Ga naar inhoud
  • 0

Filemaker 7 en barcodes


Yvonne van de Vegte

Vraag

4 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0

Meest eenvoudig is barcode 39. Gratis als font beschikbaar (kwestie van de juiste opmaak op de layout dus) en om het te kunnen scannen is een sterretje ervoor en erachter op de print genoeg.

 

Veel andere barcodes hebben controle getallen die berekend moeten worden. Code39 kan ook vrij klein worden afgedrukt.

 

rmw

Link naar reactie
  • 0

Op de volgende website staat een leidraad waar op te letten bij de keuze van je barcode type.

 

http://www.idautomation.com/barcoding4beginners.html

(Gevonden via Google ik heb geen aandelen bij ze. :D )

 

Naast de grootte van de barcode is het ook van belang om te weten om hoeveel barcodes het gaat en wat de lengte van de code is. Als je erg veel codes moet aanmaken dan is het raadzaam om een code te kiezen die de volledige tekenreeks aan kan die je voor ogen hebt en voldoende tekens achter elkaar kan zetten om de volledige code te produceren.

 

Ik zelf maak gebruik van code 128C. De lengte van de barcode wordt hierbij automatisch bepaald door het combineren van code 128 A, B en C. In moderne applicaties wordt deze meestal geprefereerd boven code 39.

 

De makers van sixfriedrice hebben een correct functionerende barcode 128C. Zie: http://sixfriedrice.com/wp/products/6barcode/

 

...Aandachtspunten zijn dat de barcode zo klein mogelijk kan worden geprint op labelprinter??

 

When space is of the utmost importance, you can be assured 6Barcode is producing the smallest barcodes possible. It automatically uses the most efficient coding technique for your particular value. (Nerd alert…) It can even switch between Code B and Code C in the same barcode if it decides that will produce a smaller barcode. Of course if, for some reason, you don’t want Code C compression, you can easily turn it off.

 

Daarnaast is er voldoende kennis op dit forum om praktijkervaring te delen... .

Link naar reactie
  • 0

De plugin zorgt ervoor dat de vereiste barcode zo klein mogelijk blijft. De 'C' variant is een compacte versie van 'B' en zorgt voor een kortere code waar mogelijk. Er is dus geen sprake van een andere codering. De plugin van sixfriedrice doet dit onder water. De gebruiker heeft hier verder geen invloed op. Je kan de compressie wel uitschakelen. Alle codes worden dan in de 'B' variant opgemaakt.

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Beantwoord deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...