Jump to content

Gem

Leden
 • Posts

  209
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Gem

 1. Gem

  VIES VAT check

  Dank voor alle respons, Dank menno voor uw antwoord, dit is precies wat ik zocht en hiermee is alles veel duidelijker geworden. ­čĹŹ
 2. Hallo Al enkele jaren gebruik ik onderstaande URL om via VIES de geldigheid van btw nummers te controleren, maar dit blijkt nu plots niet meer te werken. Mijn URL komt nu uit op een error 404, of dus gebroken link. Het is duidelijk dat er iets gewijzigd werd op de website van VIES. "https://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/viesquer.do?ms=" & accounts::Landcode & "&vat=" & accounts::BTW Nr opzoekveld VIES Op de website van VIES vind ik via FAQ meer uitleg over SOAP en een WSDL bestand terug, maar daar heb ik geen kennis van. Heeft iemand hetzelfde ervaren en weet hiervoor een oplossing? Alvast dank.
 3. Hey Heeft iemand al opgemerkt dat de Filemaker barcode add-on behoorlijk wat geheugen gebruikt? Wanneer je nieuw start en je voegt de barcode add-on toe dan kan je opmerken dat er reeds zes maal een webviewer aktief is. Heeft iemand hetzelfde voor?
 4. Ik dacht dit ook en merk trouwens geen verschil of ontbrekende data. Wat zijn die structuurfouten? Zou dit iets te maken hebben met de stijlen van de layouts? Ik denk dan aan layoutobjecten die een bepaalde stijl toegewezen kregen en waarvan die stijl nadien verwijderd werd waardoor die layoutobjecten hun stijl verliezen. Anders zou ik het niet weten hoe ik aan die structuurfouten kom. Zou wel goed zijn om de oorzaak te kennen zodoende dergelijke fouten vermeden kunnen worden.
 5. Hallo Eens een consistentiecontrole laten uitvoeren met als resultaat "geen ongeldige blokken". Dus ik dacht dat er niets aan de hand was maar omdat Claris geregeld crasht heb ik een update gedaan naar de recentste versie en een herstelprocedure gedaan voor mijn bestand. Ik kreeg nadien onderstaand: Blijkbaar zitten de fouten dan in de structuur / layouts? Bezig met herstellen: lay-out 'POPUP- List emails' (107) 8487 Tabelweergave is opnieuw ingesteld 8476 Dit item is gewijzigd en zo zijn er enkele tientallen... Zou dit bestand veilig zijn om verder te gebruiken? Hoe interpreteer je deze structuurfouten en wat kan hiervan de oorzaak zijn? Bedankt alvast.
 6. Je kan ook een rechthoek maken met de grootte van het portaal en die bovenop het portaal plaatsen. Je geeft de rechthoek een 40% transparant rode vulling. Tevens maak je een ander object(je) zoals een lijn(tje) of ergens een punt of whatever dat je op uw layout plaatst. Je maakt een boleanveld (1-0) en zorgt voor dat wanneer het boleanveld op 0 staat (fungeert als schakelaar on-off) de rechthoek niet zichtbaar is. Dit kan via 'object verbergen' in uw rechterpaneel. Dus als uw schakelaar op 1 staat is uw portaal gesloten en uw rechthoek zichtbaar. Op nul is uw rechthoek niet zichtbaar. Je geeft de rechthoek een scripttrigger dat wanneer het boleanveld op 1 staat de focus onmiddellijk verlegd wordt naar het object lijn of punt dat je ergens in uw layout geplaatst hebt. Je kan dit uiteraard ook doen door gewoon de focus te verleggen naar een ander veld ergens op uw layout. In dit geval heb je de extra lijn of punt niet nodig. Staat de schakelaar op 1 en navigeer je over de rechthoek dan wordt uw cursor verplaatst naar waar je de focus gelegd hebt. Uw velden blijven zichtbaar maar zijn niet bereikbaar.
 7. Dit probleem heb ik al een tijdje. Filemaker wil geen enkele update uitvoeren, downloaden wel en dan stopt het. Een clean full install lukt dan weer wel. Het moet inderdaad met windows te maken hebben want de update van Office365 lukt ook niet altijd. Inderdaad bijzonder vervelend. Zal eens de instellingen van het AV (Bullguard) nakijken.
 8. Antwoord gevonden: er is een script aanwezig bij de addon waarmee je de webviewer kan aanroepen. Blijkbaar zocht ik veel te ver...
 9. Hallo Even aan het experimenteren met de streepjescode dat als Add-on bij Filemaker 19 geleverd wordt. Ik zou het barcodescript dat in de webviewer staat via een Filemakerscriptje willen uitvoeren in plaats van de daarvoor voorziene knop. Hiervoor gebruik ik "Javascript in web viewer uitvoeren". Er wordt gevraagd naar de objectnaam de scriptnaam en de parameters en hier vind ik niet wat ik moet invullen. Volgens het script in de webviewer denk ik dat de objectnaam ""873A4B10-79D9-944B-9728-F7D57324DCBB" is, de scriptnaam (BarcodeGeneratorConfig ?) en de parameters (?) zijn mij niet zo duidelijk. In de help van Claris vind ik ook niet direct de oplossing. Kan iemand mij op weg helpen aub? alvast bedankt.
 10. Ok, de full-installer gedownload en verwezen naar het fmcert bestand. De installatie werd succesvol uitgevoerd. Bedankt Menno.
 11. Ik betaal elk jaar voor de licentie en tuts via RCC. Vorig jaar werkte ik dus met V18 en dit jaar met V19. Hierin zijn ook de updates inbegrepen. De aanhalingstekens zijn omdat dit eigenlijk geen koop licentie is maar eerder een huur licentie. Wanneer ik volgend jaar niet meer zou intekenen voor de cursussen dan moet ik FM verwijderen van mijn computer en dus heb ik eigenlijk niets gekocht maar gehuurd.
 12. Ja en dat blijkt nu ook niet eenvoudig. Na de aankoop van V16 via Filemaker Belgie heb ik vorig jaar een V18 licentie en dit jaar een V19 licentie "gekocht" via RCC consulting (USA). RCC biedt me een fmcert bestand en geen licentiecode. Nu wil ik mijn V19.0.1.116 updaten maar dat lukt niet. RCC verwijst me door naar support Filemaker en daar weten ze me te zeggen dat ik volgens hun computer geen recht heb op V19 omdat ik geen licentie daarvoor heb. Inmiddels opnieuw een email gestuurd naar de support van Filemaker. Al bij al, licentiecode of bestand... de update zou toch moeten installeren tot wanneer de code of bestand gevraagd wordt. Hier in dit geval doet het update bestand niets, zelfs niet in compatibele modus en met admin rechten. Ik zal eens Filemaker V19 herinstalleren denk ik.
 13. Als administrator uitvoeren had ik ook al geprobeerd maar biedt geen oplossing. De updater al enkele malen opnieuw gedownload (misschien corrupt bestand) maar ook geen oplossing.
 14. Hallo Weet er iemand hoe ik de update van 19.0.1.116 naar 19.1.2.219 voor elkaar krijg ? Claris geeft de melding dat er een update beschikbaar is en na download gebeurt er verder niets, ook niet na een heropstart. Dan maar het update bestand gedownload "fmp_updater_19.1.2.219_x64.exe" op de website van Claris zelf. Tijdens de installatie kom ik terecht op een scherm van windows installer. Ik kan enkel "OK" klikken en verder opnieuw niets. Claris voert dus geen update uit. Weet iemand hoe het wel moet ? OS: Windows 10 Pro / installatiedatum 10/06/2020 / build 19041.508 Filemaker licentie via RCC.
 15. Heeft er iemand ervaring met een connectie tussen Filemaker en een betaalterminal? Kan de betaalterminal rechtstreeks vanuit Filemaker aangestuurd worden? De bedoeling zou zijn dat vanuit Filemaker het te betalen bedrag op de betaalterminal verschijnt (bankcontact) waarna de klant enkel de pin code moet invoeren.
 16. Gem

  res protocol

  Hallo Ik heb een tijdje geleden Easybarcode van Jan Stieperaere geintegreerd in een eigen projectje. Dit werkte goed tot ik nu een barcode printer wou aansluiten. Blijkbaar moet er iets veranderd zijn aan mijn Windows 10 instellingen waardoor de inhoud van de webviewer niet meer gelezen kan worden, het is te zeggen het res protocol is onbekend geworden. Ik heb inmiddels mijn java geupdated maar dit brengt geen oplossing. Ook via Google gezocht maar vind niet direct een oplossing. Is er iemand die hier ervaring mee heeft en weet hoe ik het res protocol weer werkende krijg aub? Bedankt alvast.
 17. Pff, en ik die daar al zo lang naar zocht en het blijkt zo eenvoudig te zijn. Thx Banach.
 18. Hallo Wat is eigenlijk de beste manier om te voorkomen dat een record verwijderd wordt via CTRL D of een nieuw record aangemaakt wordt via CTRL N ? Via privileges geraak ik er niet want er mag wel een record aangemaakt of verwijderd worden maar enkel via het daartoe te gebruiken script. Ik dacht ook aan onLayoutkeystroke maar dan weet ik niet goed hoe de triggerkeystroke de CTRL toets kan lezen. Of is hiervoor een betere aanpak ?
 19. Hallo Ik werk momenteel nog op FM adv 16 maar heb de Trial van V17 gedownload en geïnstalleerd met de bedoeling om eventueel de overstap te doen. Nu krijg ik telkens een melding dat er reeds een update binnen v17 is naar 17.02.205. Wanneer ik deze download en FM verlaat om nadien op het bestand "fmpa_updater_17.0.2.205_x64.exe" te klikken kom ik in een schermpje van "Windows installer" met enkel de knop "ok". Bij het klikken op OK verlaat ik gewoon de installer en gebeurt er verder niets. Hoe kan ik nu die update installeren ? Moet dit via de prompt gebeuren of kan je geen update doen binnen de TRIAL ? Thx
 20. Ok thx heb het gevonden. Je moet dus naar bestand, beveiliging en privilegesets gaan. Daar klik je op de gepaste gebruiker en bij "gegevenstoegang en ontwerp" klik je op het drop-down menu en kies je voor "eigen privileges". Vanaf daar is alles regelbaar. Bedankt voor het wegwijzen Banach.
 21. Hallo, Effe verschillende zoektermen gebruikt en niet gevonden wat is zoek, dus hier mijn vraag. Ik heb diverse scripts die mijn gebruikers toelaat om tijdens de input, foutieve input uit portalen te verwijderen maar dan moet ik ze de rechten geven dat ze records mogen verwijderen. De gebruikers kunnen leveringsbonnen aanmaken die bestaan uit leveringsbonlijnen (portaal). Eenmaal de leveringsbon afgesloten is krijgen ze niet meer de mogelijkheid om gegevens te wijzigen of te verwijderen. Als een gebruiker de rechten heeft om records te verwijderen blijkt dat die ook records kan verwijderen via rechter muisklik waardoor afgesloten portaallijnen of zelfs volledige leveringsbonnen kunnen verwijderd worden wat niet de bedoeling is. Hoe pak ik dit best aan ?
 22. Gem

  zoekveld

  Yep, zo eenvoudig was het en ik zat op een ander spoor. Bedankt.
 23. Hallo Ik weet niet precies hoe je dit omschrijft en dus is het moeilijk ernaar te zoeken. Ik probeer een zoekveld te maken en als je bv de letter "L" invoert, geeft het alle klanten die beginnen met de letter L. Geef je als tweede letter de letter "e" in dat geeft dit veld, dan krijg je alle klanten die beginnen met de letters "Le" enzoverder tot enkel de gezochte klant overblijft. Hoe noemt je dit weer en hoe maak je nou zoiets ? Is dit te doen via een script met scriptactivering (bij wijzigen object) of via een berekeningsveld ? Zit hier een complex script achter of is dit eenvoudiger dan het lijkt ?
 24. ok, inderdaad in Windows. Office blijkt inderdaad de 32bits versie. Zal eens kijken of er een 64bits versie te verkrijgen is. Thx alvast voor de feedback
 25. heeft er iemand het zelfde probleem als onderstaand ? Als je in FM16 het script gebruikt Mail verzenden (vanuit Emailclient) dan wordt outlook (office 365) geopend en crasht het boeltje. Office geeft een melding van : Server is bezet Deze aktie kan niet voltooid worden omdat het ander programma bezet is. Klik op Activeren om naar dit programma over te schakelen en het proberen op te lossen. Allen als je op activeren klikt geraak je niet meer in FM want die schakelt onmiddellijk over naar Outlook. De enige oplossing hier blijkt CTRL-ALT-DEL te zijn. Ik heb al in mijn script Mail verzenden laten volgen door script afsluiten maar het lijkt ook niet veel uit te maken. Iemand een clou ?
×
×
 • Create New...