Ga naar inhoud

FM17 koppelen met HL7


Vgvnl

Aanbevolen berichten

Het ZIS moet een API hebben en daar heb je documentatie van nodig, zonder begin je gewoon niks. Of je wordt afhankelijk van een willekeurige guru die jou precies genoeg info geeft om een specifieke koppeling te realiseren, maar te weinig om die zonder hem te onderhouden of uit te breiden.

HL7 is een communicatiestandaard die op xml is gebaseerd. Je kan globaal op 2 manieren werken:

  • je exporteert en importeert berichten met xml en xsl of
  • je bouwt en leest de xml-envelopjes zelf met tekstfuncties en plugins.

Er zal waarschijnlijk een web-service zijn waarmee je dan kan communiceren, mogelijk voldoet insert-url met de nieuwe cURL-opties prima  en anders kan je altijd nog met URL-plugin, of Base-Elements of bijvoorbeeld de MBS-plugin aan de gang.

De opbouw van de berichten is afhankelijk van met welke delen van het ZIS je wilt gaat praten. Zie bijvoorbeeld de documentatie van https://www.vzvz.nl/ict-dienstverleners/aorta-standaardisatie/aorta-documentatie en dan met name de downloads in https://www.vzvz.nl/sites/default/files/content-files/20171027_v8010.zip en https://www.vzvz.nl/sites/default/files/content-files/XML_20170515_8010.zip

Ik weet natuurlijk helemaal niet of dit de juiste beschrijvingen zijn, daarvoor heb je eerst de documentatie van het ZIS nodig en moet je exact weten welke informatie je gaat uitwisselen.

Als je hulp nodig hebt met xslt's schrijven, kunnen we je hier prima pointers geven, maar je kan ook even zoeken alhier op bijvoorbeeld: XSLT voor praten met webservices kan je zoeken op CURL

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...