Jump to content

Jerry

Leden
 • Posts

  144
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. probeer eens het volgende: 1. IPv6 protocol in netwerkverbindingen uitzetten. Let op: bij het opnieuw opstarten van Filemaker op een server moet je deze weer aanzetten! 2. bekijk of in de root het bestandje server.pem geinstalleerd is. deze is noodzakelijk
 2. schakel dit protocol uit. het wordt niet gebruikt en Filemaker kan daar niet mee omgaan.[attachment=0]
 3. Gelukt!! Het splitsveld is kennelijk bedoeld om te sorteren; mijn reeks is gesorteerd op het personeelsnr. nu werkt het! Merci!
 4. Voor de zekerheid: ik wil dus geen berekening op basis van het resumeveld van alle records: Het gaat om gegevens voor de verloning. Ik selecteer een periode en per medewerker (45 medewerkers) krijg ik 1 overzicht. In elk overzicht staat een resume en voor elk overzicht wil ik een berekening maken op basis van dat resume veld...
 5. Hoi, Heb ik geprobeerd, ik doe iets fout met het splitsveld . ( ik snap ook niet wat daarmee bedoeld wordt).
 6. Goedenavond allemaal ( als ik dit typ tenminste). Ik heb een lay-out met in het hoofdgedeelte mijn records met daarin een veld met totaal uren. In het subresume een resume van deze uren. Tot zover gaat dat goed. Nu wil ik in deze lay-out een berekening laten zien op basis van dat resume veld. Bijv. If (GetField ( Totaal urenportaal )>160;GetField ( Totaal urenportaal )-"160";"0" ). Kennelijk doe ik het fout maar wat? Zou iemand mij op weg kunnen helpen?
 7. Ok, dank je Kjoe, Ik zal alles even goed nalopen en misschien dat ik de database hier en daar wat lichter kan maken. Met groet, Jerry
 8. Toch nog een vraagje.. Kan ik er ook achter komen wat de vertraging veroorzaakt?
 9. Precies, 3 portalen met een selectiefunctie voor de maanden. Zoals ik het nu heb gemaakt zie je het hele jaar in 1 oogopslag. Kennelijk gaat dat ten koste van de snelheid. Met een selectiefunctie voor de maand moet het ook werken en behoud ik de snelheid. Dank voor het goede spoor!
 10. Hallo allemaal, Ik heb een lastige waar ik graag hulp en advies voor wil vragen. Ik heb 3 tabellen: 1. medewerkers 2. regels 3. menu In menu heb ik een lay-out gemaakt met portalen uit de regels waarin ik medewerkers inplan. In de tabel medewerkers heb ik een 36 portalen te weten 12 portalen voor het jaarwerkplan ( uit regels) 12 portalen voor vakantieopbouw ( uit regels) 12 portalen voor adv opbouw ( uit regels). Met andere woorden, als ik 1 medewerker inplan worden al deze berekeningen uitgevoerd en het duurt 8 seconden voordat ik weer verder kan. Ik snap dat al die berekeningen tijd kosten. Is er een manier om dit sneller te laten gaan? Dank voor het meedenken.
 11. Hoi Hiker, Om welke versie van de server gaat het? Groet, Jerry
 12. Hallo allemaal, Ik heb 2 tabellen en een relatie tussen die 2 tabellen. Door deze relatie heb ik een filter gemaakt van actieve werknemers. Nu zou ik graag een invoerlijst willen van alle actieve medewerkers. De relatie werkt al......de invoerlijst echter niet. Wat zie ik over het hoofd?
 13. Graag zou ik een rekenprobleem willen voorleggen en ik hoop dat iemand een antwoord heeft.. Ik heb een veld met een totaal uren. Dit veld staat in een lay-out in een subresume. Nou wil ik in dezelfde lay-out een berekening loslaten op het veld met de totaal uren: Case ( totaal uren > 160; totaal uren - 160). Echter ( of uiteraard) werkt dit niet. Iemand enig idee wat ik fout doe?
 14. Ik heb een script dat 12 records geeft voor elke maand van het jaar 1 en per maand de dagen van die maand. Nou wil ik elke zaterdag en zondag dubbel hebben, kan dat makkelijk in een script? Als ik bijvoorbeeld een loop maak die in de found set naar de volgende record gaat en afsluit bij de laatste zal hij oneindig doorgaan...dus dat zal niet gaan. Iemand die mij op weg kan helpen?
 15. http://www.clarify.net/viewtopic.php?t=3145&highlight=aantal+zondagen Graag zou ik het volgende door filemaker laten uitvoeren: In de tabel opdrachten een nieuwe opdracht voor elke maand ( dus 12) Voor elke opdracht in de tabel regels een nieuwe regel: 1 maandag 1 dinsdag 1 woensdag 1 donderdag 1 vrijdag 2 zaterdagen 2 zondagen Ik ben begonnen met de maandagen en ik heb het zover dat het script nu 12 opdrachten aanmaakt en vervolgens netjes de regels erin zet MAAR.... Ik heb in alle simpelheid de datum +7 gedaan niet wetende dat er niet altijd evenveel maandagen in elke maand zitten. Dit wordt op deze manier dus een onmogelijke opgave. In bovenstaand draadje wordt een dergelijk probleem besproken en ik kan natuurlijk ook de 365 dagen onder 1 opdracht plakken, weg probleem. Totdat ik een maand wil factureren dan is mijn overzicht weg. Hoe kan ik dit nu het beste aanpakken?
×
×
 • Create New...