Jump to content
  • 0
Sign in to follow this  
macbofh

Pagina reageert niet meer na zoekopdracht in webdirect

Question

Wij hadden een paar databases die gehost werden op een filemaker 14 server (windows) en werden benaderd door zowel filemaker clients als via webdirect (voornamelijk chrome + internet explorer gebruikers). Nadat deze filemaker server is vervangen door een filemaker 16 server (windows) zien wij het volgende verschijnsel in webdirect:

 

- gebruikers kunnen inloggen en de database openen

- gebruikers kunnen zoeken in de database (dmv een zoek knop + script) en krijgen het resultaat van de zoekopdracht te zien

- na het uitvoeren van deze zoekopdracht reageert de webpagina vaak niet meer. Je ziet de output van de vorige zoekopdracht. Je kunt ook klikken op buttons, maar ze reageren niet meer. Ook een nieuwe zoekopdracht starten werkt dus niet.

- Het enige wat werkt is de webpagina refreshen, maar hierdoor moet je weer opnieuw inloggen.

 

Dit gedrag hadden we niet toen de database nog op de filemaker 14 server draaide. We hebben het getest met verschillende browsers op zowel mac als windows, maar overal vertoond webdirect dit gedrag.

 

Om uit te sluiten dat het aan de bestaande oude databases ligt heb ik een test databases gemaakt en deze ook gepubliceerd.  (test database heb ik als bijlage meegestuurd. inlog + ww =  admin ) Deze database vertoont hetzelfde gedrag:

- klikken op button 'zoekmodus' werkt.

- zoekcriteria invullen en klikken op button 'voer zoek uit' werkt.

- maar als je de pagina 20-30 seconden daarna laat staan reageert de browser niet meer

  Herkent iemand dit gedrag?

test.fmp12

Share this post


Link to post

1 answer to this question

Recommended Posts

  • 0

Ik heb geen idee waardoor dit veroorzaakt wordt, maar ik raad je aan om in ieder geval de server te restarten. Niet alleen de filemaker server software, maar de hele machine. 

Ik had laatst met FMS17 een webdirect scherm dat niks meer deed, en na een paar minuten verschenen meldingen op het scherm dat het bestand <not accessible> was...

Heb me suf gezocht, maar een harde restart bleek de oplossing.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  
×
×
  • Create New...