Jump to content
  • 0

probleem met zoekopdracht


Judith27

Question

Hallo,

 

Ik heb een probleempje met het volgende:

 

Ik heb 2 tabellen; in tabel 1 een veld 'gereedschappen en materialen' (een tekstveld met herhaling), in tabel 2 zijn de waarden uit dit veld opgenomen als records. Dus alle gereedschappen en materialen uit alle records uit het betreffende veld in tabel 1 zijn aparte records in tabel 2. Daarnaast zijn in tabel 2 ook nog materialen en gereedschappen opgenomen die niet in tabel 1 voorkomen.

 

Nu wil ik in tabel 1 een zoekopdracht uitvoeren en vervolgens in tabel 2 een lijst laten weergeven van records die overeenkomen met de waarden uit het veld 'gereedschappen en materialen' uit tabel 1. Ik krijg het wel voor elkaar om in tabel 2 een lijst te krijgen van alle materialen en gereedschappen uit alle records uit tabel 1, dus een lijst waarbij de materialen en gereedschappen die niet in tabel 1 zijn opgenomen niet voorkomen, maar het lukt me niet om een lijst te krijgen van materialen en gereedschappen op basis van de zoekopdracht in tabel 1, dus alleen die waarden die voorkomen bij de records uit de zoekopdracht.

 

Kan iemand mij hierbij helpen? Ik hoop dat ik duidelijk heb kunnen maken wat ik bedoel...ik ben redelijk ervaren in de basics van filemaker, maar met de meer gecompliceerde zaken loop ik nog steeds vast....

 

Alvast erg bedankt!

 

Judith

Link to comment

2 answers to this question

Recommended Posts

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...