Jump to content

se7en

Leden
 • Posts

  336
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by se7en

 1. Dien je nog steeds de CovidScanBE te gebruiken of is het reeds mogelijk om via Filemaker het certificaat te controleren.
 2. Wij zouden ons een nieuwe laptop willen aankopen maar weet dat niet elke windows 10 een installatie van FM server 15 toelaat. Kan iemand mij info bezorgen welke laptop ik dien aan te kopen om deze FM server zeker te kunnen installeren. Bedankt
 3. Is het mogelijk om via FM een Corona certificaat in te lezen zodat we kunnen nagaan of iemand positief / negatief is. Dit zou gebruikt worden bij toegang tot events.
 4. Hoe sluit je via het web een databank best af en hoe kan men inloggen zonder paswoord en login
 5. instelling Telenet Lokaal ip-adres (Mac Mini) 192.168.1.192 Beginpoort extern 8443 Eindpoort extern 8443 Beginpoort intern 8443 Eindpoort intern 8443 Protocol : beide (TCP en UDP) Status : actief
 6. Op mijn Mac Mini waar de FM server 15 op geïnstalleerd is, lukt het mij om de FM_database via browser te bereiken via 127.0.0.1 Binnen mijn netwerk op een andere PC lukt het mij niet. Graag zou ik de db via browser bereiken vanaf een extern Ip. Op mijn Telenet-modem heb ik hiervoor de poort 8443 doorverbonden naar het intern adres. Als login gebruik ik extern https://externeip:8443/fmi/webd/naamdb.fmp12 Toch lukt het mij niet om zowel lokaal als extern in te loggen. Dien ik nog iets aan te passen. bedankt voor de informatie
 7. Met de nadruk op laat maken. Begrijp ook niet waarom. bedankt voor de info.
 8. Met de FMPA wordt de db van de FMS geopend. Vroeger was het wel mogelijk om rechtstreeks vanaf de FMPA te mailen maar door bijkomende wifi netwerken werd het mailen via SMTP niet meer toegelaten. De reden ken ik niet maar dit zal ws met beveiliging te maken hebben. Men wil wel toelaten om via het netwerk van de FMS te mailen onder SMTP. Inloggen op de FMS gebeurt ook via VPN.
 9. Heb mijn werkwijze waarschijnlijk niet goed uitgelegd. Records opslaan als PDF zou gebeuren vanop een Filemaker Pro advanced in gedeelde map waarop de FM-server 15 is geïnstalleerd. Via "script uitvoeren op server" zou er dan een mail verstuurd worden via SMTP waarin die PDF wordt opgenomen. De reden waarom er niet rechtstreeks van op de Filemaker Pro Advanced wordt gemaild, is omdat SMTP niet voor alle netwerken mag opengezet worden. Enkel vanop de server is toegelaten om via SMTP te sturen. De eenvoudigste oplossing zou natuurlijk de FMserver 18 zijn maar helaas zal deze upgrade nog even op zich laten wachten.
 10. Als ik het goed begrijp kan je een bijlage meegeven via de FMServer 15. Eventueel kan je via de clientversie dan wel een pdf klaarzetten in een map op de server die je dan meeneemt met het versturen van een mail met bijlage pdf.
 11. Is er een mogelijkheid om een bijlage vanop een FM server 15 te sturen via "script op afstand"
 12. Is er een andere oplossing ter vervanging van de Printer Switch van MyFMButler nu dit bedrijf met de ondersteuning is gestopt. Ik probeer dit op te vangen door de register van de printerswitch steeds aan te passen alsook de standaardprinter te wijzigen via een .bat file. Wordt de register gelezen bij de opstart van Filemaker waardoor dit niet direct een gepaste oplossing is.
 13. Nu FMbutler gestopt is met het ondersteunen van plug-ins ben ik terug voor een andere oplossing. Ik gebruik volgende dos-commando's maar helaas is dit niet voldoende om het formaat van de A4-printer in te stellen. Via scrips probeer ik het formaat aan te passen door printinstellingen. Helaas merk ik dat deze toch wijzigen. Is er een oplossing om ook het formaat juist te zetten. Printers op standaard instellen. RUNDLL32 PRINTUI.DLL,PrintUIEntry /y /n "Printer 01" RUNDLL32 PRINTUI.DLL,PrintUIEntry /y /n "Printer 02" Register wijzigen van printers RunDLL32 shell32.dll,ShellExec_RunDLL REG ADD "HKEY_CURRENT_USER\Software\FileMaker\FileMaker Pro\13.0A\Preferences" /v PRINTER /t "REG_SZ" /d "Printer 01,winspool,Ne00:" /f RunDLL32 shell32.dll,ShellExec_RunDLL REG ADD "HKEY_CURRENT_USER\Software\FileMaker\FileMaker Pro\13.0A\Preferences" /v PRINTER /t "REG_SZ" /d "Printer 02,winspool,Ne00:" /f
 14. Waarom NAS? omdat al mijn gegevens op de NAS staan en ik de NAS backup naar de cloud. Zal lokaal moeten gaan. bedankt voor de info
 15. Helaas is dit niet mogelijk omdat op de db 2 ipads zijn geconnecteerd. Indien ik de files plaats in dropbox heb ik geen problemen. Bij een Nas schijf wel.
 16. Bedankt voor de informatie. Hoe kan je ervoor zorgen dat ik niet steeds de verschillende keuzes moet bevestigen.
 17. Van zodra ik mijn bestanden op een NAS-schijf plaats krijg ik volgende melding : "bestand" is een gedeeld bestand. Als u een gedeeld bestand rechtstreeks opent van een volume of afstand, kan dit een nadelige invloed hebben op de prestaties en de betrouwbaarheid. Deel daarom het bestand oor het te openen met Filemaker software die geïnstallleerd is op de computer waarop het bestand is opgeslagen. Daarna kan u het bestand op afstand openen vanaf uw computer met de opdracht Openen op afstand. Weet u zeker dat u dit bestand wil openen? dan krijg je 3 keuzes Openen zonder delen Openen Annuleren.
 18. Ik kom nog even terug op bovenstaand probleem omdat het mij al gelukt is op 1 laptop om de FMS te installeren na een clean install van windows. Wel ben ik bang als deze laptop het zou begeven dat ik terug bovenstaande problemen ken. Ik kijk graag naar jullie oplossing die ik op een andere laptop met clean install van windows wil proberen.
 19. Is het via FM mogelijk om een QR-code te genereren, gelinkt aan een bank waarmee men een betaling kan uitvoeren. Met vermelding van de gestructureerde mededeling.
 20. Kan men via FM controleren of een netwerkschijf gemount is.
 21. Ik gebruik nu applescript maar kent wat problemen met Catalina.
 22. Bedankt. Kan je via Mac die map laten sluiten ook.
 23. Wat doe ik verkeerd om de Web Viewer op Mac te laten werken met de aanmaak van een map. (zie aanpassing) Op PC lukt het mij wel. Mappen Aanmaken web.fmp12
 24. Werkt perfect. bedankt. Op PC heb ik de mogelijkheid om deze map te tonen via de webviewer. Is dit ook mogelijk op mac en kan ik ook het volume munten. Via applescript deed ik dit via lijn 22 en 23 van mijn script.
×
×
 • Create New...