Jump to content

Rony Rabijns

Leden
 • Posts

  3310
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Rony Rabijns

 1. Dag Menno, Bedankt voor het meedenken. Als ik je XSL bekijk, denk ik dat je vertrekt van een verkeerd gegeven : ik exporteer vanuit een "platte" tabel. Dus er zijn geen gerelateerde records. Ieder record is een orderlijn met ordernummer, artikel, aantal. Indien een order origineel meerdere lijnen had, zijn dat nu meerdere records geworden. Maar in de output wil inderdaad de orderlijnen (opnieuw) groeperen onder één order. Rony
 2. Top Peter. Bedankt voor de jarenlange tomeloze inzet.
 3. Ik loop al een paar dagen tegen een probleem aan dat ik maar niet opgelost krijg. Misschien kan één van jullie het licht laten schijnen ? Probleem : Alle klanten die orders hebben worden geëxporteerd met de daarbij horende orderlijnen. Ik exporteer vanuit FMP naar XML via een stylesheet. In de output zie ik netjes alle orders van de klanten gegroepeerd zitten. Waar ik niet in slaag is om de orderlijnen per order te groeperen. In bijlage de XLS stylesheet "crowndesk-fout.xsl” die de data formatteert. De XML "crowndesk-fout.xml" is de output van mijn stylesheet. ps : Ik heb bij wijze van demo slechts 1 klant geëxporteerd, in werkelijkheid gaat het over 100-den klanten in 1 XML. Wat ik eigenlijk wil is "crowndesk-correct.xml". "crowndesk-velden" is een screenshot van de velden die gebruikt worden in FMP. Kan iemand me helpen met de opbouw van de stylesheet ? Alvast bedankt om me iets te laten weten. crowndesk.zip
 4. Een klant van me beschikt nu over een Zebra ZQ-110 mobiele Bluetooth printer. De connectie tussen iPad (FM Go) en printer (ZQ-110) gebeurt momenteel in testfase via de app "Mobi Print". Maar erg stabiel is dat niet. Iemand goede ervaringen met Filemaker Go 15 in combinatie met een mobiele ticketprinter ? (niet noodzakelijk de Zebra ZQ-110) De eisen voor de printer zijn : max. 6 cm brede tickets kunnen afdrukken, moet mobiel zijn, op batterijen kunnen functioneren, draadloos geconnecteerd zijn met iPad Mini en perfect werken vanuit Filemaker Go 15. Dat is toch niet teveel gevraagd hé ?
 5. Voor de uitbreiding van ons team, zijn we op zoek naar een gemotiveerde Filemaker Pro-ontwikkelaar. Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling van maatsoftware in allerhande sectoren. Tevens werk je mee aan bestaande projecten waarop regelmatig onderhoud en uitbreidingen noodzakelijk zijn. Voor meer info, kan je terecht op http://www.vacature.com/vacature/4821035 of via rony@vijfr.com.
 6. Kent er iemand een goede ODBC-driver om een koppeling te maken tussen Pervasive-tabellen en Filemaker Pro? Bij voorkeur Mac en Windows ... Rony
 7. Rony Rabijns

  If then...

  maak gebruik van de "auto-enter"-functie van een veld en dan geraak je er wel, of een scripttrigger op een veld kan ook.
 8. Joost, probeer http://fmgcal.com eens. Rony
 9. Het originele pad naar je gelinkte afbeelding kan je berekenen via GetAsText(Afbeelding). Die inhoud kan je gebruiken om een veld Pad initieel te vullen. Maak daarna een containerveld met auto-calculation en als berekening het veld Pad. In dat tekstveld Pad kan je dan het (nieuwe) pad ingeven/aanpassen in bulk via subsitute() bvb.
 10. Ik stel voor dat we vanaf nu terug on topic blijven. Iedereen heeft zijn punt kunnen maken. Zand er over en alle neuzen terug in dezelfde richting. Dank u.
 11. Inhuren is geen optie omdat het gaat over een voltijdse job.
 12. Meer dan 2.100 keer bekeken en relatief weinig reactie ... Is iedereen dan tevreden bij zijn huidige werkgever of durft er niemand een nieuw engagement aan te gaan ... ?
 13. Nog wat extra info: Het is een voltijdse betrekking waarbij je samenwerkt met 9 andere collega's in een jonge, dynamische omgeving.
 14. Ik ben op zoek naar - een Filemaker-ontwikkelaar - die in vast dienstverband - en voor onbeperkte duur - bij één van mijn klanten (locatie Genk-BE) - aanpassingen aan een bestaand administratiepakket moet uitvoeren. Momenteel wordt dit administratiepakket gebruikt door een 100-tal gebruikers, verspreid over België, die wekelijks aanpassingen vragen aan de basismodules of uitbreidingen wensen op bestaande of te ontwikkelen modules. Jouw taak bestaat er in deze aanpassingen/uitbreidingen uit te voeren in nauw overleg met mij, vanuit de locatie in Genk. Verplaatsingen naar de externe gebruikers zijn zeer uitzonderlijk. Heb jij een goede basiskennis van Filemaker 9/10/11? Dan ben je misschien de geschikte kandidaat... Interesse, neem dan contact met mij op: rony@adequaat.be. Informatie over het administratiefpakket vind je op http://www.crownbase.be; informatie over AdeQuaat, vind je op http://www.adequaat.be
 15. Afhankelijk van je platform kan je best ook "filewin:/" of "filemac:/" mee opnemen in je bestandspad.
 16. de functie "Replace field contents" onder het menu-item "Records"
 17. Aan allen, maak er het beste van!
 18. zie bijlage. volg de instructies in het bestand en de werking zal je duidelijk worden. 1. importeer een afbeelding als referentie in een containerveld 2. een tekstveld bevat een auto-enter calculatie met daarin de afbeeldingsinfo 3. een berekeningsveld importeert de afbeelding opnieuw op basis van het tekstveld uit 2. Afbeelding-met-referentie.fp7
 19. Wat bedoel jij met een afrolmenu? FM kent wel popuplists en popupmenu's.
 20. set variable $id_moeder = id_moeder if count(relatie:moeder-kind) go to related records (relate:moeder-kind; layout x) else go to layout (x) new record set field (id-moeder) = $id_moeder end if
 21. Ik zal enkel het screenshot van het script online zetten. Daaruit kan je normaal gezien afleiden wat ik gedaan heb. Kort samengevat: Haar databank bestond uit een tabel IN (inkomende goederen) en een tabel UIT (uitgaande goederen). Ik heb een tabel bijgemaakt om te rapporteren, zijnde de tabel RAPPORT. Het is dus rechttoe-rechtaan geprogrammeerd en zeker voor verbetering vatbaar. Maar het ging om het idee zodat zij verder kon.
 22. In bijlage een recht-toe-recht-aan oplossing (screenshot). PS: Het FM-bestand heb ik je gemaild. Ik weet niet of je graag hebt dat dit online komt te staan op Clarify?
 23. Mail het me even door. Ik zal er een blik op werpen. sturen naar > rony at adequaat.be
 24. je script kan er ongeveer zo uit zien: if get(accountname) = "verkoper" go to layout(dossier sales) else if get(accountname) = "admin" go to layout(dossiers) endif dat zou moeten werken.
×
×
 • Create New...