Jump to content

Meetup 17 mei 2021


Recommended Posts

De Meetup op 17 mei was een soort 'open discussie' waar verschillende onderwerpen langs kwamen. Paar interessante punten:

- hoe veilig is FileMaker (server)? Kun je nare dingen doen door bijvoorbeeld via WebDirect en/of Javascript in de webviewer code te inserten? Heeft FileMaker vooral 'Security by Obscurity' of biedt het beveiligingsmodel (username/ww, plus Encryption At Rest voor de backups) afdoende beveiliging - vooropgesteld dat je het model serieus implementeert?

- add-ons: de neiging bestaat om het over 'plugins' te hebben, maar dat is echt iets anders... Enfin, er zijn nog niet heel veel add-ons en misschien is het goed om met name de Javascript-based add-ons te vergelijken met het aanbod van andere oplossingen. Jos Hofman noemde terecht Carafe (Soliant Consulting).

- is er voldoende instroom van nieuwe, jongere ontwikkelaars en zo nee, wat kunnen we daaraan doen? Om weer eens oude koeien uit de sloot te halen: Claris heeft om mij nog steeds onduidelijke redenen de Runtime verwijderd zonder er iets anders voor in de plaats te bieden. In de FileMaker Community krijgt een voorstel om juist het tegenovergestelde te doen heel veel bijval! Kortgezegd: maak van de Runtime juist een 'unique selling point' en trek er nieuwe klanten mee aan. De meeste FileMaker ontwikkelaars komen voort uit gebruikers. Hoe meer nieuwe gebruikers, des te meer ontwikkelaars!

In een volgende meetUp hopen we meer aandacht aan deze punten te besteden.

Stay tuned.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...