Jump to content
  • 0

records tellen in FM9


DEER

Question

Situatie: Tabel A waarin een aantal velden waaronder veld B. Stel ruim 500 records en veld B gevuld met 300 verschillende waarden. Hoe kan gelijktijdig met het invoeren van de volgende record (bijv. record 501) een berekening getoond worden waarin aangegeven wordt hoeveel maal de waarde X uit veld B in de hele reeks voorgaande records voorkomt.

Heb de functie Count geprobeerd. Geen succes. Gebruik van het type resume was evenmin succesvol. Heb de tekst gevolgd van Geplaatst: Vr, 13 Jun 2008 2:04 van BDK over aantal records tellen per waarde van een veld.

 

Bedankt voor je reactie.

Link to comment

3 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

De oplossing zit in het gebruik van een selfjoin. Een Table occurence, welke naar zichzelf verwijst. Je kan daarna met de count () functie heel eenvoudig de aantallen per unieke gebeurtenis bepalen.

 

Om het geheel te verduidelijken en het tweede deel van je vraag daarmee direct te beantwoorden. Namelijk: hoe kan ik zien hoe vaak een bepaalde waarde voorkomt voordat een nieuwe waarde wordt toegevoegd. Hier een mogelijke oplossing.

voorbeeld.fp7

Link to comment
  • 0

Ja, bedankt. 'k Heb me in de uitleg verkeken op de naastliggende kolom. In m'n gedachten zou het om een link gaan tussen beide kolommen. Dat is dus NIET het geval. De truc zit em in dat je bezig bent de verschillende waarden binnen de selfjoin-kolom in kaart te brengen. Toen ik dat door had............

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...