Jump to content
  • 0

Probleem met afdrukken van in FM aangemaakte pdf


Max L

Question

Bij het printen van een door FM aangemaakte PDF is Adobe Reader enorm lang bezig, alvorens de printer tot leven komt. Adobe zegt bezig te zijn met "afvlakken", waarbij het percentage gereed tergend langzaam oploopt en tot wel 10 minuten kan duren. Dit terwijl het een zeer klein pdf-bestandje betreft (slechts 1 record met weinig velden en een eenvoudige layout). Iemand een idee of dit probleem en de oplossing binnen Filemaker of Adobe moet worden gezocht? Bedankt.

Link to comment

3 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Excuus dat ik i.v.m. vakantie laat reageer. Het bij de opties (onder een knop voor aanmaken pdf) aanpassen van de compatibiliteitsmodus, naar zowel Acrobat Reader 5 als 6, blijkt het probleem niet op te lossen. Bij het printen van de pdf blijft hij extreem lang bezig met "Afvlakken". Dit op alle systemen waarop we het proberen.

 

Iemand nog een andere suggestie? Bedankt!

Link to comment
  • 0

Ik ben een stapje verder en vermoed een probleem in FM Go. Onder Windows gaat het nu goed, doordat ik bij de knopopties bij het wegschrijven van een pdf onder tab Beveiliging een wachtwoord heb ingesteld en de setting dat bewerken niet is toegestaan. Een pdf welke FM op de pc vervolgens aanmaakt heeft als beveiligingseigenschappen keurig de setting 'document samenstellen niet toegestaan' en het printen gaat correct en snel, zonder afvlakken.

 

Gebruik ik exact hetzelfde bestand vervolgens via FM Go, dan wordt er door Go een pdf aangemaakt waarbij de beveilingseigenschappen laat zien dat zaken zijn toegestaan welke vanaf de pc niet het geval zijn. En vreemd, op het beveiligingseigenschappen tabblad staat 'document samenstellen niet toegestaan' en klik ik op details tonen dan komt de melding 'Document samenstellen: Toegestaan' !?

 

Iemand een idee hoe ik regel dat FM Go dezelfde beveiligingseigenschappen aan een pdf meegeeft? Hebben we te maken met een bug?

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...