hebben jullie ook opgemerkt dat FM16 trager reageert dan vorige versies ? Als ik vanop een layout een button aanklik, "ga naar layout", duurt het ongeveer 3 seconden vooraleer ik er effectief ben. De bestemming is een layout in lijstweergave zonder scriptactivering met nu ongeveer 410 records. Ik vermoed dat het iets te maken heeft met het thema in de layout, want daar maak ik dan wel gebruik van. Weet iemand hoe dit beter kan ? Thx
 9. Gem

  update naar 16.0.2

  Voor de mensen met hetzelfde probleem... Je moet surfen naar de website van filemaker en dan naar support/downloads. Je kiest dan de update die je wil uitvoeren en dit zou wel moeten lukken. Toch vreemd dat FM binnen het programma de mogelijkheid biedt om de update te installeren maar dat je dit eigenlijk niet binnen FM moet doen. Enfin, bij mij werkt dit toch niet naar behoren. Thx voor de feedback !
 10. Gem

  update naar 16.0.2

  euh ja, ik krijg binnen FM een melding dat er een update beschikbaar is waarna ik op downloaden en uitvoeren klik. Nadien nogmaals geprobeerd binnen FM via HELP, controleren op updates, uitvoeren....
 11. Gem

  update naar 16.0.2

  Enkel het lettertype in alle filemaker layouts is gewijzigd naar het TMP lettertype wat helemaal niet leesbaar is. De update blijkt nadien ook niet uitgevoerd te zijn. Het is duidelijk dat bij het updaten iets fout gelopen is. Het tmp lettertype blijkt nergens te vinden te zijn op mijn win10 OS. Ik heb nogmaals geprobeerd de update uit te voeren, klik op downloaden en nadien update uitvoeren. Bij het uitvoeren verdwijnt FM van het scherm en komt niet meer terug. Nadien zelf FM opstarten en blijkt dat de update niet uitgevoerd werd. Dan maar FM volledig verwijderen van mijn OS. De TMP bestanden verwijderen en het foute registers verwijderen, nadien heropstarten. Nadien FM herinstalleren wat prima lukt. Opnieuw de update uitvoeren en opnieuw hetzelfde scenario. FM verdwijnt van het scherm en komt niet terug. De update werd niet uitgevoerd. Om een of andere reden wil het updaten niet lukken. Ik werk op FM16 Advanced wat een upgrade is van FM13 Adv. Het betreft één FM bestand dat lokaal gebruikt wordt maar het probleem zit hem niet in het bestand maar in FM zelf.
 12. Gem

  update naar 16.0.2

  Zonet de melding van een update gekregen. Na het updaten werden alle lettertypes gewijzigd naar een niet leesbaar lettertype met name z@R70Co.tmp Ook werd er gegoocheld in de stijlen. Resultaat is enkele uren werk om alles weer leesbaar te krijgen. Heeft er nog iemand dit voor gehad en zoja wat kan de oorzaak hiervan zijn ? Ik heb een backup opgehaald en de backup gebruikt maar ook hier hetzelfde resultaat omdat de wijziging blijkbaar in FM is gebeurd.
 13. Hier in Belgenland heb ik dit toch nog niet meegemaakt hoor. Hier wacht de kassierster op de laatste euro cent.
 14. Ja inderdaad, ik moet dus de btw samentellen van de bonnen en niet de btw herbereken op het nettobedrag van de maandfactuur. Bedank ieder voor de verduidelijking.
 15. BON 1 / week 1 Netto bedrag 180,78 Btw 0,21 x 180,78 = 37,9638 -> afronden op 37,96 Bruto is dan 180,78 + 37,96 = 218,74 klant betaalt 218,74 met bankcontact BON 2 / week 2 Netto bedrag 180,78 Btw 0,21 x 180,78 = 37,9638 -> afronden op 37,96 Bruto is dan 180,78 + 37,96 = 218,74 klant betaalt 218,74 met bankcontact BON 3 / week 3 Netto bedrag 180,78 Btw 0,21 x 180,78 = 37,9638 -> afronden op 37,96 Bruto is dan 180,78 + 37,96 = 218,74 klant betaalt 218,74 met bankcontact maandfactuur netto 180,78 x 3 bonnen = 542,34 btw 0,21 x 542,34 = 113,89 bruto = 542,34 + 113,89 = 656,23 klant heeft betaald = 3 x 218,74 = 656,22 FM berekent het verschll tussen het bruto bedrag van de factuur en het reeds betaald bedrag en maakt een factuur op met de vermelding hoeveel er nog betaald moet worden. Niettegenstaande de klant al zijn bonnen betaald heeft moet hij volgens FM nog een saldo van 0.01€ betalen. Het probleem zit hem dus in het berekenen van de btw op net netto bedrag van de factuur. Wanneer ik gewoon alle btw bedragen van de bonnen optel dan zou ik dit probleem niet hebben. Ik denk dat er een beetje gefoefel nodig is om dit te doen kloppen want anders komen we er niet uit.
×
×
 • Create New...