Jump to content
  • 0

Dubble brongegevens importeren


Organeduc

Question

Vooreerst excuus, dit bericht had bij FM8 moeten staan, niet bij FM6.

 

Ik heb een excelbestand, waarvan ik de nummers uit een kolom gebruik als vegelijikingsveld oor de import van de rest van de gegevens uit dat record voor het importeren in FM.

 

Maar.... in het excelbestand komen de nummers van 1 tot 8 maal voor, waarachter evenzovele verschillen in het achterliggende record. De verswchillende gegevens wil ik echter allemaal importeren, omdat ze belangrijk zijn.

Hoe kan ik dit doen?

 

In de help van FM kom ik de volgende passsage tegen:

Als meerdere records in de gevonden reeks van het bronbestand overeenkomen met een record in de gevonden reeks van het doelbestand, wordt het doelbestand bijgewerkt met de laatste overeenkomende record in het bronbestand. (Tijdens het importproces wordt de overeenkomende record in het doelbestand in feite meerdere malen bijgewerkt: eenmaal bij elke overeenkomende record in het bronbestand. De laatste overeenkomende bronrecord die de overeenkomende doelrecord bijwerkt, zal bijgevolg de uiteindelijke inhoud ervan bepalen.)

Zo gebeurt er dus iets wat ik niet wil.

Link to comment

3 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

De beste oplossing is de opbouw van je Excel-bestand wijzigen zodanig dat alle relevante informatie zich op één lijn bevindt. Iedere lijn stelt namelijk één record voor in FM.

 

Kan je de structuur van het XLS-bestand niet wijzigen, dan rest je enkel een complexe scripting uit te voeren op de geimporteerde gegevens die zich in een hulptabel bevinden. Na de scripting kan je de opgepoetste gegevens importeren in de werkelijke tabel.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...