Jump to content

burggraaf

Leden
 • Posts

  785
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Het lukt me prima om een PDF aan te maken en deze te verzenden per mail onder iOS met FM Go maar... Hoe maak ik een simpele printbutton zodat de printer wordt aangeroepen vanuit iOS. Of hoe maak ik een simpele button om alleen PDF te openen zodat deze geprint kan worden. Of werkt dit niet zo vanuit iOS?
 2. FMS13 installer zelf installeert 8 Update 45 (8.0.450) dus dat zou verder goed moeten zijn. Java 1.7.0_71 zie ik ook verder niet en kan ik ook niet makkelijk vinden. Wellicht toch een re-install van het OS...
 3. De nieuwste installer geeft een probleem. De deployment wil dan niet starten. Wel inmiddels ontdekt dat als ik versie 0.1.224 van de FMS installer gebruik de sample database dus werkt en dat de connectie kan worden gemaakt. Ga ik upgraden naar versie 13.03.300 of hoger is het over en uit. De connectie werkt dan niet meer of ik krijg de deployment niet voor elkaar (loopt vast). Ook niet met alleen de Java versie van versie 0.1.224 (v7 Update 25 7.0.250). Even laten bezinken dus...
 4. @menno Dus eigenlijk zeg je: Installeer FMS opnieuw (na eerst alles verwijdert te hebben), daarna de updates maar van die updates niet de Java versie (want de updates van FMS updaten ook de bijbehorende Java versie)? Of begrijp ik je verkeerd?
 5. ik heb de situatie nageboots in met een clean install dus aan de kant van de Java versie het niet liggen. Ook de rest is origineell FM evenals de PHP installatie. dus niets buitenom. Klopt, staat aan.
 6. Allereerst dank voor je reactie. Ik begrijp de reactie t.a.v. de exacte specificaties. Hoe dan ook FMS op zich draait al enige jaren op probleemloos op dit systeem. Vraag begrijp ik. Is slechts gedaan nadat alle andere pogingen niet werkte. Was meer een poging gezien de foutmelding. Maar ook met de originele sample configuratie bestaat het probleem (met een clean install als test). Bestand en account zijn goed, althans, ik kan er na diverse controles weinig anders van maken. Is er, naast de sample database e.d., nog een ander manier waarop je de connectie PHP/FMS eenvoudig zou kunnen testen (soort van 'Hello World')?
 7. Is er iemand die mogelijk kan helpen met het volgende probleem: We draaien FMS13 en willen een simpele PHP connectie maken met FMS. Alles opgezet, PHP draait, maar we krijgend de volgende error. Error: Communication Error: (22) The requested URL returned error: 404 Not Found - This can be due to an invalid username or password, or if the FMPHP privilege is not enabled for that user. Het is gewoon het sample wat bijgeleverd wordt met FMS13 en lokaal op de FMS server dus volledig toegang tot alles. De gebruiker is aangemaakt en heeft de juiste privileges en deze zijn ook toegevoegd aan Filemaker.php. Maar de connectie tussen PHP en Filemaker wil niet lukken. Het is me bekend dat het enigszins gedateerd is en dat we inmiddels nieuwere Filemaker versies en mogelijkheden hebben, maar dat is niet aan de orde. Dus iemand bekend met deze verouderde techniek/opzet die hiermee daadwerkelijk zou kunnen helpen? P.s. voor degene die het daadwerkelijk kan oplossen, geen probleem als het iets kost (wel van tevoren even duidelijk natuurlijk).
 8. @menno Die laatste indruk hadden wij ook. We mochten van de klant echter geen contact opnemen met de leverancier van deze 'nieuw' geleverde Mac en ook mochten we het OS niet opnieuw installeren. Daarnaast bleken er nog een maar rare issues (software waar geen licentie van was). Derhalve hebben we ons terug getrokken uit dit traject.
 9. @menno De installer maakt niet uit zowel 17, 18 als 19 (laatste versies) geven hetzelfde probleem...
 10. Ik probeer bij een klant fmpa 17 te installeren onder MacOS 10.15.5 via teamviewer. Mac is nieuw en clean. Installatie gaat prima incl. de licentie maar... Daarna houdt het op. Als je Filemaker wilt opstarten dan gaat hij weer vragen om licentiecodes en vervolgens krijg je allemaal half lege Filemaker vensters (tekst ontbreekt). FMPA 18 ook geprobeerd, zelfde verhaal. Filemaker start dus ook niet op. Doe ik het hier op dezelfde manier in de eigen omgeving op exact dezelfde manier ook op afstand (dus ook middels teamviewer met hetzelfde OS) dan is er geen enkel probleem. Wat kan hier mis zijn?
 11. Dat is waar natuurlijk maar... Vervolgens hoef je met PHP e.a. geen licentiekosten te betalen of door te berekenen... De ontwikkelkosten zijn dan wellicht hoger maar het terugverdien model is anders. Als FileMaker ontwikkelaar moet je, als we het maandelijks zien, al meer licentiekosten afdragen dan andere ontwikkelaars maandelijks rekenen voor een complete on-line applicatie. Ook dat is zo, 1, 2 en 3 komt veel voor. Met een deprecated model voor runtimes blijft er weinig over kleinere standaardapplicaties. En... in een veranderende wereld vol kleinere bedrijven (ZZP markt groeit hier enorm) en andere, goedkopere, alternatieven (een appje welke éénmalig 5 Euro kost is voor veel mensen bijna toch echt de norm geworden) vallen daardoor toch heel veel potentiele klanten af. En als ze in het begin niet instappen is de kans ook veel kleiner dat ze later wel zullen gaan overstappen. Ook ik heb elke keer weer moeite om het te doorgronden. Het valt ook vaak lastig uit te leggen, zeker aan bestaande klanten. In mijn beleving gaat FileMaker er teveel vanuit dat bedrijven zelf een applicatie ontwikkelen gezien de lage ontwikkeldrempel. In de praktijk komt dit dus eigenlijk niet voor zeker niet bij de wat kleinere bedrijven. Niet alleen omdat men daar de capaciteit niet voor heeft maar ook omdat je inmiddels toch wel wat ontwikkelcapaciteiten nodig hebt om meer te kunnen maken als een kaartenbak (I loved Claris Filemaker 1.04... ;-) ). En ja, wat dan? Deze kleinere bedrijven hikken toch echt wel aan tegen licentie- en ontwikkelkosten. En de steeds maar groeiende, goedkope, on-line alternatieven dragen daar niet aan bij. Wij, als ontwikkelaars, kunnen best vinden dat prijzen, gezien hetgeen wat je krijgt, in verhouding zijn. En op zich vind ik dat ook zeker. Een middelgroot bedrijf welke een bedrijfsspecifieke applicatie nodig heeft (dus iets wat niet standaard is) heeft m.i. aan Filemaker een mooi product en hele goede tool waarin je snel verder kunt.
 12. In een script heb ik voor het printen 2 opties gemaakt 1 met 'print dialog' on en print 'dialog off'. Dit is makkelijk als je gescript een aantal afdrukken wilt kunnen instellen met een veld. Heeft heel lang goed gewerkt maar sinds een aantal maanden is de print 'dialog off' instabiel. Vaak gaat het goed maar met enige regelmaat wordt er dan niets geprint, je kunt het script zo vaak uitvoeren als je wilt en deze wordt ook goed doorlopen (simpele loop), maar er komt niets. Zet je de regel weer op 'print dialog' on dan gaat alles goed (maar krijg je steeds het niet gewenste dialoogvenster waar je op 'ok' moet klikken). Suggesties voor een oorzaak?
 13. Ehm... mijn kennis van OSX strekt niet ver genoeg om dit te bevestigen, ik was slechts op zoek naar een oplossing. Wel is het zo dat bij de 1 de schijf 'naamloos' heet en bij de ander 'Macintosh HD' (vraag me niet waarom). Dus zolang we met deze optie geen naamloos/MyRootDropboxFolder en Macintosh HD/MyRootDropboxFolder zou dat een optie kunnen zijn. Maar nogmaals... mijn kennis van OSC schiet daarin tekort.
 14. Een creatieve denker bedacht het volgende: Maak op elk van mac's een aparte partitie welke op alle afzonderlijke mac's dezelfde naam hebben. Verplaats daarin de dropbox map. En inderdaad... daarmee kun je op elke mac dezelfde route naar de dropbox map genereren.
 15. @peerke Ik snap wat je bedoeld, een dergelijk alternatief had ik ook al in gedachte, maar dat is niet waar ik naar op zoek ben. Dit omdat er op nogal wat plaatsen in de software gebruik wordt gemaakt van een ingesteld pad hetgeen het complexer maakt. Jouw suggestie is inderdaad 1 van de alternatieven als er geen mogelijkheid is zoals er onder Windows wel is.
×
×
 • Create New...