Ga naar inhoud

Filemaker FAQ Wiki site


Frank ter Braak

Aanbevolen berichten

Filemaker Magazine heeft een mooie Filemaker FAQ site online gezet.

Het is op basis van Wiki gemaakt. Wiki is een systeem waar iedereen zijn bijdrage aan kan leveren. Behalve dat Wiki als programma open source is maakt het dus ook een soort open source site's. Soms zonder dat je lid hoeft te zijn of wat dan ook kun je reeds bestaande informatie aanpassen, nog lege pagina's kun je inhoud geven en zelf koppelingen en nieuwe pagina's maken. Er wordt automatisch een historie bijgehouden voor het geval en iets fout gaat of er mensen misbruik van maken maar het schijnt heel goed te functioneren.

 

Het moet nog groeien maar het is een lovenswaardig initiatief. Als je kijkt naar vrije online encyclopedie Wikipedia zie je dat zoiets met hulpvaardige gebruikers kan uitgroeien tot een zeer waardevol naslagwerk.

 

Dankzij jullie inzet is Clarify een bron van informatie geworden maar het mist de struktuur die een dergelijke site kan hebben. Ik hoop dat er veel mensen bereid zijn er een bijdrage aan te leveren. Neem ook meer eens een kijkje.

 

Fmfaq: http://faq.filemakermagazine.com

 

Wikipedia nl (meer dan 100.000 artikelen): http://nl.wikipedia.org/wiki/Hoofdpagina

Wikipedia eng. (meer dan 800.000 artikelen): http://en.wikipedia.org/wiki/Main_Page

 

P.S. De Engelse Wikipedia heeft al een goede beschrijving van Filemaker maar de nederlandse vraagt nog om invulling. Voelt een van jullie je geroepen om filemaker tussen de andere databases een goede toelichting te geven? http://nl.wikipedia.org/wiki/Database_management_systeem

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...