Jump to content

Gem

Leden
 • Posts

  207
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hey Heeft iemand al opgemerkt dat de Filemaker barcode add-on behoorlijk wat geheugen gebruikt? Wanneer je nieuw start en je voegt de barcode add-on toe dan kan je opmerken dat er reeds zes maal een webviewer aktief is. Heeft iemand hetzelfde voor?
 2. Ik dacht dit ook en merk trouwens geen verschil of ontbrekende data. Wat zijn die structuurfouten? Zou dit iets te maken hebben met de stijlen van de layouts? Ik denk dan aan layoutobjecten die een bepaalde stijl toegewezen kregen en waarvan die stijl nadien verwijderd werd waardoor die layoutobjecten hun stijl verliezen. Anders zou ik het niet weten hoe ik aan die structuurfouten kom. Zou wel goed zijn om de oorzaak te kennen zodoende dergelijke fouten vermeden kunnen worden.
 3. Hallo Eens een consistentiecontrole laten uitvoeren met als resultaat "geen ongeldige blokken". Dus ik dacht dat er niets aan de hand was maar omdat Claris geregeld crasht heb ik een update gedaan naar de recentste versie en een herstelprocedure gedaan voor mijn bestand. Ik kreeg nadien onderstaand: Blijkbaar zitten de fouten dan in de structuur / layouts? Bezig met herstellen: lay-out 'POPUP- List emails' (107) 8487 Tabelweergave is opnieuw ingesteld 8476 Dit item is gewijzigd en zo zijn er enkele tientallen... Zou dit bestand veilig zijn om verder te gebruiken? Hoe interpreteer je deze structuurfouten en wat kan hiervan de oorzaak zijn? Bedankt alvast.
 4. Je kan ook een rechthoek maken met de grootte van het portaal en die bovenop het portaal plaatsen. Je geeft de rechthoek een 40% transparant rode vulling. Tevens maak je een ander object(je) zoals een lijn(tje) of ergens een punt of whatever dat je op uw layout plaatst. Je maakt een boleanveld (1-0) en zorgt voor dat wanneer het boleanveld op 0 staat (fungeert als schakelaar on-off) de rechthoek niet zichtbaar is. Dit kan via 'object verbergen' in uw rechterpaneel. Dus als uw schakelaar op 1 staat is uw portaal gesloten en uw rechthoek zichtbaar. Op nul is uw rechthoek niet zichtbaar. Je geeft de rechthoek een scripttrigger dat wanneer het boleanveld op 1 staat de focus onmiddellijk verlegd wordt naar het object lijn of punt dat je ergens in uw layout geplaatst hebt. Je kan dit uiteraard ook doen door gewoon de focus te verleggen naar een ander veld ergens op uw layout. In dit geval heb je de extra lijn of punt niet nodig. Staat de schakelaar op 1 en navigeer je over de rechthoek dan wordt uw cursor verplaatst naar waar je de focus gelegd hebt. Uw velden blijven zichtbaar maar zijn niet bereikbaar.
 5. Dit probleem heb ik al een tijdje. Filemaker wil geen enkele update uitvoeren, downloaden wel en dan stopt het. Een clean full install lukt dan weer wel. Het moet inderdaad met windows te maken hebben want de update van Office365 lukt ook niet altijd. Inderdaad bijzonder vervelend. Zal eens de instellingen van het AV (Bullguard) nakijken.
 6. Antwoord gevonden: er is een script aanwezig bij de addon waarmee je de webviewer kan aanroepen. Blijkbaar zocht ik veel te ver...
 7. Hallo Even aan het experimenteren met de streepjescode dat als Add-on bij Filemaker 19 geleverd wordt. Ik zou het barcodescript dat in de webviewer staat via een Filemakerscriptje willen uitvoeren in plaats van de daarvoor voorziene knop. Hiervoor gebruik ik "Javascript in web viewer uitvoeren". Er wordt gevraagd naar de objectnaam de scriptnaam en de parameters en hier vind ik niet wat ik moet invullen. Volgens het script in de webviewer denk ik dat de objectnaam ""873A4B10-79D9-944B-9728-F7D57324DCBB" is, de scriptnaam (BarcodeGeneratorConfig ?) en de parameters (?) zijn mij niet zo duidelijk. In de help van Claris vind ik ook niet direct de oplossing. Kan iemand mij op weg helpen aub? alvast bedankt.
 8. Ok, de full-installer gedownload en verwezen naar het fmcert bestand. De installatie werd succesvol uitgevoerd. Bedankt Menno.
 9. Ik betaal elk jaar voor de licentie en tuts via RCC. Vorig jaar werkte ik dus met V18 en dit jaar met V19. Hierin zijn ook de updates inbegrepen. De aanhalingstekens zijn omdat dit eigenlijk geen koop licentie is maar eerder een huur licentie. Wanneer ik volgend jaar niet meer zou intekenen voor de cursussen dan moet ik FM verwijderen van mijn computer en dus heb ik eigenlijk niets gekocht maar gehuurd.
 10. Ja en dat blijkt nu ook niet eenvoudig. Na de aankoop van V16 via Filemaker Belgie heb ik vorig jaar een V18 licentie en dit jaar een V19 licentie "gekocht" via RCC consulting (USA). RCC biedt me een fmcert bestand en geen licentiecode. Nu wil ik mijn V19.0.1.116 updaten maar dat lukt niet. RCC verwijst me door naar support Filemaker en daar weten ze me te zeggen dat ik volgens hun computer geen recht heb op V19 omdat ik geen licentie daarvoor heb. Inmiddels opnieuw een email gestuurd naar de support van Filemaker. Al bij al, licentiecode of bestand... de update zou toch moeten installeren tot wanneer de code of bestand gevraagd wordt. Hier in dit geval doet het update bestand niets, zelfs niet in compatibele modus en met admin rechten. Ik zal eens Filemaker V19 herinstalleren denk ik.
 11. Als administrator uitvoeren had ik ook al geprobeerd maar biedt geen oplossing. De updater al enkele malen opnieuw gedownload (misschien corrupt bestand) maar ook geen oplossing.
 12. Hallo Weet er iemand hoe ik de update van 19.0.1.116 naar 19.1.2.219 voor elkaar krijg ? Claris geeft de melding dat er een update beschikbaar is en na download gebeurt er verder niets, ook niet na een heropstart. Dan maar het update bestand gedownload "fmp_updater_19.1.2.219_x64.exe" op de website van Claris zelf. Tijdens de installatie kom ik terecht op een scherm van windows installer. Ik kan enkel "OK" klikken en verder opnieuw niets. Claris voert dus geen update uit. Weet iemand hoe het wel moet ? OS: Windows 10 Pro / installatiedatum 10/06/2020 / build 19041.508 Filemaker licentie via RCC.
 13. Heeft er iemand ervaring met een connectie tussen Filemaker en een betaalterminal? Kan de betaalterminal rechtstreeks vanuit Filemaker aangestuurd worden? De bedoeling zou zijn dat vanuit Filemaker het te betalen bedrag op de betaalterminal verschijnt (bankcontact) waarna de klant enkel de pin code moet invoeren.
 14. Gem

  res protocol

  Hallo Ik heb een tijdje geleden Easybarcode van Jan Stieperaere geintegreerd in een eigen projectje. Dit werkte goed tot ik nu een barcode printer wou aansluiten. Blijkbaar moet er iets veranderd zijn aan mijn Windows 10 instellingen waardoor de inhoud van de webviewer niet meer gelezen kan worden, het is te zeggen het res protocol is onbekend geworden. Ik heb inmiddels mijn java geupdated maar dit brengt geen oplossing. Ook via Google gezocht maar vind niet direct een oplossing. Is er iemand die hier ervaring mee heeft en weet hoe ik het res protocol weer werkende krijg aub? Bedankt alvast.
 15. Pff, en ik die daar al zo lang naar zocht en het blijkt zo eenvoudig te zijn. Thx Banach.
×
×
 • Create New...