Jump to content

AvD

Leden
 • Posts

  3129
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Da's nu veertien jaar geleden. Sic transit gloria mundi.
 2. AvD

  Activering lukt niet

  Bedankt. Dat is klare taal. Naar Holland bellen dus.
 3. Ik moet een FileMaker 9 overzetten van een verouderde naar een nieuwe computer. (1) Eerst heel wat moeite gehad om de versie van de vorige computer te desactiveren: FileMaker kon zogezegd geen internetverbinding vinden. Crash na een drietal pogingen. Computer herstart. Activering blijkt verdwenen te zijn (en dus opnieuw beschikbaar voor een nieuwe installatie)... (2) Installatie op nieuwe computer: activering lukt niet: "FileMaker kan geen internetverbinding vinden". Maar het online registreren lukt wel en levert meteen een e-mail antwoord van FileMaker op: "Welkom in de wondere wereld enz.". Waarom is de internetverbinding onvindbaar voor de activering maar vlot beschikbaar voor de registratie? Ik kan natuurlijk telefonisch activeren, maar dat is niet wat ik meteen van plan ben.
 4. Start die 5.5 tweemaal, dan zit je al aan 11. Dat doe ik ook met de 9, in afwachting van de 18
 5. Dit is toch geen workaround, maar de (FileMaker-)logica zelf: als je pixel-nauwkeurig wil werken, moet je de pixel als eenheid kiezen, niet de cm en zeker niet de inch.
 6. Je zal je eerst moeten verdiepen in relationele structuren. Daarna, en op basis daarvan doe je het volgende: 1) Maak in je facturen een selfjoin op basis van de Klant ID. In een calculatieveld gebaseerd op die selfjoin bereken je het totaal van de openstaande facturen voor die klant (dus: voor elke klant). 2) Creëer een relatie tussen je klantenbestand en je facturenbestand op basis van de Klant ID. Gebruik die relatie om het saldo te tonen op je klantenrecord. Dit is een doodsimpel procédé als je de basisbegrippen van database technology kent. Helaas wordt daar bij FileMaker niet veel over gesproken. Je vindt wel alle info op dit forum (zie de rubrieken over normalisatie).
 7. Dank, EDC, voor deze commentaar. Die heeft me meteen aan het experimenteren gezet. Dus onder Windows een rename gedaan van alle deelbestanden van de solution: van USR naar FP7 en daarna het hoofdbestand geopend onder FileMaker. Het hoofdmenu verschijnt netjes, maar daar houdt het dan ook op. Klik ik bijvoorbeeld op de knop "Leveranciers", dan meldt FileMaker lakoniek dat LEVER.USR niet gevonden werd (zie screendump), en dat geldt daarna voor alle deelbestanden. Als ik in de Browser dan de overeenstemmende FP7's aanwijs, dan werkt het wel, tot we weer aan een andere External Data Source komen voor hetzelfde bestand. Ook die zoekt weer naar een USR. Dit hele experiment liep wel op een Windows-machine. Ik vermoed dat EDC zijn experiment heeft gedaan op een Mac die zoal geen extensies gebruikt, en ze dus ook niet nodig heeft (de "creator"-identificatie zit IN het bestand ingebouwd). Moraal van het verhaal? Je moet op het juiste moment op de juiste machine onder het juiste besturingssysteem bezig zijn. Dat is een beetje de tol voor de versatiliteit van FileMaker, denk ik.
 8. Jammer, Menno, dat je geen verdere tips meer hebt. Dan rest er me alleen nog om KZK * te gaan experimenteren. En stel je voor: ik probeer het opnieuw, op dezelfde machine, met FM Pro Advanced 11. Daarmee gaat het wel! Ik probeer het daarna nog eens, met de 10, weer op dezelfde machine. Ook hier werkt het perfect. Nieuwe poging op dezelfde computer met de 9 van daarstraks. Nada! Niks! NDB** Zullen we dit dan maar gewoon registreren als het zoveelste FileMaker-raadsel? En dan moet ik straks nog een iMac uitpakken. Wat zal dat geven? Ik heb de conversie dus in definitieve versie uitgevoerd met de 10 en heb nu zuivere FP7-bestanden die vlot schijnen te werken, ook onder de 9. Ondertussen is de 12 uitgekomen en wacht ik op de beslissing van de klant: wil hij een runtime onder de 9 of een geconverteerde 12-versie na aanschaf van een 12? We'll see... ---------- * Kip zonder kop. ** Nul de botte.
 9. Menno schreef: Ik hoop dat je dat als grapje hebt bedoeld. Natuurlijk heb ik dat "geprobeerd". En dan kom ik terug in het Developer Utilities-venster, en daar staat dan... niks! Niets dus. Ik mag zo vaak proberen als ik wil. Heeft het te maken met Vista?
 10. Zucht... Bij mij werkt het niet: als ik een bestandsnaam begin in te tikken, dan verschijnen inderdaad de namen die met die letter(s) beginnen, maar dan wel GEFILTERD op FP7. De USR files met dezelfde namen verschijnen wel, maar als ik ze selecteer, dan komen ze niet in het venster van de solution files... Er gebeurt gewoon niks.
 11. Wat het registreren van het bestandstype betreft: dat wist ik, maar was het helemaal vergeten ( rode oren!). Wat het antwoord van Brendel betreft: helemaal mee eens. Een rename onder Windows Explorer is de perfecte manier om een multifile solution op te blazen. Toch blijf ik na Brendel met een lastige vraag: hoe krijg ik USR files ingeladen in de Developer Tools. Ik heb alleen de keuze uit FileMaker-bestanden FP7 (FM Pro Advanced 9).
 12. Wat bedoel je daar precies mee? Is het niet zo dat FM Server automatisch alle FM-files opent die hij vindt in zijn eigen folder en één niveau dieper?
 13. Een klant had een runtime en heeft zich nu een aantal FileMaker Pro's en een FileMaker Server aangeschaft. Ik had de *.USR-files willen renamen naar *.FP7 (en ze daarna converteren), maar FileMaker Advanced accepteert in zijn Developer Utilities geen USR-bestanden, dus van renamen komt niets in huis. Dan maar zo naar de server, maar ik had dus wel graag geweten of die het zal doen.
×
×
 • Create New...